Equidaem

Equidaem är rent estetiskt en ganska ful sida. Men det är lätt att bli medlem, bara man har ett användarnamn längre än 6 tecken... Det första man bör göra när man kommit in (för första gången) är att klicka på World > Bank > collect paycheck. För då får man $10000 till sin stallkassa (som i och för sig redan ligger på $100000. Klickar du på World > Store kan du köpa dig en häst. Det kostar $1200 per häst, alla raser finns inte men ändå en hel del raser finns där. Klickar du på Search > Search for horse kan du leta fram billigare hästar som kanske kostar så lite som $50 men kanske inte är renrasiga riktigt...

Har du köpt en häst "färdig" kan den redan ha blivit tränad/tävlad i en tävlingsgren det står isof på hästens sida "Competition Information" > "Discipline: Driving" (står det på min). En häst som är framavlad ur föräldrar med samma tävlingsgren kan ge avkommor som är bättre på tävlingsgrenen än de själva är. Om det är så står en bit upp "Genetic Information" > - Bred to drive. Köper man en helt ny häst från Store måste / bör man träna den i en gren. Att träna en häst för första gången kostar $5000 så det är bra om man inte köper för många nya hästar på samma gång. Ska du "rida in" en häst eller träna på en befintlig kunskap klickar du på World > Horse Trainer där visas alla dina hästar antingen i en lista som hästar som ska tränas för första gången, eller som ska tränas på en speciell egenskap.

För att tävla en häst trycker man på "Shows" och sen får man helt enkelt göra en sökning på de tävlingsformer som ens hästar är i. Förmodligen är ens hästar i klass County (typ komunala tävlingar). Ju mer hästarna vinner flyttas de upp i andra klasser. Ett annat sätt att få tag i en billig häst är att gå till World > Humane Association. Det är spelets djurhem där alla hästar som misskötts har hamnat.

Om du vill avla så kan du göra det genom att gå in på ditt sto's sida och tycka på "Breed to this horse" och har du en egen hingst kan du avla gratis annars kan du avla med någon annans hingst men då kostar det nog mer. Om du har en hingst ute för avel och får reda på att någon har försökt avla med honom (du måste godkänna) så klickar du på "View bids and breeding requests" och accepterar aveln (eller nekar den). En häst är dräktig i 6 dagar.

Bilder på hästarna får man fixa själv. På hästarnas sida längst ner kan man ändra presentation, namn och då bild. Bilden laddar man upp själv på tex photobucket, tinypic eller sin egen blogg. Det är alltså en url man ska lägga in i fäletet "Picture:" sen trycker man bara på "update stats". Vill du inte ha en häst eller så kan du skicka den till himlen. Det gör man genom att trycka på "Retire this horse!" men tänk på att du inte får tillabaka den och den försvinner ut ur spelet.

http://www.equidaem.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback