CreaturZ

Klicka på den stora bruna knappen i mitten på första sidan med texten "Inscris-toi gratuitement", välj det kön du vill att karaktären ska ha typ muskelberg-kille med för korta ben eller anorektisk-tjej med onaturligt mycket muskler (för att vara anorektik-aktig) anyway! Fyll i användarnamn, lösenord och mail, skippa sista grejen (parrain). Välj djur och ge den ett namn.

När du är inne i spelet börjar det berätta en historia om varför du är där du är. Omöjlig att kopiera, jag utgår ifrån att det inte är så viktigt. Jag tror inte det här spelet är så pass mycket olikt DinoParc som ju finns på engelska. Så jag ger upp denna sidan nu xD


Adress: http://www.creaturz.com

Galopino

Franskt spel igen O.O Verkar dock vara på väg att få en engelsk språkig version.

Registrera direkt på första sidan "S'inscrire" med användarnamn, mail och lösenord två gånger. Hästen gör man direkt när man kommit in första gången tryck på "Acheter un cheval". Välj ett namn till hästen och sen kan du välja antingen två egna färger (vilka som helst i deras färgkarta) eller någon av de som redan är gjorda. Att skapa hästen kostar 500 spelpengar, om det är mycket eller lite vet jag inte x)

Och nu råkade jag ta bort min häst. Kul. Klicka på "mes galop" för att göra quizen. Skriv av all text och kopiera in det i babelfish så översätter den det hela. För att få en till fråga scrolla ner frågesidan och tryck på den rosa knappen. Sidan verkar egentligen mer vara en blogg än ett regelrätt spel...

Adress: http://www.galopino.com

ZeCheval

Ännu ett franskt spel, helt utan engelsk översättning. Även detta handlar om hästar... Klicka på Inscription, scolla ner och tryck på "J'accepte les Conditions Générales d'Utilisation" fyll i "Pseudonyme" som förmodligen är användarnamn, skriv din mail adress och välj, server, förmodligen. Skriv din ålder och kön (jag utgår ifrån att Femme är tjej och Homme är kille). Sen får man skriva i samma uppgifter igen fast på nästa sida. Och dessutom skriva vart man blev tipsad om sidan. För att slippa anstränga sig är det lättast att klicka på "Un ami m'a conseillé" och skriv av koden för att visa att du inte är en spam-robot dator x) Sen kommer ens lösenord till mailadressen man registrerade sig med.

Logga in genom att skriva in användarnamn, kopiera in lösenordet man fick och välja den rätta servern som man valde först. En karta kommer upp på första sidan när man kommit in på sin medlemssida. Klickar man på ett ställe på kartan kommer det man har tryckt på upp under kartan. Klickar man på "Bureau" och sen på länken längst ner på den sidan ("clique ici") kommer man till sidan där man köper häst. Väl där väljer man kön, namn och färg på hästen (färg och namn på färg syns på bilderna). I "Boutiqe" på kartan kan man köpa saker till sin häst. Men längre än så kommer jag inte xD

Adress: http://www.zecheval.com

MeinPferdi

*Suck*. Ännu en gång ett spel som inte har någon engelsk version. Däremot finns det på franska, belgiska och tyska (vilket inte hjälper mig). Men det kan ju vara bra för de som läser tyska eller franska i skolan. Ett hästspel i alla fall.

På framsidan kan man välja mellan att skaffa en ponny, en zebra, en åsna eller en häst. Och välja ett namn till denna. Sen kommer man till en sida där man ska skriva in obligatorisk och frivillig information. Jag föreslår nog att man inte ska skriva in den frivilliga informationen om man inte måste (vilket man ju... inte måste xD). Först på den obligatoriska ska man skriva in sitt användarnamn, sen lösenord två gånger och sin mailadress. Och kryssa i att man läst reglerna, vilket man förmodligen inte har men det bör vara samma regler som på alla andra sidor (typ stallet.se). Sen sist är det nog också frivilligt, om man har blivit tipsad om sidan av någon annan medlem ska man skriva in dennes användarnamn under sin registrering. Man verkar inte behöva aktivera sin medlemssida.

(Nu är jag inne på den tyska versionen så jag vet inte vad saker heter i den franska versionen). Man skaffar en häst genom att gå in på sin profil "Mein Account" scrolla ner till "Partie neu initialisieren" väl där får man välja mellan häst och ponny, hingst/sto och vilken färg hästen ska få. Sen klickar man på den diareefärgade ikonen som har texten "Pferdestall" där får man ta hand om sin häst. Och typ där börjar spelet bli som Howrse (tråkigt med spel som inte kan göra något eget). Det är väl ungefär det man kan göra i spelet.

Adress: http://www.meinpferdi.com
 

Dingosnails

Tyvärr, tyvärr är fransmän experter på att göra internetspel. Det finns nästan fler franska spel än vad det finns engelska. Tyvärr tillhör jag inte den skaran som förstår mig på franska. Men för de som läser franska i skolan är nog sådana här spel en räddare i den hemska franska nöden. Då kan man ju enkelt öva på sin franska och kanske till och med ha kul på samma gång.

Detta spel handlar förstås om sniglar/snäckor. Och jag hoppas väldigt mycket att detta spel inte är lika vidrigt som MondoCuisto som jag inte ens klarade av att testa klart, för vidrigt. Anyway, jag utgår ifrån att "Inscription" betyder Registrera. Att  "pseudo" är användarnamn och "mot de passe" är lösenordet. Sen får man välja utseende på sin snigel. När man tryckt på motsvarigheten till ok/skicka/godkän så kommer det upp en ruta i flash som verkar säga att man ska vänta till att spelet ska ladda (men vad vet jag? xD). Går iaf att logga in i toppen av sidan.

Den första sidan som kommer upp visar ens snigel. Trycker man på "Vous n'avez plus de curses" kommer man till en sida där man får tävla mot andras sniglar som är på samma nivå som ens snigel. Det är inte mycket man kan göra för att avgöra vinnaren. Men ju fler man tävlar mot desto mer poäng får ens snigel. Och när man väl går in på dens sida igen får man öka dess prestation. Fast sen verkar man få vänta till morgondagen eller liknande för att få fortsätta med sitt storverk till snigel/snäcka.

Adress: www.dingosnails.com

Kapilands

Samma företag som sköter om Molehillempire har även detta spel att tillgodohålla. Man ska bygga ett företag i detta spel och göra det framgångsrikt. För att spela det här spelet behöver man nog ha sina kunskaper i engelska. För spelet är svårt / omöjligt att förstå om man inte kan en viss del av språket. Fast kan du bra tyska, italienska, franska eller holländska finns det språkversioner för dessa också.

När man börjar spela får man gratis i spelet: En forskningsstation, två platser att driva fram en produkt och en affär. Man forskar fram produkternas kvalité, ju högre kvalité desto bättre förstås. Det lönar sig att ha hög kvalité på corn (majs), seed (frön). För om man har typ seed kvalité på 6 odlar man upp corn med det och då får majsen högre kvalité än om fröna inte hade haft den höga kvalitén.

På de andra platserna ska man tex. olda fram frukt och grönsaker eller djur av olika slag. De kan man sen sälja på marknaden. Vissa produkter så som cotton (bomull), lambs (lamm), chicken (kycklingar), suger cain (sockerrör) går att sälja för väldigt mycket pengar. Odlar/driver man upp sådant blir man snabbt rik (om man säljer det). När man har mycket pengar kan man börja köpa fabriker och annat som hjälper en i spelet att bli bättre.

Adress: http://kapilands.com

Pony

Sidan verkar ha lite problem just nu, typ under uppbyggnad. Den är uppbyggd på samma sätt som neopets spelen. Men handlar om hästar. Man kan enklast hitta en häst i adoptions hörnan som man hittar på "Avenue" där alla hästar kostar 100PB (väldigt lite). Hästarna är väldigt gamla oftast men i spelet kan man betäcka alla hästar som är från 10 till 90 år. Ska man köpa en helt ny häst kostar det 2000PB. Spelet är väldigt inaktivt och har väldigt få medlemmar. Men ärligt talat ser jag potential för ett riktigt bra spel här.

Adress: http://www.pony.us.to

Horse Tycoon International

Spelet liknar Horse Nation layout mässigt. Men HTI (som jag nog ska förkorta spelets namn med) är på engelska. Även om möjligheten för holländska, norska och spanska finns i detta spel.

När man loggar in för första gången får man ett mejl från skaparen där det står att man ska kolla sidan med Goal (dvs sidan med Mål) för att börja spelet lättare. Man ska tex köpa en häst för att uppnå ett av målen. När ett mål är färdigt får man pengar för det. Att köpa hästar är dyrt så för att få pengar måste man jobba. Man kan jobba på tre ställen samtidigt. Det går X antal sekunder att utföra ett arbete sen får man lite lön. När man har blivit bättre på sitt arbete får man fler arbetsuppgifter och förmodligen mer i lön. Det verkar vara ett långsamt spel men inte så långsamt som ex. Moutonking eller Human Age. Tycker man om forum och hästar (och kan en gnutta engelska) är den här sidan verkligen något för dig!

Adress: http://www.horsetycoon.com/