Best In Show

Verkar vara en spinoff på Showdogs och Black Star Kennels men vi testar det ändå. När man reggat sig så får man 6 gratishundar. Vill man avla på sina hundar bör man skaffa minst en tik och hane per ras annars får man köpa det ena eller det andra av andra medlemmar (man kan alltså inte korsningsavla i det här spelet), verkar även finnas hundar uppfödda av spelet som man kan köpa för 300kr styck (breeding center). Notera att hanhund heter "dog" och tik heter "bitch". Det finns inte alls många raser att välja på så man får ta de man gillar bäst. Man får ha högst 30st hundar i kenneln. Hundarna har helt horribla stats till att börja med, de ska troligen vara gröna men det är mer troligt att de är röda och orangea på deras sidor. Vissa av raserna har bara en bild som alla av den rasen har och andra har ritade bilder som har lite olika färger (men som fortfarande inte behöver vara rätt färg). Just den detaljen gör att spelet ser billigt ut. För att mata hundarna gå till Feeding Center, man kan mata i en vecka eller två veckor frammåt. För att tävla med hundarna klickar man på länken "Enter A Show" från hundarnas egna sidor. Man kan anmäla sin hund till högst 4 klasser per dag och det som finns att tävla (och träna till) är utställning och agility. Avel görs först när hundarna är 21 dagar gamla (de är 14 dagar när man får de när man registrerar sig). Tiken är dräktig i tre dagar innan valparna kommer till kenneln. 


http://www.bestinshowsim.com

Draconis Theory

Om du gillar drakar så kan detta vara något för dig. Sidan ger en ganska mysig stämning, ens medlemssida kallas för "klan" och man får ha max tre klaner per hushåll (alltså i din familj får det finnas tre konton). Verkar mest gå ut på att man ska föda upp drakar som man ska träna och tävla med mot andras drakar. Det finns fyra olika typer av drakar; Jord, Vatten, Eld och Vind. Alla fyra typer har egna bilder och så finns det flertalet olika färger som styrs av gener. Man kan skaffa drake genom att klicka på Town > Summoning Tree, men man får bara en random drake där av den art man väljer och det kön.
 
Vill man bestämma själv hur den ska se ut så är det enklare att köpa sin drake av någon annan medlem och det gör man genom att trycka på Search > Dragons man kan ställa in massor av olika saker för att hitta den rätta men enklast är det att bara ta "for sale" och "price from lowest to highest". Drakarna ska även matas, två gånger i veckan för bebisarna som ska äta höns och fem gånger i veckan för de vuxna. Man köper maten på Town > Ravensgate Farm. Om man skapat en helt ny drake kan det vara god idé att ta reda på hur bra (eller dålig) den är. Detta görs på Town > Pool Of Insight, men man får bara testa detta två gånger i veckan per medlemssida och det kostar 750 spelpengar att göra detta (men pengarna är inget bekymmer alls, i alla fall inte i början). För att tesa vilka färger ens drakar har/bär på så klickar man på Town > Laboratory, varje gentest kostar 100 spelpengar och kan göras när som helst. För att tävla med sin drake går man till dess sida, Clan > Home > Caves och sen trycker man på den drake man vill tävla med, på dess sida under bilden (en bit ner) står det "Manage Your Dragon" klicka på länken och sen på "Enter Battle". Man kan tävla med sin drake tre gånger i veckan. 

För att träna sina drakar klickar man på Clan > Sparring Arena och bara på "Submit" knappen. Avla gör man på Clan > Courting Meadow. Man kan även träna sina drakar genom att battla mot spelets monster, då kan man vinna föremål och pengar. Detta finns på Clan > Battle Ground.

http://www.draconistheory.com

Marvelhorse

Detta är ett fantastiskt fint spel som är gratis att spela, det är ett fantasihästspel. Där alla hästar har brutalsnygga bilder. Ett spel där man kan avla och korsningsavla för att få fram raser som inte går att köpa. Dessutom får man ha så mycket som 90 hästar! Det är enkelt att tjäna pengar - räcker med att man klickar runt så kommer en 'ande' upp då och då och ger bort sjuka summor pengar. (Efter 3-4 dagars medlemskap hade jag hunnit få 1200000 XD!). Det finns olika sätt att skaffa sig en häst i spelet:
1. Klicka på World och sen på The Market och sen på General Store. Här kan du köpa två hästar per dag.
2. Klicka på World och sen på The Market och sen på Auktion House - här kan du köpa andra medlemmars hästar på auktion, alltså genom att buda högst på en häst.
3. Klicka på World och sen på Worlds under alla eller nästan alla worlds som kommer upp kan man fånga vildhästar mot en summa spelpengar. I vissa fall är det raser av hästar man varken kan köpa på The Market eller avla fram via korsningavel.
4. Du kan även hitta hästar genom att trycka på Search och sen kryssa i att du vill hitta hästar som är till salu. Där kan du även hitta hästar som är ute för avel.

Hästarna kräver ingen skötsel och man behöver inte stalla upp de någonstans heller. Man kan köpa tillbehör som man sen ger till hästarna, tillbehören gör så att hästarnas status höjs så att de blir bättre i tävling. Ju mer poäng en häst får efter att ha tävlat ju bättre avkommor kommer den att få så att tävla med hästarna lönar sig i slutänden även om det är ganska drygt att tävla. För att tävla hästarna går man till World och sen Interaction för att sen trycka på Compete. Listan över tävlingar finns i en mörkare lila ruta, klicka på en av de så kommer det stå ett nummer/siffra i stor svart och tjock text. Det är summan på vad varje klass kostar per häst att anmälas i. Enklast är att trycka på SELECT ALL. Varje tävling i den lila rutan har 20 klasser så när du tryckt på SELECT ALL och sen på Enter Class kommer 19st till klasser du gör samma sak på innan du väljer en annan tävling. Så ja det är drygt. Men när sen hästarna vinner massa poäng och man kanske får bästa hästen på hela sidan som alla vill avla med så är det ju värt det i slutänden.

http://www.marvelhorse.com

Lucky Lapine

Äntligen har detta spel slagit upp portarna (har väntat länge på det och två till som öppnar senare). Lucky Lapine är ett kaninspel, det första riktiga kaninspelet som slår upp portarna och det är gratis att registrera sig och spela spelet! Registreringen på sidan går fort och när din sida är aktiverad så är det bara att köra igång. Spelet är engelskspråkigt så det ger bra träning om man inte är så bra på det men ändå vill köra. Kaninhonor heter doe och kaninhanar buck för så heter det på engelska x) Man får 25 spelpengar varje dag man loggar in så spelet lönar sig att logga in på om man väljer att spela det. Ännu så länge finns det bara 12 raser att välja på, men det är de vanligaste raserna ändå så det gör inte så jättemycket att det inte är massor. Raslistan är följande (med svensk översättning):

Dutch - Holländare
Dwarf Hotot - Hotot
English Angora - Angora
English Lop - Engelsk Vädur
English Spot - Engelsk Scheck
Flemish Giant - Belgisk Jätte
Holland Lop - Dvärg Vädur
Lionhead - Lejonhuvad
Mini Rex - Mini Rex
Netherland Dwarf - Hermelin
Norwegian Silverfox - Trönder (ser ut som Svensk Päls)
Standard Chinchilla - Chinchilla

Men en introduktion av hur du börjar... Man får $1000 av spelet när man börjar (i spelpengar) sen som sagt $25 för att man loggat in (och det får man varje dag man loggar in). Klickar man på Town så finns typ allt där:
General Store - tillbehör till kaninerna
Groomers - där man sköter pälsvården (men kan kan även köpa borstar själv)
Bank - säger ju sig själv
Job Center - där man skaffar ett jobb så man kan tjäna mer pengar, är man arbetslös kan man få $50 i veckan här med jobbet får man lön varje dag då man loggar in (+ de 25 som alla får för att logga in). 
Shelter - omplaceringshemmet
Coffee Shop - där ser man alla som är inloggade
Pet Store - (Djuraffär). Kan man köpa kaniner ifrån
Grocery Store - säljer lite lyxigare kaninmat
Vet - veterinärstation

Klickar man på Classifieds så kommer man till medlemmarnas egna försäljningar där kan man också köpa kanin. RFA är kaninklubben som man verkar behöva bli medlem i för att kunna tävla sina kaniner. Det kostar $100 att registrera sig och kostar det priset varannan månad men i gengäld får man tävla sina kaniner och får en stamtavla på de när man avlar fram. På Boards hittar du forumet, den sociala delen där man kan fråga om hjälp eller hitta nya vänner men läs reglerna högst upp på Boards för att inte råka göra något man inte får x)

Men för att starta på riktigt! Innan du kan köpa kanin måste du ha en 'hutch' dvs förmodligen en bur x) För att köpa detta gå till General Store i Town. När buren är köpt kan du köpa till extra saker för att lyxa till buren. När kaninen är köpt, klickar du bara på Home och sen på Hutch så hittar du den där. Alla kaniner i spelet har bilder så du behöver inte tänka på att hitta bilder till kaninerna!

Kaninen man köper kan behöva skötsel, så som mat, vatten och veterinärvård. Gå till town igen och börja köpa på dig saker som kaninen kan behöva - typ mat och vattenflaska. Sakerna du köper hamnar i den bruna väskan vid hjärtat längst upp. Kaninen behöver: En matskål, vattenflaska, sele, koppel, carrier och chew toy - vissa saker kan vara lite svåra att finna så det kan vara bra att ha alla sakerna innan man köper kaninen. Sen är det bara att mata vaccinera och tävla med kaninen (tävla gör man från dess sida) man kan även köpa treats som man kan använda för att träna kaninen med.

Man blir placerad i olika städer när man registrerar sig, det finns ett tiotal olika städer och alla städer ser ungefär likadana ut men skiljer sig lite från varandra, tex är utbudet av kaniner i djuraffären olika från stad till stad. Några städer har lite andra byggnader än andra, typ kasino, labratorium etc. Det kostar en liten slant att resa från stad till stad.

http://www.luckylapine.com