Mutt-zEn hundsida givetvis, enkel att regga sig på. Men de verkar ha lite tubbel med registreringar som inte kommer fram som de ska. Men nåväl...

När du väl är inne är det bara att sätta igång. Tryck på Travel och klicka på den blågråa höga byggnad som finns på kartan. Det är jobbcentret. Det finns lite olika karriärsval som ger olika i lön. När du valt ditt jobb får du reda på vad dina arbetsuppgifter blir. Det kan tex vara att föda upp några kullar eller registrera hundar i en klubb. Nu är det väl dags att skaffa en hund dock. Klicka på Travel igen och längst bort på den bilden står det "shop". Börja med att klicka på det röda huset med blått tak. För att få äga en hund måste du ha en licens för det. Köp "Dog owner licens" för $2500 spelpengar. När du har gjort det går du till samma karta igen men denna gången trycker du på det gråa huset med rött tak (det är djuraffären där man köper hundar). Du kan välja att köpa en renrasig hund genom att klicka på "Purebred Canines Section" eller så kan du köpa en blandras genom att klicka på "Crossbred Canines Section". Att köpa en hund kostar $1500 och man får bestämma namn och kön på den som man vill (och ras förstås).

Nu när du har din hund är det nog bra idé att börja ta hand om den. När man får hem hunden är den ovaccinerad. Det råder man enklast bot på genom att klicka på Travel igen och sen på första kartan finns det ett brunt hus som är veterinärtillhållet. Välj vad du ska göra så fixar de det :P En vaccination går på $10 men behöver nog bara göras en gång i veckan eller så. Hunden bör också få lite utrustning i form av halsband, matskålar och sådant. Det får man tag i på Travel > karta 2 > det bruna huset med orange text på. Köp just halsband, koppel, vattenskål, leksak och mat. Maten är lite olika, kolla den lilla rutan som dyker upp när man för pilen över. Se till att köp med med många servings för då räcker maten längre (det är alltså måltider). För att sen hitta dina köpta saker klicka på den bruna påsen som är på layouten (rött snöre runt toppen på den). Klicka på saken du köpt och sen på "Go" > "Assign".

När du är klar med det tryck på Park (antingen på travel kartan eller på den riktiga layouten). Här finns spel och annat smått och gott. Klicka på Games. Det finns nio olika spel, man tjänar inte jätte mycket när man spelar de men det är lite i alla fall.

Inget spel men...

Lite allmänt kanske... Gick igenom mina bokmärken igår och kollade vilka spel som fortfarande fanns att testa, renasade bort de som inte fungerade osv. Såg att de otestade spel som finns verkar hålla en väldigt god kvalité så det kanske blir mer fröjdfullt att testa de spelen än vad många andra spel har varit att testa. Tänkte köra lite preliminära siffror på vad det är kvar att testa innan det är dags att gå på jakt efter nya spel (det gör jag iofs hela tiden)...

Spel som finns, är öppna och otestade: ca 60
Franska spel: ca 35
Spel som bygger om/håller på att skapas och inte är öppna än: ca 25
Spel som jag inte orkat testa än pga tex krånglig registrering: ca 25
Så sammanlagt är det runt 145 spel kvar att testa.


Jag förvånas lite över hur pass många spel det är som faktiskt håller på att byggas just nu. Kontra hur många spel det redan finns... Finns det verkligen spelare till alla?


Edit: Har hittat kanske 50st till spel idag... Dock är samtliga på tyska. Kanske läge att upprätta en tysk kategori med? Finns det lika många spanska spel som tyska och franska ger jag upp tror jag :P

Aywas

Är ytterligare en sån där trist sida där de vill att man ska vara minst 13år för att vara med. Och redan vid registreringen står det att man ska vara beredd på att sidan mer är tonårsinriktad än barninriktad. Det är en sida som det inte bara är att bli medlem på och logga in direkt. De sitter och godkänner alla medlemmar först innan de ger en sitt lösenord. (Man ska skriva varför man vill bli medlem). Förvånande nog blev jag godkänd!

På väldigt många sätt och vis påminner den här sidan om det senast testade spelet Fauna. Fast Fauna är nog egentligen bättre för alla. Men ja... På Anways får man dock en avatar (som är som en klippdocka) man kan spela spel och köpa kläder till sin avatar. För att skaffa sig ett djur är det lättast att gå till adoptionsrummet, man får adoptera ett nytt djur var 24:e timme.

Får du fatt i lite pengar kan du gå till shops och leta upp affären Sexy Lingerie Store för att köpa kläder där, det finns fler affärer som säljer kläder men de är billigast (och snyggast typ). Man kan pruta priset lite affärsinnehavaren säger själv till om den inte godtar priset.  Ett annat sätt att skaffa ett djur på är att leta upp affären Little Pet Shop of Horrors men de djuren kostar förstås en hel massa mer än adoptionsdjuren. När du har ett djur ska du också mata det, köpa mat det kan man göra i affären Tasty Ay Foods också här kan man pruta men det är knappt lönt för maten är rätt billig.

Aywas är också ett spel där man kan avla, antingen mellan olika typer inom samma art eller göra hybrider med andra arter i spelet. Grafiken i hela spelet är faktiskt väldigt fin så djuren man har är grymt snygga (även avkommorna när man avlar blir snygga).

http://www.aywas.com

Fauna

Liksom alla andra spel som jag (och mina kumpaner XD) testar så är det här gratis. Och liksom många andra av spelen så handlar det om djur.

Direkt när man loggat in på Fauna så får man instruktioner om vad man bör göra. Och först upp i listan är att skaffa sig ett djur. Följer man bara länken kommer man till det perfekta stället att hämta upp sitt första djur på. Det finns kanske inte jättemånga olika sorter att välja bland, men alla är jättesöta. Man får bestämma namn, kön och färg på djuret när man valt vilken sort man ska ha. Välj ett namn som du tror att inget annat djur i spelet har (namnen måste vara unika). När djuret är skapat trycker du dig in på dess sida och letar upp en länk där det står "Make ***** your active pet" (eller liknande). Gör du rätt hamnar djuet på layouten och är med dig hela tiden när du tuffar omkring på sidan.

Sen kan det nog vara dags att fixa en bank account på Funstuff > Bank, skapa ett konto där så kan du ha pengara där i säkert förvar. Liksom på som så många andra sidor så får man ränta på pengarna om de ligger på banken (dvs man får mer pengar utan att göra något). Under samma flik finns Games, spel alltså som man kan spela och tjäna mer pengar. Spelet "Animal Anagram" är väl värt att spela eftersom man kan få väldigt mycket pengar om man svarar fort. Som hjälpmedel kan man använda denna sidan (utanför spelet).

Under fliken Explore finns två världar (eller platser är nog mer korrekt). I platsen underst "Wachu Island" kan man plocka bär i "Berry Picking" 5 gånger per dag (typ 5 direkt och 5 nästa dag). Nästa steg är att gå till Battle > Training. Det kostar lite men har du spelat spelen så har du förmodligen så det räcker för några egenskaper. När djuret blivit tränat kan du gå till Battle Arena och utmana den motståndaren med level närmast 1 (som ditt djur har). Om fighten vinns så får ditt egna djur högre level än innan.

En sak som nog inte har kommit till spelet ännu men som verkar vara på väg att byggas är en avelsfunktion. Där det verkar som om man kommer kunna blandrasavla med olika sorters djur för att få fram en helt ny "art". Om det är på det sättet höjs spelets rolighetsfaktor väldigt mycket. Även om det redan nu är välgjort och bra.

http://www.faunapetgame.com

Pony

För några månader sedan provad jag ett annat spel som också hette pony. Men detta är ett annat och jag hoppas detta är bättre. Man får $25000 när man börjar. Sidan är halvsnygg och lättnavigerad. I "My Stable" fliken kan man döpa sitt stall och användare. Man får också en gratis affär som man också kan döpa på samma ställe. Om du trycker på "Avenue" och sen på Bank > Collect Money så får man $3000 (och så mycket får man förmodligen hämta ut varje vecka).

Ska du köpa en häst gör så här Avenue > Breeder, en häst kostar $2000 och du får välja ras, kön, namn och färg. Det går också att adoptera en häst från Avenue > Rescue Agency (gult hus) de hästarna kostar $500. När man väl köpt hästen hamnar den i My Stable > My Stable. Klicka på din hästs namn så kommer du till dess sida. Den har automatiskt fått en bild som visar ras och färg. Det finns två knappar på hästens sida. Den ena är vid Hunder och den andra Thirst. Klicka två gånger på båda tills det blir 100% i staplarna.

För att hästarna ska vara i topp trim måste de få ett besök hos veterinären. Det kostar bara $15 per besök oavsett hur hälsan hos hästen är. Veterinären finns på Avenue > Vet och sen ska hästen till Farrier (hovslagare). Det kostar också bara $15 per häst. Alla hästar mellan 10-90 dagar kan avlas med och fölen mellan två hästar får en färg som de hade fått i verkligheten om två hästar av de färgerna betäcktes med varandra. Men har man hästar som är tävlade med mycket får man avkommor som mycket bättre än föräldrarna så det skadar inte att vänta lite innan man avlar. Fölet föds direkt och är redan 1 dag gammal.Wolf-haven

Är ett rollspel där man spelar varg. Man bestämmer kön och färg när man registrerar sig. Vargen ser inte mycket ut för världen men det kanske blir bättre sen. I spelet kan man röra sig runt på en bana. Men eftersom man är valp när man blir medlem kan man inte göra så mycket ännu. För att komma till banan trycker man på Map sen får man trycka runt på kartan med pilarna (mustrycka på pilarna, verkar inte gå att göra med tangentbordets pilar). På första biten i kartan står en annan varg (användarnamnet på den lyser i blått under "Enemies"). Tryck på namnet och acceptera questen. När man knappar runt där på kartan kommer det upp brevid kartan "Enemies" man kan inte battla med de än men trycker man på de (djur som man träffar på) så får man pengar.

Allt eftersom du får pengar kan du gå in på "Equipment" > DP Storage och depost pengarna (lägga undan) kan vara bra att se hur mkt pengar man kan få ihop och sådär. När man battlar ett djur (vissa smådjur kan man battla men inte alla) så trycker man på E på tangentbordet så kommer man tillbaka till kartan igen. Aja, gör man den första vargens quest får man $3000 med mera som pris. Det finns sådana vargar lite överallt i kartan som har andra uppdrag åt en. Går man mycket typ åt höger i spelet kommer man så småningom till tex ett vinterlandskap. Men där får man bara vara om man har högre level.Ju mer man jagar ju högre level får man, fast det krävs rätt mycket jakt för att man ska gå upp i level. Försök att bara utmana möss, ekorrar, kaniner och grodor för de har en level på 1-3. Igelkottar, präriehundar osv. har level på 4-5 och sen har större djur högre level. Försök inte utmana björnar och sånt, inte i början i alla fall, man är dömd att misslyckas med det. Andra medlemmar kan komma att attackera dig innan du är riktigt redo men se till att aldrig ha för mycket pengar ute samtidigt för då tar de med sig lite av dina pengar och det är ju lite snopet.

http://www.Wolf-Haven.com

Horseeden

Har en "blimedlemsålder" på 14år (går alldeles utmärkt att skriva ett annat årtal än det man egentligen är född på om man inte vill vänta tills man är 14). Man får ha max 3st medlemmar per hushåll (övriga stall/medlemmar raderas utan förvarning).

Spelet i sig är ganska rörigt. Svårt att hitta i vid första anblick. Enklaste sättet att skaffa en häst är att klicka på Services > Capture A Horse, det kostar $3000. Finns bara fyra raser att välja på: Warmblood (halvblod), Thoroughbred (eng. fullblod), Irish Draught Horse (tyngre halvblod) och Sporthorse (typ vilken annan ras som helst som är lätt). Nästa sak du ska göra är att klicka på Services > Hire A Rider du skapar då en slags spelare, ryttaren ska vara i level 2 (alltså snäppet över den häst som man just skapade). Klicka på ryttaren och "Manage Your Rider" och sen på "Assign Horse To Rider", ge ryttaren lön så att han vill börja träna din häst. En bra sak att göra är att klicka på Stable > Accountant då får man en kassabok där man kan hålla reda på sina pengar.  Oh btw. Man får om man får andra att bli medlem typ 20000 spelpengar. Varje dag man loggar in får man dock 3000 spelpengar. (Står dock inte någonstans vad jag kunde se hur mycket pengar man hade i spelet).

http://www.horseeden.com/

Det kan säkert vara ett roligt spel om man...
Gillar sådana spel... Men jag tycker sidan nästan är skit :P

Howrse - på svenska

I samband med att Howrse har kommit ut på svenska (eller typ "nordiska" för det är svenska + norska/danska dvs väldigt dåligt överatt). Tänkte jag i alla fall att det kanske kunde vara bra att skriva en ny recenssion på spelet. För den första recenssionen som gjordes var typ 1år efter att jag slutade spela howrse för första gången :P

Den nya sidans länk är http://se.howrse.com


När man registrerar sig skapar man antingen en häst eller en ponny. På utsidan väljer man även vad den ska heta och vilket kön den ska vara. Nästa steg är att välja färg som den ska ha. Testa olika raser (på både häst och ponny) för att hitta din färg, men tänk på att hästarna man får där är föl så de kommer växa upp till riktiga hästar sen. Direkt när du loggat in får du sköta om ditt föl. Längre upp på fölets sida är det en liten vit apa med en röd tröja på sig. Den har en liten guide med belöningar man som nyreggad medlem kan göra. När fölet blivit 6 månader gammal måste man ha den inackorderad i en annan medlems stall (om man inte äger ett stall själv).

Sen är det dags att börja mata hästen själv varje dag. När man trycker på höbalen (kommer upp istället för "di" som fölet har) när hästen är gammal nog att äta hö. Står det tex 0/2kg. Det betyder att hästen ska äta 2kg hö om dagen och att den ännu inte fått något hö att äta. Du kan välja att mata hästen direkt med 2kg hö men det är inte så bra för då får hästen stå inne i stallet hela dagen. Om du istället bara ger lite hö och sen har hästen på bete några timmar av dagen (i inackorderingsstallet) så är det mycket bättre för hästen. Men kolla så att tiden i hagen ger lika mycket hö/mat som hästen ska få i sig. Är det för mycket blir hästen lat och fet och det är inte alls bra.

När hästen är 8 månader gammal kan man börja leka med den upp tills den är gammal nog att sättas i träning på riktigt. Att leka med hästen gör ju att många timmar av dess dag försvinner (men det är bara bra). Lek med hästen så lång tid som möjligt men se till att energi nivån inte blir under 20% då kan hästen bli sjuk när den åldras nästa gång. Kan vara bra att inte mata hästen förrän efter leken är gjord. För maten ger ju energi. Följ apans guide till hästen är dags att åldras till 10 månader. Hans nästa uppgift är att man ska åldra hästen till 20 månader. Gör det inte direkt utan sköt om hästen varje månad.

Vid 1år och 6månader växer fölet upp och blir på riktigt en riktig häst istället för föl (bilden ändras). Men fortfarande är det några månader kvar (självklart i spelet) innan hästen kan sättas igång och tränas. När hästen är 1år och 8månader försvinner leken. Man kan rida hästen i skogen men tydligen räknas inte det som träning :P Spelet har en hjälpsida där det står enkla tips om hur man spelar, kanske lite trist att läsa den bara... I slutet av apans guide får man en gratishäst som redan är vuxen och redo att sättas igång.

Om man är medlem och är inloggad varje dag får man så småningom massa gratisgrejer som annars kostar pengar. Pass är något som man använder för att förbättra hästarna. Man kan utrusta hästarna med extra saker som tex förlänger deras liv eller gör så att hästen förvandlas till en enhörning. Men sådana saker "köper" man med pass. Man kan köpa pass med sms men också få gratis av sidan om man är aktiv och gör uppdragen som man får på "mitt kontor" (validera när du har gjort klart ett uppdrag).

Man kan starta ett eget ridcenter. Alla medlemmar får det gratis. Ridcentret har en stallkassa på 25000 som man får köpa saker till ridcentret för. Alltså boxar (spiltor), ängar (som används både till hagar och odlingsmark). För pengarna måste man även anställa personal som sköter om stallet (det sköts om automatiskt om man har personal i stallet). Ridcentrets rank går upp ju bättre det är. Och ju bättre det är desto fler vill stalla upp sina hästar hos dig. Och då får du också mer pengar i slutänden. För att stalla upp sin egen häst i sitt egna ridcenter är det kanske bäst (om stallet är fullt redan) att köpa en ny box och reservera den till sig själv. Du stallar upp dina egna hästar gratis i ditt egna ridcenter. Klicka på "Registrera din häst" eller vad det står och sen skriver du in ditt egna användarnamn som ägare till ridcentret du ska stalla upp hästen på. Sen är det bara att stalla upp hästen gratis hos dig själv.

Equidaem

Equidaem är rent estetiskt en ganska ful sida. Men det är lätt att bli medlem, bara man har ett användarnamn längre än 6 tecken... Det första man bör göra när man kommit in (för första gången) är att klicka på World > Bank > collect paycheck. För då får man $10000 till sin stallkassa (som i och för sig redan ligger på $100000. Klickar du på World > Store kan du köpa dig en häst. Det kostar $1200 per häst, alla raser finns inte men ändå en hel del raser finns där. Klickar du på Search > Search for horse kan du leta fram billigare hästar som kanske kostar så lite som $50 men kanske inte är renrasiga riktigt...

Har du köpt en häst "färdig" kan den redan ha blivit tränad/tävlad i en tävlingsgren det står isof på hästens sida "Competition Information" > "Discipline: Driving" (står det på min). En häst som är framavlad ur föräldrar med samma tävlingsgren kan ge avkommor som är bättre på tävlingsgrenen än de själva är. Om det är så står en bit upp "Genetic Information" > - Bred to drive. Köper man en helt ny häst från Store måste / bör man träna den i en gren. Att träna en häst för första gången kostar $5000 så det är bra om man inte köper för många nya hästar på samma gång. Ska du "rida in" en häst eller träna på en befintlig kunskap klickar du på World > Horse Trainer där visas alla dina hästar antingen i en lista som hästar som ska tränas för första gången, eller som ska tränas på en speciell egenskap.

För att tävla en häst trycker man på "Shows" och sen får man helt enkelt göra en sökning på de tävlingsformer som ens hästar är i. Förmodligen är ens hästar i klass County (typ komunala tävlingar). Ju mer hästarna vinner flyttas de upp i andra klasser. Ett annat sätt att få tag i en billig häst är att gå till World > Humane Association. Det är spelets djurhem där alla hästar som misskötts har hamnat.

Om du vill avla så kan du göra det genom att gå in på ditt sto's sida och tycka på "Breed to this horse" och har du en egen hingst kan du avla gratis annars kan du avla med någon annans hingst men då kostar det nog mer. Om du har en hingst ute för avel och får reda på att någon har försökt avla med honom (du måste godkänna) så klickar du på "View bids and breeding requests" och accepterar aveln (eller nekar den). En häst är dräktig i 6 dagar.

Bilder på hästarna får man fixa själv. På hästarnas sida längst ner kan man ändra presentation, namn och då bild. Bilden laddar man upp själv på tex photobucket, tinypic eller sin egen blogg. Det är alltså en url man ska lägga in i fäletet "Picture:" sen trycker man bara på "update stats". Vill du inte ha en häst eller så kan du skicka den till himlen. Det gör man genom att trycka på "Retire this horse!" men tänk på att du inte får tillabaka den och den försvinner ut ur spelet.

http://www.equidaem.com