K9

K9 på engelska blir Canine som betyder hund. Detta är alltså ett hundspel. Skriv in ditt användarnamn i spelet, välj ett annat namn som inloggningsnamn, skriv i mejl och lösenord och lösenordsfråga som bara du kan svara på. Sen när du reggat dig får du ett mejl med aktiveringskod till din mejl. Du kan logga in på sidan direkt, men inte använda det utan att ha aktiverat din medlem först.

Det är nog ett ganska seriöst hundspel, man kan bara avla 2 gånger i månaden och får i början ha max 8 vuxna hundar i taget. Innan du köper hund, se till att döpa din kennel och skriva dit ett prefix, det är en förkortning på ditt kennelnamn eller vad hundarna kommer heta i uppfödarnamn tex "Smulan's"

För att köpa en hund kan du antingen klicka på "breeding kennel" i menyn och söka efter den ras du vill köpa, finns det ingen valp av den ras du söker kanske någon uppfödare som är medlem på sidan kan ha en till salu. Breeding kennel är spelet som föder upp hundar, köper man därifrån kostar det $750-1000st och är alltid 3 månader gamla. Finns det valpar i breeding kenneln och man vill titta på de kostar det $100 även om man inte vill ha någon av valparna som finns där. Man ser om valpen är bra genom att kolla efter så mycket grönt som möjligt i staplarna som visas på varje valp. Om det inte finns grönt, så kolla efter det närmast grönt (gult). [Tik = Bitch]

Direkt när du köpt en ny hund, om den inte redan är döpt bör du döpa den. Ha inte med uppfödarnamnet i namnet eftersom hunden automatiskt kommer få det namnet, namnet går inte att ändra så var noga med att ta ett som du vill ha för din hund under hela dens liv (hur långt det nu blir). Hundarna åldras en månad per dag (riktig dag alltså). När hunden är 6 månader gammal (i spelet) kan man börja tävla med den. Redan vid 6 månader kan hanhunder bli redo att para tikar. Men hundarna går i alla fall alltid i pension vid 11 års ålder.

När man avlar får man så många valpar som det enligt rasstandarden (som är typ verklighetstrogen och finns på sidan). Man får behålla så många valpar man vill men det kan ju vara bra att bara behålla de bästa. De andra valparna säljs till familjehem som husdjur (försvinner från spelet med andra ord) man får mer pengar för valpar som kommer från en genomsnittlig liten kull än från en stor. Tex chihuahua brukar få kanske 3 valpar som mest irl. Och en schäfer kan få kanske så mycket som 14 valpar i en kull. Då är chihuahua valparna dyrare än schäfer valparna. Man kan också sälja vuxna hundar till familjehem men då får man bara $50 för de. Det är verkligen om man inte får den såld till någon annan medlem i spelet eller inte vill att dens gener ska sprida sig vidare hos andra uppfödare med samma ras.

Förklaringen på det här spelet kan pågå i evigheter. Men om du har spelat showdog.com förut så bör du haja hur spelet är uppbyggt. Detta spel är nog dock roligare än SD.

http://www.k9-game.ca/

Equiscape [v2]

Registreringen i spelet är enkel, det är bara att logga in så fort registreringen är klar. Det första du bör göra, så det inte glöms bort är att gå till banken och hämta ut veckans löning på $10000 - ett bra tillskott i kassan eftersom man bara har $2000 när man börjar spelet. Och en gång i veckan kan man hämta ut $10000 till! Depostit en del av pengarna så får du ränta på pengara (dvs de växer i antal och du får mer pengar!). För att över hela taget ta sig till banken trycker man på Explore > The Bank.

För att skaffa häst finns tre sätt. Vill du ha en helt ny häst där du får bestämma ras, typ och kön klicka på Explore > The Store, en ny häst kostar $1000. Det andra sättet är att gå till Explore > Humane Assoc. (hästomplaceringshem), de flesta hästar där är gamla men scrollar man neråt finns det yngre hästar. Priset där varierar men priset för en häst som finns hos HA står markerat längst ut. Det tredje sättet är att klicka på Explore > Search > Search Horses och sen kan man välja ras osv. Priset varierar här med men vill någon bli av med en häst så är den ju i princip gratis.

För att komma till din nyköpta häst trycker du på "Profile" eller på ditt användarnamn. Och sen på hästens namn, de hästar jag köpt hittills har varit vanvårdade, så det första du kan behöva göra är att ta hästen till veterinären för en summa av $100 och samma sak med hovslagare (ferrier) det gör man från hästens sida. Längst ner på hästens sida kan man ändra namn, bild och andra saker. Vill man ha en ny bild på hästen får man ladda upp en bild på tex. photobucket eller tinypic och klistra in bildens url i "Horse Image:" fältet och spara.

Man behöver inte sköta om hästarna något, men om man vill att de ska vara välgödda och bra för tävling och avel ska de vara uppstallade. För att hitta ett nytt stall att hyra in sin häst på klicka på (hästens sida) "Find New Stable", kolla runt lite bland folk som kommer upp när man gör en sökning. Det du ska söka efter är en medlem som nyligen varit inloggad men som inte kostar jättemycket i stallhyra. Max $100 i veckan till att börja med. När du fått din häst uppstallad är det lika bra att betala några veckor i förskott så att den blir omhändertagen även om du har mycket prov och sånt i skolan (eller något annat som tar upp mycket tid).

För att få en bättre häst måste hästen "tränas", det är inte mycket till träning egentligen eftersom man tävlar med den direkt. På hästens sida är det länkat "Find Shows" du behöver inte ändra någonting på nästa sida utan tryck bara på search. Om du är inloggad med webbläsaren firefox kan du hålla nere Ctrl knappen på tangentbordet och bara trycka på länkarna till showerna så öppnas de i en ny flik i din webbläsare. Annars får man gå in på de en och en (eller trycka upp de en och en i en ny flik). När man är inne i en tävling är det bara att trycka på "Enter Horse". Jag vet inte hur många tävlingar man får ha med hästen i per dag dock men det märker man. Är det som vad det här spelet är totalt baserat på... Så är det 100 tävlingar per dag... Men varje tävlingssida tillåter att man anmäler alla sina hästar till samma tävling. Tävlingspriset brukar vara $50 per anmälan, men det kan nog variera. Spelet har ett forum också där man kan skriva, och sälja grafik och annat.

http://www.equiscape.net

Chicken Smoothie

Det här spelet är egentligen inget spel, det är mer som ett forum med tillbehör... Varje månad kommer det ut uppemot 80st nya djur som man får adoptera, man kan adoptera även om man inte är medlem. Men är man inte medlem får man vara utan vissa saker som medlemarna får ta del av. Djuren är i de flesta fallen djurungar, som under månadenslopp växer upp antingen direkt till vuxna eller till ungdjur och sen till vuxna. I början är djuren ofta identiska, men sen när de växer upp lite mer kan det utvecklas till vanligen 3-4 olika sorter (färg variationer osv). Det finns olika nivåer av vanlighet och ovanlighet bland djuren.

Very Common - väldigt vanliga djur, inte så önskvärda hos samlare och inte heller när man byter djur med andra.
Common - vanliga djur, de är lite mer värdefulla än very common djuren
Uncommon - ovanligare djur, de kan vara rätt värdefulla, speciellt om de kommer från 2008-2009
Rare - ovanliga djur, ett sådant djur är värt riktigt mycket...
Very rare - har man ett sådant djur byter man det inte i första taget, det kanske bara finns ett hundratal av det djurslaget på sidan.

CS djuren behöver inte matas eller skötas om på något annat sätt. Man behöver inte heller klicka på de för att de ska överleva. Men man kan sätta de i sin forumsignatur eller på ens medlemssida på något spel (om spelets regler tillåter det). Ibland kan man få gratis saker till djuren, man kan då utsmycka djuren så att de blir finare till forumsignaturen eller liknande.

I nästan varje "månadskull" brukar det finnas några som kallas PPS - det är djur som aldrig blir vuxna. Utan de stannar i växt där de är. Exempel:


Den här valpen växte upp och blev:

- en PPS och...


och
som växte upp och blev dessa två:
och

Spelet har mest hundar, katter och hästar samt råttor. Men det brukar också komma bevingade hundar/vargar, sagohästar och andra djur. Mer sällan blir det typ kaniner, marsvin, åsnor, fåglar. En sak som kan finnas ute är drakägg, får man ett drakägg kommer andra medlemmar vara efter en som iglar om att få byta draken mot i princip vad som helst :P För drakarna är riktigt ovanliga oftast.

Vill man byta djur är det lättast att gå till forumet och scrolla ner till "CS Trades", varje månad startas en ny tråd där man byter månadens djur med varandra. Egentligen är det bra att vänta tills djuren har växt upp lite. Men det är hur lätt som helst att "råka" byta till sig ovanligare saker, eftersom man inte ser hur ovanliga något djur är förrän alla/de flesta av det djuret har hunnit växa upp. Vill man byta mot andra djur från tidigare kan man givetvis göra det också. Men vissa medlemmar kan bli tjuriga om man inte följer deras regler som de skriver i sitt trade grejs.

Hittar du i forumet någon du vill byta djur med men inte vet hur, kolla vid deras avatar (bild vid inlägget) och längst ner i länk listan: Trade with me. Klicka på "Add more pets" på bådas, välj vad du vill ha av medlemmen och vad du erbjuder i utbyte. När du är klar, tryck på antingen "Send trade" eller "Send suggestion" - klickar du på det senare måste den du vill byta med godkänna bytet och skicka tillbaka så du kan skicka tillbaka en "send trade" som den i sin tur får godkänna innan :P kruxigt.

På sin egen sida får man, om man vill, skapa olika rum och sortera sina djur i dessa. Jag föreslår att du skaffar dig ett Trade room annars är risken stor att ingen kommer vilja byta djur med dig även dom du själv skriver att du vill det i forumet.

http://www.chickensmoothie.com

Subeta

Subeta är ett spel som man nog kan kalla för ett RPG (roll play game) för man får, redan när man registrerar sig bestämma hur ens "gubbe" ska se ut, man får välja hudfärg, frisyr, hårfärg, ögonform, ögonfärg osv. I spelet sen ska det finnas fler kläder och likn att välja på. Det handlar om (fantasi)djur först och främst. För att skaffa ett djur trycker man på Personal > Pets > Adopt a pet. När du valt vilket djur du ska ha trycker du på den avlånga knappen "Adopt the pet" eller vad det står :P Så får du döpa djuret och välja kön på det, tyvärr måste namnet vara unikt vilket kan vara svårt om man är dålig på att komma på unika namn xD

På Personal > Pets  kan man också få gratis mat åt sina djur om man trycker på "Free food". Det hela är väldigt mycket likt neopets så har man spelat det så vet man ungefär vad Subeta handlar om. För att tjäna pengar gå till Subeta > Games, de flesta spel kostar att spela (verkar det som) men spelet "Mind Reader" är gratis och man får spela 20 ggr per dag med 200sP som vinst, det är slumpen som avgör om man vinner. Spelet "Random" får man spela gratis var tredje timme och man vinner alltid något - inte mycket till spel dock... "Reflection" är också ett gratisspel, det är typ som memory, man får se en bild och så ska man hitta den andra bilden genom att trycka på de gråa bilderna med frågetecken. Man får 20 chanser på sig och misslyckas man (vilket man gör) så ändras bilden till en annan (oftast). Men man får spela det spelet var 4:e timme.

http://subeta.net

Ponybox: Polo

Spelet Ponybox är uppdelat i massor av olika delar och den beskrivningen som finns av spelet här i bloggen är inte riktigt bra gjord ännu. Men någon gång förra året gjordes ett nytt spel av Ponybox, det är det spelet som kommer upp när man googlar på "Ponybox". Det spelet handlar om hästsporten Polo.

Jag tycker att sida när ganska svår att navigera sig på, och det är inget för den som tycker att engelska är jobbigt. När man kommer in i spelet trycker man på Game och sen på "Horses" - där är det förmodligen lite tomt om man just reggat sig. Man kan klicka på "Store horses" om man vill köpa en häst från affären. Det finns bara tre raser att välja på (övriga raser får man avla fram), raserna är: Highland ponny (kostar 350PB), Shetlandsponny (kostar 250PB) och Skyros ponny (kostar 500PB). För att kunna tävla måste man ha fyra stycken hästar i sitt startfält (man får ha fler hästar än så i sitt stall).

Man kan också köpa hästar via "Auction horses" men det kan vara bra att vara lite rikare först innan man satsar på att köpa en av de hästarna eftersom de ofta kostar mer (om de är specialraser). När man klickar in på en häst, speciellt om man funderar på att köpa den bör man kolla på dens egenskaper: "Head       Chest       Back       Legs" siffrorna under dessa fyra egenskaper är avgörande för hur bra hästen är när den tävlas, och ju högre poäng desto bättre (dock tror jag bara det går upp till 10)! Och samma sak gäller för de sex blåa sakerna under. Ju mer mörkblått, desto bättre är hästen när den tävlas. Det är också bra att kolla sånt när man avlar för det "smittar" av sig på avkomman. Man kan också se vad hästen har presterat under sin tävlingskarriär, stamtavla och avkommor på dens sida.

Alla hästar har en sk "Turf Weakness" vilket innebär att den presterar sämre under vissa väderförhållanden som snö eller regn. Därför är det bra att ha med två hästar av varje "weakness" i ett polo lag. Man kan också utrusta sina hästar med specialbyggda saker som gör hästarna bättre. Men man måste se till att bara utrusta de hästar man verkligen vill satsa på eftersom att sakerna är dyra att antingen köpa eller tillverka själv och föremålen kan vara nästan avgörande för hur en häst klarar sig när den tävlar (för att motståndarna kan skrämma hästen om inte har en viss utrustning).

En häst i spelet är dräktig 1-2 dagar, och ska man föda upp en annan ras än den man har är det enkelt att korsningsavla med en hingst av den ras man ville ha eftersom att fölet mycket väl kan bli hans ras. För att tjäna pengar kan man ta jobb som materialframställare hos andra medlemmar man får då 120PB i uppemot 5 dagar. Klicka på "home" och leta upp: Och klicka där, ofta är det fullt redan och inga lediga platser. Vanliga ickebetalande medlemmar kan inte hjälpa till och bygga/framställa några av materialen tex "Pixie dust". Men det finns fler sätt att tjäna pengar på.

Klicka på "home" igen och leta upp: där rider man på tjurar, man betalar 30PB för en "tur" och man vinner om man har tur, förlorar man går pengarna man betalat vidare till någon annan som vinner. Men man får som mest rida samma tjur tre gånger. Man vinner oftast mellan 100-300PB när man väl vinner. Men för att återgå till "home" igen... Är man bra på att läsa engelska och vet mycket om hästar (och hästgrejer, på engelska) är detta ett grymt bra sätt att tjäna pengar på (man kan också gissa sig fram men man kan ju också förlora på det). "Daily Equestrian Quiz" en ny fråga varje dag, svarar man rätt får man 1000PB svarar man fel får man inget. Man har dessutom bara en minut på sig att läsa frågan och svara på den. Man kan också vinna när man tävlar hästarna förstås.

När du har skaffat dig ett helt lag med hästar klickar du på Game > Events och sen på Join Event. Det kostar lite att anmäla sig, men vinner man så brukar man vinna desto mer. När man väl anmält sitt lag är det i princip bara att vänta till nästa dag då det avgjorts. Man kan tjäna pengar på att "spela på hästar" alltså lägga pengar på det lag i en match som verkar mest lovande som vinnare och vinner det lag man har spelat på så får man lite extra ponybucks (alltså PB).

http://www.ponybox.com

Kapibados

Detta spel finns ännu bara på tyska (och franska), men kommer nog att komma på engelska så småningom. Och om det blir populärt då, kan det kanske komma på svenska med. Kapibados är som Molehill Empire fast det utspelar sig på barbados (i västindien).

