Equiscape [v2]

Registreringen i spelet är enkel, det är bara att logga in så fort registreringen är klar. Det första du bör göra, så det inte glöms bort är att gå till banken och hämta ut veckans löning på $10000 - ett bra tillskott i kassan eftersom man bara har $2000 när man börjar spelet. Och en gång i veckan kan man hämta ut $10000 till! Depostit en del av pengarna så får du ränta på pengara (dvs de växer i antal och du får mer pengar!). För att över hela taget ta sig till banken trycker man på Explore > The Bank.

För att skaffa häst finns tre sätt. Vill du ha en helt ny häst där du får bestämma ras, typ och kön klicka på Explore > The Store, en ny häst kostar $1000. Det andra sättet är att gå till Explore > Humane Assoc. (hästomplaceringshem), de flesta hästar där är gamla men scrollar man neråt finns det yngre hästar. Priset där varierar men priset för en häst som finns hos HA står markerat längst ut. Det tredje sättet är att klicka på Explore > Search > Search Horses och sen kan man välja ras osv. Priset varierar här med men vill någon bli av med en häst så är den ju i princip gratis.

För att komma till din nyköpta häst trycker du på "Profile" eller på ditt användarnamn. Och sen på hästens namn, de hästar jag köpt hittills har varit vanvårdade, så det första du kan behöva göra är att ta hästen till veterinären för en summa av $100 och samma sak med hovslagare (ferrier) det gör man från hästens sida. Längst ner på hästens sida kan man ändra namn, bild och andra saker. Vill man ha en ny bild på hästen får man ladda upp en bild på tex. photobucket eller tinypic och klistra in bildens url i "Horse Image:" fältet och spara.

Man behöver inte sköta om hästarna något, men om man vill att de ska vara välgödda och bra för tävling och avel ska de vara uppstallade. För att hitta ett nytt stall att hyra in sin häst på klicka på (hästens sida) "Find New Stable", kolla runt lite bland folk som kommer upp när man gör en sökning. Det du ska söka efter är en medlem som nyligen varit inloggad men som inte kostar jättemycket i stallhyra. Max $100 i veckan till att börja med. När du fått din häst uppstallad är det lika bra att betala några veckor i förskott så att den blir omhändertagen även om du har mycket prov och sånt i skolan (eller något annat som tar upp mycket tid).

För att få en bättre häst måste hästen "tränas", det är inte mycket till träning egentligen eftersom man tävlar med den direkt. På hästens sida är det länkat "Find Shows" du behöver inte ändra någonting på nästa sida utan tryck bara på search. Om du är inloggad med webbläsaren firefox kan du hålla nere Ctrl knappen på tangentbordet och bara trycka på länkarna till showerna så öppnas de i en ny flik i din webbläsare. Annars får man gå in på de en och en (eller trycka upp de en och en i en ny flik). När man är inne i en tävling är det bara att trycka på "Enter Horse". Jag vet inte hur många tävlingar man får ha med hästen i per dag dock men det märker man. Är det som vad det här spelet är totalt baserat på... Så är det 100 tävlingar per dag... Men varje tävlingssida tillåter att man anmäler alla sina hästar till samma tävling. Tävlingspriset brukar vara $50 per anmälan, men det kan nog variera. Spelet har ett forum också där man kan skriva, och sälja grafik och annat.

http://www.equiscape.net

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback