My Little Pony

My little pony spel

Tre olika samtliga kräver förmodligen att man har flash installerat på datorn.
Spel 1: åka bergochdalbana med valfri ponny för att fånga fjärillar lite sött sådär.
Spel 2: gå runt på fjärtillsön och leta blommor
Spel 3: memory med my little pony bilder

Lite kul sådär om man har tråkigt någon gång :P

Ponybox

"På sätt och vis är denna sidan skrämmande lik en riktig annonssida. Men det är det inte. På "Daily jobs" får man 1000 spelpengar om dagen, men man/ska/bör också betala boxplats eller liknande för sina hästar samt mata dem eller betala för att få träna dem. För att skaffa en häst går man enklast till där det står "search" trycker där och sedan på "Horses 4 sale". Då får man upp en auktions sida med massa hästar som ska säljas. Man får då lägga bud på någon man finner trevlig (och har råd till). Man kan sätta in egna bilder på hästarna man köper. Man bör ska kunna avla med hästarna också. Detta är ett spel som jag inte tycker påminner om så många andra därför blir den mer intressant än övriga. Till och med så att man skulle bli kvar och spela det. Kanske."

Så löd den förra presentationen av detta spel. Jag började faktiskt spela PB på riktigt och blev fast. Faktiskt så fast att jag nästan slutade helt och hållet på s.s under nästan ett helt år.


Ponybox är uppdelat i många olika delar, det nya ponybox handlar bara om polo. De fyra andra delarna av ponybox har alla olika inriktningar. Men alla är uppbyggda på samma sätt. Själv har jag mest hållit till på servern Paint. Som har alla hästraser som finns men som mest riktas in på western sporter. På paintservern är det lätt hänt att man träffar på folk som har väldigt andra åsikter om hur hästar ska hållas än vad vi i Sverige oftast ser som rimligast. Med andra ord, om man är pigg på att diskutera hästar och skötsel på engelska är detta en perfekt server och spel. Det kan det vara även om man inte är så sugen på det förstås.

Paintservern har adressen http://paint.ponybox.com/

Den första servern som gjordes var Morgan som också har alla hästraser som finns men hästsporter som hoppning och dressyr. De flesta som spelar ponybox finns på den servern. Därför kan det ibland vara svårt att komma in där, speciellt på kvällar och helger. Adressen till morganservern är http://morgan.ponybox.com/

De två övriga servrarna, är Pegasus som bara har sagohästraser och påhittade sporter adressen dit är http://pegasus.ponybox.com/ den sista servern är Nokota som handlar om indianhästar med allt vad det innebär (även utdöda indianhästraser) förmodligen sådana sporter med http://nokota.ponybox.com/

För oinvigda kan detta verka ganska förvirrande gissar jag på. Men enklaste sättet att förklara det på är att alla dessa fyra spelen/servrarna är samma spel. Men olika versioner, som inte "går ihop". Har man en grymt bra avelshingst på Morgan kan man inte betäcka den med något sto på Paint för att det är olika spel. Däremot får man ha stall på alla fyra spelen, och hur många stall man vill.

När man startar ett nytt stall på ponybox får man i början bara äga 5st hästar och så är det i 20 dagar (om man inte betalar) men med 5 hästar klarar man sig fint, det är bra för då ser man om man verkligen gillar spelet eller om man bara reggar sig och kollar in läget och sen aldrig återvänder trots att man har massa hästar i sitt stall... När man väl är medlem på allvar får man ha 25st hästar per stall, det vill säga hästar som går att tävla, avla osv. Man kan ha hur många hästar som helst egentligen men de andra hästarna i stallet måste isof vara i "retire" vilket innebär att sidan kommer plocka bort de från ens stall och omplacera utanför spelet (eller slakta, vad man nu väljer att kalla det). Och hästar som är retired, kan man inte avla, tävla eller göra något annat med.

Det finns ingen hästaffär i spelet utan man går antingen köper man hästar av andra medlemmar som man besöker eller så går man till annonstorget (For Sale). De flesta hästar där säljs via budgivning, de vars tid på budgivningen börjar ticka ur är de som är på första sidan. Ska man köpa en häst direkt ska man titta efter annonser som är "Buy Now". Alla hästar med ett rött hjärta efter sitt namn är hästar över 20 år (köper eller säljer man en sådan häst blir det automatiskt en rescue horse). En liten lastbil efter namnet betyder att transportkostnaden är betald från förra ägaren så den nya ägaren slipper stå för den kostnaden. Men transportkostnaden ligger bara på 60-125PB så det är inte alls mycket pengar det rör sig om. Hästar som kostar ofattbart mycket är ofta de som inte alls är tillsalu utan bara utsatta till salu för att de ska hållas vid liv så länge som möjligt.

Hästarna i spelet går att avla och tävla tills de av spelet (eller ägaren) blir "retried", givetvis kan inte geldings (dvs vallacker) och inte heller "mare-s" avlas eftersom de inte har rätt utrustning för det kvar. Hästarna blir minst 25år gamla men om man inte vågar chansa utan måste till varje pris hålla liv i en häst ska man se till att den hela tiden är ute till försäljning - finns hästar som klarat sig till 70års åldern tack vare det. Varje sto kan få 2 föl i veckan, och varje föl tar 3 veckor på sig att bli fullvuxna hästar som själva kan avlas och tävlas. Hingstarna kan få hur många föl som helst i veckan. Det bästa med spelet är nog att man kan inavla hur mycket som helst, även om inavel inte är populärt bland andra medlemmar - men så fort som den häst man inavlat mycket med dör så försvinner hela stammen med den döda hästen. Man tjänar ofta på att inavla sina hästar så det är ett mycket effektivt sätt att skaffa sig bra hästar på.

När man klickar in på en häst kan man se dess namn, ras, kön och ålder och sen andra uppgifter om hästen. Vikt/Weight ska vara grönt för då är hästen bra på tävling och kan användas för att tjäna pengar på, den får grönt genom att man matar den, den gröna pluppen bör vara i mitten av barometern. Är pluppen röd är den placerad i kanterna av barometern och då är hästen antingen underviktig eller överviktig. Lojalitet/Loyalty är något som hästen får med tiden, nyköpta hästar och föl har ingen lojalitet alls därför presterar de sämre än de hästar man har haft länge. När man väl har döpt en häst går det bara att byta om man köper/hittar en namnskylt och döper om den. Det står även hästens medfödda egenskaper "Head & Neck, Chest & Underline, Back & Hind, Legs & Feet" med siffror under som visar hur bra hästen är. Dessa siffror går att ändra men det kostar rätt mycket att göra det (med spelpengar förstås) och egentligen är det inte så lönt att göra det :P Men det ultimata är förstås att ha en häst med 10 i varje egenskap, alltså 10/10/10/10 eller "all ten" som det heter i spelet (alt 40). En hingst med 10 i allt används garanterat mer än någon som har tex 8/10/10/9.

Om man inte har en ovanlig ras så finns det ingen anledning att behålla några avkommor / avelsdjur vid liv om de inte har åtminstone 37 i sammanlagd egenskapspoäng. Får man tag i en korsningshäst som är tex "70% Gotland" kan man avla fram en renrasig gottlänning med mycket tid och engagemang genom att betäcka den hästen med en renrasig häst och sen avkomman med en renrasig häst och fortsätta så tills man har en häst som är tex 99% Gotland - den hästen kommer då få ytterligare en avkomma som är 99% men den hästen kommer själv bara få 100% iga avkommor (om den betäcks med en renrasig häst). På så sätt kan man rädda livet på en ras, men det kräver ofta väldigt mycket inavel.

Hur tävlar man då? Det finns två olika sätt man kan tävla på. Det enklaste sättet är att gå till forumet och leta upp en tråd med någon som söker "jumps" eller "jumpoffs" (eller så kan man säkert bara klicka på ett stall och skicka lite utmaningar till det stallets hästar. När man kommer in på en häst som ägs av någon annan medlem kan man på "Challenge" och sen på "Select" på de hästar man vill utmana hästen mot. Har man många hästar trycker man ner "ESC" på tangentbordet och trycker på alla hästars "select" länk. Sen är det upp till stallägaren att acceptera utmaningarna. Ju mer en häst utmanas desto bättre hoppare/löpare eller vad utmaningen nu går ut på (skiljer sig mellan servrarna) blir hästen. Och ju bättre den är desto fler kommer vara intresserade av att avla med hästen eller köpa avkommor efter den - lägger man till att hästen har bra egenskapsvärden kan hästen vara värd väldigt mycket ponybucks.

Den andra tävlingsformen kräver att hästen är tränad inom en gren, när man besöker andra medlemmars stall kan man kolla in i deras stall och träningsanläggningar. Det är bra om man har sin häst uppstallad förresten eftersom de presterar bättre då men träningsanläggningarna har 10 platser i varje "klass" och om medlemmen är aktiv på sidan så tränar den hästar anmälda till deras träning varje dag (mot betalning). När hästen är fulltränad i en tävlingsgren anmäler man den till tävling där den kan vinna mycket pengar och guldmorötter som säljs för 5000-15000PB. Om en häst vinner i en sådan tävling får den dessutom högre rank bland alla hästar på hela sidan/servern, också det kan göra att hästen blir mer värdefull.

Items (saker) är ofta värdefulla och dyrbara saker som liksom "flyter" omkring på sidan, det dyker upp då och då när man minst anar det. Man trycker på bilden av saken så sparas det i ens förråd. Sakerna man hittar kan vara värda mellan 500PB till 800k (vilket är 800000PB). Man kan fråga i forumet hur mycket en sak är värd om man själv inte vet, men vänta tills fler har svarat i tråden för vissa försöker lura av andra medlemmar dyra föremål genom att säga att de inte är värda något alls. Det finns items till lite allt möjligt på sidan, nämnt tidigare är namnbytar saken och saker man ändrar hästens egenskapspoäng med samt de gyllene morötterna som man använder när man skapar ett träningscenter. Men varje server har egendesignade föremål som är anpassade till det spel de finns på.

Man kan tjäna pengar genom att göra grafik som man säljer till andra medlemmar. Men all grafik man gör måste fotograf/ernas namn/hemsideadress/likn stå på bilden. Står det inte på bilden blir du förmodligen anmäld och kanske till och med spärrad några dagar. Vanliga foton är inte populärt alls på sidan, ska det vara så ska det vara riktig ordentlig grafik. Även designer säljer rätt bra men de har förstås andra designmått än vad vi är vana vid från s.s. Loggar man in varje dag kan man hämta ut 1000PB (ibland mer och ibland mindre) som man kan betala sina räkningar med (om man har hästen uppstallad och tränad av någon annan medlem) eller spara till senare - så loggar man in varje dag i en hel vecka har man tjänat 7000PB! Man kan givetvis hyra ut stallplatser i sitt eget stall om man inte tänker ha så många hästar och man kan odla foder och mata sina hästar med (eller sälja fodret vidare till andra medlemmar).

Spelet är inte stenhårt fokuserat på att bli känd, vilket kan vara rätt skönt ibland.

Sledzz

Sledzz är i teorin ett spel som går på att att man ska föda upp, träna och tävla hundar i slädhundsaktiviteter. Dock började sidan mer och mer fyllas på med andra icke slädhundiga raser. Jag vet inte hur det är där nu för tiden men man kan ju alltid hoppas på att de tagit bort nakenhundar och allt vad det var som någon hade påstått kunde arbeta uppe i alaska som slädhundar o.O

Det är lite som horseland men just bara med hundar. Man kan sätta in en egenfotograferad / egen gjord bild på sina hundar om man vill. Eller använda deras färdiggjorda bilder. I stort sett kan man säga att detta spelet är som en slädhundsversion på det andra hundspelet houndism. Anyway ni vill kanske ha adressen till spelet också?

Adress: http://www.sledzz.com/

A human sim

Enkel att registrera sig på, kan strula lite med koden som man ska skriva in för att godkänna sin medlem men i övrigt är det lätt. Man får ett aktiveringsmail till adressen som man skrev in och sen är det bara att logga in. Dock är spelet under uppbyggnad men det kommer väl igång senare på allvar, med mer förutsättningar eller så. Om det strular försök logga in ändå :P

Man skaffar sig ett jobb på "Jobs" genom att trycka på de gröna plusikonerna eftersom man inte har så mycket erfareneter när man är ny medlem får man bara jobb som inte kräver så mycket och inte ger så mycket i lön. I staden "city" kan du köpa förnödenheter som mat, medecin, böcker, leksaker, kläder med mera. Sätt gärna in pengar på banken eftersom pengarna ökar med 2.82% varje dag. Eftersom att spelet är väldigt nytt, bara strax över 100 medlemmar, så finns det inte så mycket att göra i början. Men det kommer med tiden :)

Adress: http://www.ahumansim.com/