Första gången man loggar in får man en snabb guide om hur man sköter spelet. Om man spelat Molehill eller My Free Farm förut så bör ni hajja hur man ska göra i spelet. Man får alltså en odlingsruta på en "åker" men 2/3 av åkern är full med sten, djur och ogräs. Så ju mer pengar man tjänar desto mer kan man rensa bort av det som finns på åkern och bereda plats för odlingar som man kan tjäna pengar på.

Ju mer man odlar och säljer desto mer level får man och ju mer man levlar desto mer frön kan man köpa. Man kan sälja sina grödor både till öbor/turister som kommer förbi fältet från ens sida. Men se upp så att de inte vill ha massa varor för inga pengar alls, bättre att satsa på de som vill ha få varor men som betalar desto mer för dem.  Man kan också ta sin motorbåt och åka till den stora ön och sälja grödorna på marknadsplatsen. Men välj ett pris som är någon siffra lägre än det som redan säljs där, så får du sålt grödan snabbt.

Spelet är ju som sagt på tyska men det är också ett väldigt bra sätt att lära sig ett nytt språk på. Har själv spelat My Free Farm på tyska ganska länge och genom det kan jag massor av grönsaksnamn på tyska i alla fall :P Kapibados har inte så mycket grönsaker. Däremot en del annat smått och gott som tex Sockerrör, Aloe Vera och Chili. Om man klickar på den gula apan som sitter på ens stängsel (vid båten) så plockar den alla gördor åt en när de är klara att skörda.

http://www.kapibados.de

Cat-Tails

Cat-tails.org är ett kattspel som handlar om att ställa ut och föda upp (ras)katter. Det är ganska verklighetstroget spel. För att köpa en katt klickar man på "Map". Man kan köpa en kattunge i "pet store" - där får man välja ras och kön på kattungen. Skriva in vad den ska heta i uppfödarnamn och om den ska ha ett smeknamn skriver man det i "nickname" rutan. En katt från djuraffären kostar $2500. Det finns fler sätt att köpa katter på men då får man oftast tag på en äldre katt. Det är katter från "Sunnyacre Rescue" en katt på level 1 kostar $500 men för varje level den har kostar den mer och mer.

Varje dag ska en CT katt skötas om om man vill att den ska lyckas bra i utställningen (och det vill man för då tjänar man pengar och kan öka kattens levels). Är man ny medlem måste man förstås köpa mat och sådant för att kunna sköta om sin katt. Då klickar man på "Map" igen men denna gången på antingen "Toy Store" eller "Food Store". Leksakerna kostar mellan 113-187. Men i spelet råder en "ju dyrare desto bättre" (i leksaksfallet så räcker de dyrare leksakerna längre än de billigare).

Kattmaten är en historia för sig. Torrfoder är billigt och räcker länge men det ger inte katten lika mycket fördelar när de äter som de skulle kunna få. Blötfodret är dyrt, och en förpackning räcker bara till en katt per dag (torrfodret räcker i fem dagar om man bara har en katt) men katten får tex bättre ögonform, bättre päls osv av den dyrare maten. Och som om det inte vore nog, så finns det olika sorters mat och alla olika sorter gör olika saker för katten. För att ge en prisidé så kostar torrfoder med biff smak $198 medan blötfodret med samma smak kostar $418.

Det finns en tredje affär att handla av, men alla saker därinne är tvågångsköp "Accessories Shop". Vad som behövs till ens kattstall är 1 Litterbox (finns en dyr och en billig att välja på, tror inte det har någon skillnad vilken man har), 2 bed(s) (finns två olika igen), 2 matskålar och om man vill kan man köpa 1 dekoration till utställningsburen.

För att sköta om katten går man till "Inventory" (under "Help" finns det text med användarnamn och inventoryt finns där med). Klicka på en leksak och börja lek tills katten försvinner ut ur rutan (klicka på "Use Item" för att leka med den). En ny katt kräver att man leker med den 10 gånger sen kommer den bara vilja leka en gång per dag om man sköter den rätt. Gör på samma sätt för att mata den, men katten kommer bara vilja ha mat två gånger per dag även om den varit misskött länge. Även om torrfodet är sämre så kan det ändå ge poäng, ibland, men mer sällan än blötfodret. När katten fått poäng ser det ut så här:

"Your cat has been fed.
Wow! Your cat has gained 1 point in Head Conformation."


annars står det bara
"Your cat has been fed."

