Cat-Tails

Cat-tails.org är ett kattspel som handlar om att ställa ut och föda upp (ras)katter. Det är ganska verklighetstroget spel. För att köpa en katt klickar man på "Map". Man kan köpa en kattunge i "pet store" - där får man välja ras och kön på kattungen. Skriva in vad den ska heta i uppfödarnamn och om den ska ha ett smeknamn skriver man det i "nickname" rutan. En katt från djuraffären kostar $2500. Det finns fler sätt att köpa katter på men då får man oftast tag på en äldre katt. Det är katter från "Sunnyacre Rescue" en katt på level 1 kostar $500 men för varje level den har kostar den mer och mer.

Varje dag ska en CT katt skötas om om man vill att den ska lyckas bra i utställningen (och det vill man för då tjänar man pengar och kan öka kattens levels). Är man ny medlem måste man förstås köpa mat och sådant för att kunna sköta om sin katt. Då klickar man på "Map" igen men denna gången på antingen "Toy Store" eller "Food Store". Leksakerna kostar mellan 113-187. Men i spelet råder en "ju dyrare desto bättre" (i leksaksfallet så räcker de dyrare leksakerna längre än de billigare).

Kattmaten är en historia för sig. Torrfoder är billigt och räcker länge men det ger inte katten lika mycket fördelar när de äter som de skulle kunna få. Blötfodret är dyrt, och en förpackning räcker bara till en katt per dag (torrfodret räcker i fem dagar om man bara har en katt) men katten får tex bättre ögonform, bättre päls osv av den dyrare maten. Och som om det inte vore nog, så finns det olika sorters mat och alla olika sorter gör olika saker för katten. För att ge en prisidé så kostar torrfoder med biff smak $198 medan blötfodret med samma smak kostar $418.

Det finns en tredje affär att handla av, men alla saker därinne är tvågångsköp "Accessories Shop". Vad som behövs till ens kattstall är 1 Litterbox (finns en dyr och en billig att välja på, tror inte det har någon skillnad vilken man har), 2 bed(s) (finns två olika igen), 2 matskålar och om man vill kan man köpa 1 dekoration till utställningsburen.

För att sköta om katten går man till "Inventory" (under "Help" finns det text med användarnamn och inventoryt finns där med). Klicka på en leksak och börja lek tills katten försvinner ut ur rutan (klicka på "Use Item" för att leka med den). En ny katt kräver att man leker med den 10 gånger sen kommer den bara vilja leka en gång per dag om man sköter den rätt. Gör på samma sätt för att mata den, men katten kommer bara vilja ha mat två gånger per dag även om den varit misskött länge. Även om torrfodet är sämre så kan det ändå ge poäng, ibland, men mer sällan än blötfodret. När katten fått poäng ser det ut så här:

"Your cat has been fed.
Wow! Your cat has gained 1 point in Head Conformation."


annars står det bara
"Your cat has been fed."

För att ha en chans på utställning måste katten också tränas och borstas varje dag. Har man varit medlem länge kan man skaffa egen kattsalong och egen katt träning men annars klickar man på "Map" igen och sen på tex "Search for Groomer" klicka på valfri groomer som gör jobbet för ett lågt pris. Sen gör du samma för att träna katten. Det är inte alltid det blir någon träning som ger katten pluspoäng men förr eller senare kommer det.

För att kunna ställa ut en katt måste den vara minst 8 dagar gammal (djuraffärsköpta katter är 8 dagar när de kommer till en). Man måste registrera den innan man får ställa ut den, det kostar $500 per katt att registrera den. För att hitta utställningarna klickar man på "Show Search" och sen på search direkt när man kommer in. Då får man upp en sida med kommande kattutställningar. Man får högst ha med sin katt i 35st utställningsklasser per dag (60 om man är betalande medlem). För att anmäla en katt snabbt till utställning håller man ner Esc knappen på tangentbordet och trycker på "Enter Show". Det är 15 klasser per sida, så 2 sidor och 5 klasser per dag är vad som gäller om man ska ha en fullfjädrad utställningskatt.

Om man ställer ut sin katt varje dag tar det inte många dagar innan man får se att det står (*) vid kattens namn när man loggar in. Då betyder det att katten är bra nog att komma upp ett level. På ens katteri sida står det vid kattens namn vilket level den är i. Och ju högre level desto bättre. Men det finns en slags utställnings level med, ju bättre katten är desto snabbare går den upp i utställningslevel (och byter klass). Start klassen är Be, i den är det alltid runt 30 anmälda per utställningsklass. Och ganska liten chans att vinna, men ju högre upp man kommer desto lättare blir det och ju bättre katter man har desto bättre kommer de prestera.

Vad avel beträffar så går det givetvis att avla i spelet, men man kan inte korsningsavla (tyvärr). Katterna måste vara minst 20 dagar gamla och under 120 dagar. Katten är inte dräktig utan man får ungen direkt, men det blir bara en unge per kull som man får (bara den bästa) man får själv inte bestämma kön eller färg på ungen utan det blir verkligen den bästa som man får tillbaka. Men efter aveln kan man inte para den honan på typ två veckor eller mer så man får verkligen se till att man avlar vid rätt tillfälle. Ju högre level föräldrarna har desto bättre blir ungarna, de börjar också på level 1 som alla andra katter i spelet. Men när man ställer ut en unge efter höglevlade föräldrar kanske den levlar 3 steg på en dag!

Är bra att avvakta med att avla, föräldradjuren bör ha minst level 10 innan man avlar första gången. Sen vid kullen efter det level 15 eller tom 20, om man orkar vänta så länge :P Man tjänar på det för ungarna blir som sagt väldigt mycket bättre än föräldrarna.


Om man vill byta bild / namn eller något annat på sin katt klickar man på dens sida och scrollar ner till botten, där kan man lägga in en länk till en bild på en katt. Eller ändra namn och smeknamn på katten. Men man kan inte ändra ras på den. För att få mer pengar så finns det spel på sidan ("Map"). Spelet Cat-Mouse-Dog ska man trycka på någon av de tre knapparna. Om man vinner får man $500 om det blir "oavgjort" får man $100 annars får man ingenting, man kan spela det 10 gånger på en dag. I spelet "Teacup Scramble" ska man lyfta på en kopp, är det en mus under koppen får man om man har tur uppemot $1000 beror på vilken mus man hittar (om man inte väljer att fortsätta spela då får man nog mer) men varje kopp lyft kostar $250.

http://www.cat-tails.org

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback