Hamster Academy

Man börjar med att skapa sin hamster, man får välja mellan olika "raser" (i princip samma 'ras' men olika bilder på olika färger etc). När man reggat sig får man en bur, en vattenflaska och lite mat (10 portioner). Dessutom 150 "coins" (pengar). Klicka på lådan som kommer upp första gången man loggar in på sidan, då hamnar hamstern i sin bur och klicka på den blåa pilen för att fortsätta in i spelet. På grundnivån man är på nu har man som mål att mata hamstern och byta spån i buren sen hamnar man i nivå två. Vid sidan av hamstern (som sitter i buren) finns det bilder på matskål och en till bild med hamstern på. Klicka på varje bild en gång så fylls maten på osv. Sen klickar du på buren och gör i princip samma sak där (byter spån dock). När du gjort det klickar du på "Home" så får du se de nya uppdragen för att hamna på level tre. Ju fler levels man klarar desto fler saker får man tillgång till.

http://www.hamsteracademy.com

Dog Dayzz

Grafiken i det här spelet är otrolig(t söt)! Det är givetvis ett hundspel.. Det är enkelt att bli medlem men man ska lämna sin riktiga mail så att de kan skicka ens lösenord till en :P När man sen är inne i spelet går man till Help > Tools (Edit Profile) för att ändra till det man vill ha (de gav min sida lösenordet: s5nar8pud$p2j5z7d6quh6sup - nooo way att man ska komma ihåg det XD).

Man får $500 när man registrerar sig men då har man $7500 sparat på banken och en inkomst på $1000 (i veckan utgår jag ifrån). Klickar man på "Walk" kommer man till en karta. Vill man ha en hund att ta hand om är det enklast att trycka på Adoption center. Det finns hundar av alla olika slag där. Man kan adoptera en hund för $150 eller vara fosterägare åt en hund, och då får man $20 per dag för att sköta om den. Spelet välkomnar blandraser, till skillnad från många, många, många andra spel (där det inte går att korsningsavla alls).. Oh btw när man registrerar sig så är Username inloggningsnamnet och nickname det namn man har i spelet.

För att tjäna pengar, annat än lönen (som jag fortfarande antar att man får en gång i veckan) kan man spela spel, det finns tre olika spel. Travia är hundfrågor (om riktiga hundar) svarar man rätt får man $75. Sen kan man spela Tug o' War (dragkamp) vinner man där får man $30. Det sista är "The Sand Pit" (sandgropen) som vanlig medlem får man gräva tre gropar per dag. Man kan gräva utan att hitta något men man kan också hitta prylar (leksaker).

Man kan själv fixa egen bild på sina hundar men man kan lika gärna använda bilder som andra medlemmar i spelet har gjort (förutsatt att bilderna är bra då xD). När man avlar ska man avla på hundar som är friska och med perfekt vikt annars blir det dåliga valpar i kullen. Hundarna måste vara mellan 2 och 7år gamla för att para sig. Efter 7år går det inte att göra något med hunden. Det spelar ingen roll om hundarna är från "show" typen eller "pet" typen för de kan komma valpar av båda sorterna i en kull.

Det finns fyra sorters foder: Duck (anka), Rice (ris), Chicken (kyckling) och Salmon (lax). Alla hundar vill ha någon av dessa fyra (förstås!) men vilket av fodren som passar hunden är upp till ägaren att komma på. Man får helt enkelt testa alla fyra foder och behålla fodret på hunden som den äter. Fodret påverkar även vad för sorts leksak som hunden vill ha. Duck = hålig boll, Rice = frisbie, Chicken = rund boll, Salmon = Tuggrep. Övriga leksaker som man hittar i spelet med sandlådan passar alla hundar. Leksakerna är färgbestämda så har du blå bollar till en hund måste den alltid ha blå bollar om du inte bestämmer dig för att byta bollfärg på hunden. Men köp många leksaker av en färg, och köp alltid den färgen hedanefter så slipper du byta i onödan.Guineea-Heaven

Detta är ett spel som jag kände mig starkt manad att prova, eftersom det bara finns tre marsvinsspel på nätet. Ett svenskt, detta och ett som inte går att bli medlem på (när jag tänker närmare på det så finns det ett till men det räknas knappt)... Alltid lika roligt när någon beslutar sig för att göra ett smådjursspel!

I detta spelet adopterar man marsvin från "Adoption Center" i Oink Town. Det finns sex olika ras/färger att välja på, men man ser inte könet på djuret förrän man redan har adopterat det. Vill man inte ha det går det inte att sälja, däremot kan man avliva det genom att skicka det till himlen, eller göra om jag gjorde med ett av mina = skicka iväg det till en intet ont anande medlem xD Marsvinen ser inte så speciellt marsviniga ut bör väl också nämnas...

Man måste mata sina marsvin varje dag eller i alla fall minst en gång i veckan annars dör de. Man kan plocka gratis mat på ängen (The Meadow) en gång varje kvart. Marsvinen kan överleva på den maten men det är jobbigt om man har många marsvin att mätta. Därför kan man gå till Oink Town och handla mat på "Market" men det kostar pengar. Man får inte så mycket pengar när man börjar spelet. Ett tag var jag orolig för att jag skulle tvingas ha bara några få marsvin, kanske en hona och en hane men inte mer än så för att få maten att räcka. Men då hittade jag tävlingarna!

Marsvinen kan tävla i utställning och i kapplöpningsrace, vinsterna kan vara allt från några få kronor till flera tusen (mina marsvin sprang in typ 109000 tredje dagen i spelet eller något xD). Om man lägger pengarna i banken så får man ränta på de (dvs pengarna ökar i värde och man får mer!) men bara en gång i veckan (men det baseras på hur mycket pengar man har i banken, ju mer desto bättre). Det finns två spel som man själv kan spela för att få saker och även nya marsvin i andra spännande färger! På "Daily Games" kan man hämta ut crediter (gratis) som man kan använda till att köpa lotter med. Det är ingen större vinstchans att köpa de dyraste lotterna för 9 crediter i taget, har provat det x) Det andra spelet får man "spela" en gång i timmen, för det mesta får man bara information om marsvin men det går att få både saker och nya marsvin.

I spelet kan man avla också, något som jag inte hunnit göra än eftersom jag just fick tag i min första hona, när man får marsvinen är de för små för att avla. Så jag vet inte än om hur färgerna nedärvs och så, hade givetvis varit kul om man hade kunnat avla fram tokiga färger som inte är så vanliga och så men det återstår att se. Man kan träna sina marsvin också, till kapplöpningarna då, man får 5 träningspass per dag, varje pass är 15min långt alltså 75min träning. Perfekt att öppna alla marsvin i träningsfönster och gå iväg och duscha eller något tills de har tränat klart (man får inte stänga ner fönstret medan de tränar). Så kan man leka och skicka marsvinen att sova också.

Speltips:
För att slippa köpa matbit styckvis, tryck ner Esc knappen på tangentbordet samtidigt som du klickar på "Buy" under den maten du ska ha. Tryck så många du vill ha av varje matsort så går det snabbare.

Equinterra II

Spel som håller på att byggas upp. Man får 4000 spel pengar när man registrerat sig (dessutom är man gratis betalmedlem i en vecka) men varje vecka kan man hämta ut 1000 till på banken. Lägger man in endel av sina pengar på banken så kan man varje dag hämta ut räntan på pengarna (alltså ökar pengarna sakta men säkert). Man kan tjäna pengar genom att spela spel i spelet och köpa och sälja saker förstås också. När man köper häst finns inte riktigt alla raser med, om man säger så. Men om man vill äga något skandinaviskt finns i alla fall Finnhorse (finsk häst) och Icelandic (islandshäst) att välja på. I början kan man inte göra så mycket med sina hästar eftersom de är föl när man får de. Man måste in och tämja de dock annars blir de nog ganska värdelösa när de blivit äldre. En häst måste vara 100% tam för att få tävla och säkert avla också. Som tur är kan man åldra hästen flera gånger på en riktig dag. Men det bör ändå ta rätt lång tid innan hästen blir riktigt tam (3-4 irl dagar). Spelet är som sagt nytt, inte ens 500st stall finns det där just nu. Men allt i spelet fungerar inte ännu men det bör inte påverka spelandet på något dåligt sätt. (Även om jag inte riktigt förstår hur man utfodrar hästarna xD). Satsa på att köpa "Regular Soft Brush" till att Grooma hästen med de andra ryktverktygen verkar inte fungera. Medan man åldrar hästen så står det att "trimming" sjunker, då klickar man på Market > Ferrier och väljer ut en (hovslagare) som kan trimma ner hovarna.

Bild till hästarna får man fixa fram själv. Men det finns bilder i spelet som man kan använda. Man kan också rita bilder till spelet och belönas för det (om bilderna är bra nog). Men alla hästar har färger som inte går att ändra och dessa färger styrs av gener sen när man avlar vid senare tillfälle kan man inte själv bestämma vilken färg fölet kommer att ha utan det är helt och hållet generna som bestämmer det. För att få tävla hästar måste man även ha all utrustning till hästarna. Utrustningen får man faktiskt skapa själv (bilder och så) även om det kostar lite spelpengar. Men vid tävlingarna så tjänar man ju på att ha en bra häst också, och har man en bra tävlingshäst kan man säkert få mycket betalt för dens avkommor!


Free Farm Game

Detta spel kan tyckas som tråkigt spel. Men det är nog för att det går så pass långsamt. Varje dag i spelet är en turn. Jag vet inte riktigt hur många turns det går på i spelet ett år. Men man ser tydligt månadsskiftningar och sådant. När jag började spela spelet var det vinter, vissa turns snöade det andra låg det snö på "spelplan". Men sen kom våren, som var regnig och sen kom sommaren som var solig och grön. Nu börjar det snart bli höst (september) och jag har spelat spelet kanske 2 månader. Det är egentligen bara att logga in i spelet en gång per dag och göra vad man ska göra och sen logga in i morgon igen och göra samma sak då.

Vad gör man då? Till att börja med så matar man och ger vatten till sina höns (som man får gratis). Man måste ge de vatten annars så dör de efter 3 dagar / turns utan. Om vädret tillåter kan man släppa ut djuren så de får beta/sprätta i utanför sitt hus, då slipper man mata de på samma gång. Utöver djuren så kan man plöja jorden och så frön som sen växer upp och kan skördas. Det tar några turns för fröna att bli skördningsbara. Undertiden kan man se till att göda skörden med gödsel som man kan få från hönshuset om man städar sällan där. Och så bör man vattna skörden också varje gång det är möjligt att göra det.

Sist men inte minst kan man gå runt i området och plocka saker man hittar; Hö, örter, svamp och ved. Man kan använda de sakerna eller sälja och få in lite pengar. Man kan också gå till floden och fiska. Men allt man gör tar på krafterna så man ska göra det som ska prioriteras först. För man får bara mer kraft när en ny turn är kommen. Hur mycket saker man har i sitt förråd visas i rött i ena hörnet. Blir det för mycket gör man rätt i att sälja av lite så man får plats med mer.

http://www.freefarmgame.co.uk