För att ha en chans på utställning måste katten också tränas och borstas varje dag. Har man varit medlem länge kan man skaffa egen kattsalong och egen katt träning men annars klickar man på "Map" igen och sen på tex "Search for Groomer" klicka på valfri groomer som gör jobbet för ett lågt pris. Sen gör du samma för att träna katten. Det är inte alltid det blir någon träning som ger katten pluspoäng men förr eller senare kommer det.

För att kunna ställa ut en katt måste den vara minst 8 dagar gammal (djuraffärsköpta katter är 8 dagar när de kommer till en). Man måste registrera den innan man får ställa ut den, det kostar $500 per katt att registrera den. För att hitta utställningarna klickar man på "Show Search" och sen på search direkt när man kommer in. Då får man upp en sida med kommande kattutställningar. Man får högst ha med sin katt i 35st utställningsklasser per dag (60 om man är betalande medlem). För att anmäla en katt snabbt till utställning håller man ner Esc knappen på tangentbordet och trycker på "Enter Show". Det är 15 klasser per sida, så 2 sidor och 5 klasser per dag är vad som gäller om man ska ha en fullfjädrad utställningskatt.

Om man ställer ut sin katt varje dag tar det inte många dagar innan man får se att det står (*) vid kattens namn när man loggar in. Då betyder det att katten är bra nog att komma upp ett level. På ens katteri sida står det vid kattens namn vilket level den är i. Och ju högre level desto bättre. Men det finns en slags utställnings level med, ju bättre katten är desto snabbare går den upp i utställningslevel (och byter klass). Start klassen är Be, i den är det alltid runt 30 anmälda per utställningsklass. Och ganska liten chans att vinna, men ju högre upp man kommer desto lättare blir det och ju bättre katter man har desto bättre kommer de prestera.

Vad avel beträffar så går det givetvis att avla i spelet, men man kan inte korsningsavla (tyvärr). Katterna måste vara minst 20 dagar gamla och under 120 dagar. Katten är inte dräktig utan man får ungen direkt, men det blir bara en unge per kull som man får (bara den bästa) man får själv inte bestämma kön eller färg på ungen utan det blir verkligen den bästa som man får tillbaka. Men efter aveln kan man inte para den honan på typ två veckor eller mer så man får verkligen se till att man avlar vid rätt tillfälle. Ju högre level föräldrarna har desto bättre blir ungarna, de börjar också på level 1 som alla andra katter i spelet. Men när man ställer ut en unge efter höglevlade föräldrar kanske den levlar 3 steg på en dag!

Är bra att avvakta med att avla, föräldradjuren bör ha minst level 10 innan man avlar första gången. Sen vid kullen efter det level 15 eller tom 20, om man orkar vänta så länge :P Man tjänar på det för ungarna blir som sagt väldigt mycket bättre än föräldrarna.


Om man vill byta bild / namn eller något annat på sin katt klickar man på dens sida och scrollar ner till botten, där kan man lägga in en länk till en bild på en katt. Eller ändra namn och smeknamn på katten. Men man kan inte ändra ras på den. För att få mer pengar så finns det spel på sidan ("Map"). Spelet Cat-Mouse-Dog ska man trycka på någon av de tre knapparna. Om man vinner får man $500 om det blir "oavgjort" får man $100 annars får man ingenting, man kan spela det 10 gånger på en dag. I spelet "Teacup Scramble" ska man lyfta på en kopp, är det en mus under koppen får man om man har tur uppemot $1000 beror på vilken mus man hittar (om man inte väljer att fortsätta spela då får man nog mer) men varje kopp lyft kostar $250.

http://www.cat-tails.org

PokéFarm

[inskickat test av en polare]

