Ponybox: Polo

Spelet Ponybox är uppdelat i massor av olika delar och den beskrivningen som finns av spelet här i bloggen är inte riktigt bra gjord ännu. Men någon gång förra året gjordes ett nytt spel av Ponybox, det är det spelet som kommer upp när man googlar på "Ponybox". Det spelet handlar om hästsporten Polo.

Jag tycker att sida när ganska svår att navigera sig på, och det är inget för den som tycker att engelska är jobbigt. När man kommer in i spelet trycker man på Game och sen på "Horses" - där är det förmodligen lite tomt om man just reggat sig. Man kan klicka på "Store horses" om man vill köpa en häst från affären. Det finns bara tre raser att välja på (övriga raser får man avla fram), raserna är: Highland ponny (kostar 350PB), Shetlandsponny (kostar 250PB) och Skyros ponny (kostar 500PB). För att kunna tävla måste man ha fyra stycken hästar i sitt startfält (man får ha fler hästar än så i sitt stall).

Man kan också köpa hästar via "Auction horses" men det kan vara bra att vara lite rikare först innan man satsar på att köpa en av de hästarna eftersom de ofta kostar mer (om de är specialraser). När man klickar in på en häst, speciellt om man funderar på att köpa den bör man kolla på dens egenskaper: "Head       Chest       Back       Legs" siffrorna under dessa fyra egenskaper är avgörande för hur bra hästen är när den tävlas, och ju högre poäng desto bättre (dock tror jag bara det går upp till 10)! Och samma sak gäller för de sex blåa sakerna under. Ju mer mörkblått, desto bättre är hästen när den tävlas. Det är också bra att kolla sånt när man avlar för det "smittar" av sig på avkomman. Man kan också se vad hästen har presterat under sin tävlingskarriär, stamtavla och avkommor på dens sida.

Alla hästar har en sk "Turf Weakness" vilket innebär att den presterar sämre under vissa väderförhållanden som snö eller regn. Därför är det bra att ha med två hästar av varje "weakness" i ett polo lag. Man kan också utrusta sina hästar med specialbyggda saker som gör hästarna bättre. Men man måste se till att bara utrusta de hästar man verkligen vill satsa på eftersom att sakerna är dyra att antingen köpa eller tillverka själv och föremålen kan vara nästan avgörande för hur en häst klarar sig när den tävlar (för att motståndarna kan skrämma hästen om inte har en viss utrustning).

En häst i spelet är dräktig 1-2 dagar, och ska man föda upp en annan ras än den man har är det enkelt att korsningsavla med en hingst av den ras man ville ha eftersom att fölet mycket väl kan bli hans ras. För att tjäna pengar kan man ta jobb som materialframställare hos andra medlemmar man får då 120PB i uppemot 5 dagar. Klicka på "home" och leta upp: Och klicka där, ofta är det fullt redan och inga lediga platser. Vanliga ickebetalande medlemmar kan inte hjälpa till och bygga/framställa några av materialen tex "Pixie dust". Men det finns fler sätt att tjäna pengar på.

Klicka på "home" igen och leta upp: där rider man på tjurar, man betalar 30PB för en "tur" och man vinner om man har tur, förlorar man går pengarna man betalat vidare till någon annan som vinner. Men man får som mest rida samma tjur tre gånger. Man vinner oftast mellan 100-300PB när man väl vinner. Men för att återgå till "home" igen... Är man bra på att läsa engelska och vet mycket om hästar (och hästgrejer, på engelska) är detta ett grymt bra sätt att tjäna pengar på (man kan också gissa sig fram men man kan ju också förlora på det). "Daily Equestrian Quiz" en ny fråga varje dag, svarar man rätt får man 1000PB svarar man fel får man inget. Man har dessutom bara en minut på sig att läsa frågan och svara på den. Man kan också vinna när man tävlar hästarna förstås.

När du har skaffat dig ett helt lag med hästar klickar du på Game > Events och sen på Join Event. Det kostar lite att anmäla sig, men vinner man så brukar man vinna desto mer. När man väl anmält sitt lag är det i princip bara att vänta till nästa dag då det avgjorts. Man kan tjäna pengar på att "spela på hästar" alltså lägga pengar på det lag i en match som verkar mest lovande som vinnare och vinner det lag man har spelat på så får man lite extra ponybucks (alltså PB).

http://www.ponybox.com

Kommentarer
Ellioten säger:

Hey. Tänkte bara säga att jag älskar att du gör recensioner på internet spel ^^ Jag har själv letat spel aslänge men nu behöver jag bara gå in här och kolla runt^^

Tack för en awesome blogg^^

//Ellioten

2010-08-29 | 13:57:38
Bloggadress: http://fullmoonchild.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback