Virturatz

www.virturatz.com
Enkel registrering - man verkar inte få bekräftelse mail, det är bara att logga in.

Man får $2000 i handen när man startar sin medlemssida. Därefter måste man köpa burar. Honor och hanar försig, varje bur kostar $200, för att avla ska man köpa en särskild uppfödningsbur. Råttor finns att köpa i djuraffären för $25/styck, man kan även köpa av andra användare samt i räddnings centret (men dessa verkar alltid vara sjuka). Man matar de via sin bur, maten köper man via buren, inte i någon av djuraffärerna. Varje ny dag man loggar in får man hämta ut $100 på banken, och om man lägger merparten av sina pengar på banken så kan man hämta ut ränta på pengarna, räntan ökar ju mer pengar du har på banken.

Varje bur rymmer 5 råttor totalt, om man inte uppgraderar buren (vilket är möjligt men det kostar). För att köpa ny bur går man till sitt Rattery. Spelet är tydligen australiskt så är man kunnig på råttor känner man sig nog lite förvirrad av namnen på teckningar och färger. Man kan tävla med råttorna men de har induviduella klasser som står på deras egna sidor.

Åldern i spelet är ganska snabbt progressiv, jag har inte helt klart för mig hur snabbt det går men det verkar som att de åldras 2 veckor på en riktig dag. Det finns lite olika spel att spela i spelet för att få in lite pengar och föremål till råttorna. Man kan även delta i en uppfödnings utmaning där man får i uppdrag att föda upp en råtta med en specifik färg och kön, när man lyckats med detta får man pengar beroende på hur bra råttan är i temperament. Glömmer man bort att mata hela buren (fylla på buren behöver man bara göra några få gånger i veckan) så svälter råttorna snabbt ihjäl eller drabbas av sjukdomar.

Spelet verkar vara i BETA, dvs de arbetar fortfarande på det. Råttorna har bilder fast just nu kanske inte 100% rätt utseende på bilderna.

Pine Ridge Herdings

http://www.pineridgeherding.com/
 
PRH är ett vallhundsspel, det finns ett fåtal raser inlagda (i nuläget?), en av de är dock Västgötaspets (Swedish Vallhund) om man diggar inhemska raser... Utöver det går registreringen snabbt, man måste inte fylla i referering, vill man hjälpa nån random medlem kan man ju fylla i vilken sifferkombination som helst under 2705 (finns i skrivande stund inte över den siffran i medlemmar men det ändras ju givetvis för varje ny medlem).

Man får 50000 spelpengar när man blivit medlem. Väl inloggad kan man trycka på tex Home och få då upp en bild på hela ens gårdsplan. Trycker man på Dog House får man upp sin kennel sida, men tydligen får man 2 gratis hundar av rasen som man valde som favorit när man registrerade sig. De är en hane och en tik som båda är 10 (dagar?) gamla på Level 1. För att kunna sköta om hundarna måste man ha tillbehör till dem. Dessa går att köpa om man trycker på "Mayberry" därefter trycker man på huset där det står "PET".

Varje hund behöver 2 skålar, 1 leksak, 1 kamm och var sin "Puppyharness" och var sin "Retractable Leash". De köpta sakerna hamnar i ett förråd - Inventory. Detta hittar du genom att trycka på vad som ser ut som en hasselnöt under tassavtrycket under Help. För att kunna sköta om hundarna måste sakerna vara inlagda på saga hundar. Sen är det bra om de vaccineras och avmaskas. Det gör hos veterinären i Mayberry > VET. Matningen av hundarna i spelet tycks strula, men det är inte otänkbart att man kan fråga nån annan medlem om de har mat i lager.

Banken i spelet är ganska intressant. Om man väljer att sätta in pengar (depostit) så bör man lägga in hela summan man har i handen. Eftersom man då får pengar av banken. Man kan ta ut de direkt efter (withdraw). Spelet är inte bara ett hundspel, eftersom det är ett vallningsspel finns det givetvis(?) djur att valla. Kor, får/getter, ankor dessa ska ha skötsel de med. Men sidan har en helt okej guide för allting, som finns under Help.