PokéFarm är ett "spel" som handlar om pokémon, det är gratis att bli medlem men sidan är bara på engelska. När man loggar in första gången går man till "Lab" fliken och får välja ett pokémon ägg hos Professor Holly. När man valt vilket ägg man ska ha (klickar på det) så förs det över till ens sida, "Party" fliken på sidan. Därifrån får man klicka på det så att det håller sig varmt. Det är ett klickspel, så man går runt och klickar på andras ägg, eller matar andras pokémon som redan kläckts. Om man ännu inte kläckt fram sin första pokémon kan man inte göra så jättemycket på sidan mer än att klicka runt hos olika medlemmar. Men om man är aktiv kan ens pokémon kläckas på bara några timmar.

När man har sin första pokémon kan man ha sammanlagt 6st ägg/pokémons åt gången på sin sida. Men pokémon går ju ut på att man ska samla så många som möjligt av olika sorter. Så för att kunna göra det kan man lägga undan färdigkläckta pokémon på sina marker. Klickar man på "Farm" och sen på


För att stoppa undan de högerklickar man på bilden på den färdigkläckta pokémonen och väljer vilket fält den ska flytta till. Obs! Fälten är anpassade för olika typer av pokémons så kolla upp innan om pokén gillar miljön på fältet den ska ner i innan den tas dit. Annars kan den bli missnöjd och flytta till sheltret (där vem som helst på sidan kan adoptera den som sin egen).

Sheltret är ett annat ställe där man kan få både ägg och pokémon ifrån, men det senare är ovanligare att hitta där. När man kläckt sin första pokémon får man tillgång till sheltret och där kan man adoptera upp till 6st varje dag. Man kan också föda upp egna pokémons genom att lämna de till "DayCare" där de även ökar i poäng och kan para sig med varandra. Även labbet går att få tag i nya ägg ifrån efter att du kläckt fram den första. Alla pokémon du kläcker fram ser du bilden på i labbet, annars syns bara en anonym bild:
(anonymt ägg som kan innehålla vilken pokemon som helst.

För att få pengar i spelet klickar man runt och tar hand om andras pokémons och/eller skriver i forumet (det kan man bara göra efter att man kläckt fram sin första). Med pengarna kan man köpa saker som kan få ens pokémons att skilja sig från mängden. Man kan också köpa tex "Farmer's log" vilket tillåter dig att ändra din sida.

Kläckta pokémon vill bli matade, det får dem att växa upp och bli större och starkare. Det finns fem olika fodertyper:

= Sur / Sour.  = Kryddig / Spicy.
= Torr / Dry. = Söt / Sweet. = Besk / Bitter.

På alla kläckta pokémons står det vad de föredrar för mat, det är aningen något av dessa fem eller så står det "Eats anything happily" (dvs det kvittar vad man ger den, den älskar det ändå :P).


Tips: Klicka på Party och sen på "View list of interactions received" för att se de som har tagit hand om din/dina ägg/pokémons så du kan återgälda det.

Tips: Scrolla ner hela sidan och tryck på "Super-Lite version" då kommer du till den enkla sidan av PF där det bara att att trycka på andras, går snabbare att mata och fler upptäcker dina pokémons.

Tips: För att ändra din press kan du använda koden [hide=en titel]texten som ska stå[/hide] då får du en rätt kool effekt och din sida ser mer städad och fin ut.

Tips: Det finns en typ av pokémons som är ovanliga i spelet, de kallas shiny, de är ganska svåra att få tag i (dvs man har oddsen mot sig) vilka pokémons man får är ju en slump. Men får man en sådan ska man inte byta bort den i första taget :P

Tips: För att få klick och skötsel av äggen/pokémonsen kan det vara idé att ha de i typ sin blogg eller som signatur i ett forum. Bloggkoder brukar ha html (med < och >) och forum koder är oftast [ och ] koder. PokéFarm har gjort det enkelt för alla att skaffa koderna till sina djur. Klicka på djurets sida och sen på knappen "Display" kopiera någon av koderna som passar ändamålet bäst och klistra in på sidan du ska reklama dina djur på så är det klart.

Exempel:


Man kan också posta deras utveckligsbarometer: