Din säkerhet

Internet är ett osäkert ställe att lämna ut för mycket information om sig själv, stallet.se lika så. Vi som arbetar med stallet.se försöker göra vårat bästa för att göra sidan säker, men det kan alltid smyga sig in rötägg här och var som inte visar sin rätta sida förrän det är för sent. Det har förekommit att medlemmar har lämnat ut sina mobilnummer på sidan, exempelvis i chatt och gnägg. Mobilnummer kanske man tror är harmlösa att lämna ut, men ofta finns dessa registrerade på sidor som ger ut ditt namn och hela din adress hem. Att ge ut sitt mobilnummer på stallet.se är lika osäkert som att ge ut det någon annanstans, för du kan aldrig veta helt säkert vem som sitter bakom ett av stallnamnen du chattar med.

Men på dina bilder kan det vara ganska bra att skriva dit sitt namn eller i alla fall någon form av namn som säger att det är du och ingen annan som har fotograferat bilderna. Att skriva sitt stallnamn hjälper ju inte så mycket om du sen skulle sälja ditt stall och då ge gratis reklam åt ditt förra stall utan att själv tjäna något på det. Utan att bryta mot PUL (person uppgïftslagen) allt för mycket kan även detta göras på ett säkert sätt. Exempelvis kan man ta sitt mellannamn som förnamn eller kanske sitt smeknamn. Som efternamn kan man dela upp sitt riktiga efternamn eller ta något som finns inom släkten.Din säkerhet är viktigast, i verkligheten och på internet. Men det är mycket upp till dig själv att se till att du är säker.Denna artikel har även skickats till stallet.se, de får redigera den om de vill.


Vill du äga ett storstall?

Storstall är ungefär det samma som ett kändisstall. Ett storstall säljer mycket djur, får mycket besökare och är allmänt omtyckt. Alla stall har potenisal att bli både storstall och kändisstall. Det är bara ägaren som får se till att det blir som så.

1. Trivs i ditt stall
Ett stall som ska bli storstall måste ägaren trivas i och med. Gillar man inte namnet så blir det svårare att orka med stallet i längden. Stallnamnet har kravet på sig att det ska vara enkelt att skriva och för andra att komma ihåg. Man brukar dock säga att stall med _ och siffror inte hör till dessa namn som har lätt att bli storstall. Untantaget är väl Rozza_ med flera. Det finns fler storstall/kändisstall utan dessa "faktorer" än det finns stor/kändisstall med.

2. Bygg upp ditt stall
När man skapar ett stall har det 0 besökare, det gäller för alla stall, även de som idag har tusentals besökare och pokaler och annat som du kanske är avundsjuk på. För att få besökare måste man synas, synas gör man bäst om man skriver tjat. Det kostar 11sp men det kanske är värt den summan om du får 100st besökare på det. Man kan också synas genom Spotligt, men ett spotlight kostar typ 10kr. Med den nya gm prenumerationen får du gratis spotligt som gör att du kan synas gratis i allas mejlkorgar!

3. Stanna i ditt stall
Stall som byter ägare en gång i månaden (eller mer) har aldrig någon chans att bli stora. Det är personen bakom ett stall som gör att stallet blir stort. Inte stallet självt. När du har ett känt stall får du frågan om du säljer ditt stall, nästan varje dag (jobbigt!). Många tror att man kan köpa sig framgång och lycka. Det kan man väl också om man är lättroad. Men igen, det är personen bakom stallet som gör stallet stort/känt. Detta är också varför det är så viktigt att vara nöjd med sitt stall som helhet.

4. Ditt stall = Ditt varumärke
Ditt stall ska inte bara vara ett stall, det ska vara ett varumärke. Coca Cola är ett varumärke, Nokia är ett varu märke. Askmoln är ett varumärke. Murgarden var ett varumärke (bytte ägare). Ett varumärke som du själv har byggt upp från grunden. Din produkt som du säljer är antingen grafik och / eller djur/hästar. Man behöver inte ha uppfödning. Det räcker med försäljningsstall. Entire (samma ägare som Copa) blev känd, fick pokal och kanske 32000 besökare på bara några månader med sitt försäljningsstall!

5. Håll koll på dina pengar
Du behöver inte avslöja hur mycket pengar du har för andra, det lockar bara andra att stjäla ditt stall. Ett bra sätt är att inte heller bjuda på dyra saker, ex. rosetter då visar du ju indirekt hur mycket stallpengar du har. Rosetter är egentligen ganska onödigt för ett kändisskap. Visst, man blir känd om ens djur/bilder vinner men inte så mycket mer än så. Man blir inte känd av att ha inköpta rosetter i sitt stall. Håll koll på dina pengar så att de aldrig tar slut. Tänk pengarna som om de vore riktiga pengar, 100sp = 10kr. Om du har 3000sp har du med andra ord 300kr.

6. Gör en bankbok
Skriv upp dina inköp/utgifter och skriv upp dina inkomster. Exempel:
Köp av djur: 382sp
Köp av hästar: 150sp
Summa: 532sp

Sålda djur: 230sp
Sålda hästar: 99sp
Summa: 329sp

Sen räknar du på hur mycket du förlorat / vunnit på att föda upp/köpa/sälja, exempelt går back (förlorar sp):
Utgifter: 532sp
-minus-
Inkomster: 329sp
-lika med-
Förlorad inkomst: 203sp

7. Snyggt stall
Ett stall som går frammåt är ett stall som ser snyggt ut. Snygga stall ger popularitet. MÄNGDER av animationer som inte passar ihop ger inget bra första intryck, även om stallägaren kanske tycker att det är häftigt betyder det inte att andra gör det. Gärna ska man göra så att stallplanen och designen passar ihop, samma färgtoner eller sådär. En sommarstallplan med vintrig design är kanske inte att rekomendera. Designer som är skapade till en viss högtid och sitter kvar långt efter att högtiden är slut - stort minus även om designen i sig är skitläcker.

8. Dina bilder ger mer personlighet
För att nå framgång på stallet.se måste ens stall hålla god kvalité på alla sätt och vis. Att köra med tillståndsbilder kan fungera bra i början. Men det är inget att rekomendera.Tillståndsbilder är ju bilder som finns på nätet, bilder som finns på nätet kan alla ha tillgång till. Stort minus. Finns dock stall som lyckats med detta, Why och Cire är stall som använder tillstånds bilder och får sina hästar sålda för bra många tusen sp. Det är väl dock att önska att man skriver vartifrån bilderna kommer ifrån i hänsyn till fotografen, i alla fall skriva att man inte fotograferat bilderna själv (annars blir det ju falsk marknadsföring!). EF stall lyckas oftast bättre. Copa, Askmoln, Brigg, Rozza med flera med flera kör med EF bilder, aldrig tillståndbilder och alla vet ju hur framgångsrika de stallen är eller har varit.

9. Du och bara du i ett stall
Det är ditt stall, ditt varumärke, ditt och ingen annans. Skaffa inte delägare. Och ska du ändå ha en delägare, fråga inte runt på stallet.se, risken är stor att du blir lurad på ett eller annat sätt. Din tillsatta delägare som fotar ef bilder kanske bara snor bilder från hemsidor - det är inget som du kan veta förrän det är för sent! Ska du ha delägare ska du ha någon du känner i verkligheten, någon som du har träffat i verkligheten och kan kalla vän, i verkligheten. Både Askmoln och Copa är två i ett. Men båda stallens ägare känner varandra i verkligheten. Du kan säkert klara av att bygga upp och driva ditt stall helt själv utan andras inblandning. Det är mycket roligare än att göra något tillsammans med en annan.

10. Tro inte på allt du läser!
Det gäller förstås alltid annars också. Allt på internet är inte sant. Tro inte på något och lite aldrig på någon du inte känner bra i verkligheten. Många medlemmar på s.s är ute efter att lura andra medlemmar. Att lura sig fram på stallet.se är ett bra sätt att aldrig nå framgång. Tvivlar på att så många av de riktigt stora stallen någonsin har lurat någon på stallet.se så varför ska då andra göra det? Använd bara stallet.se's funktioner när du säljer och köper saker, om någon ska sätta in en design i ditt stall eller så, lägg till medlemmen som delägare på nivå 3 osv. Köp inte saker för gm och köp bara gm med gm torget.

11. Ditt stall - ditt ansvar
Detta gäller även om du inte vill ha ett storstall, ditt stall ska hållas säkert. Det kan bara göras av dig själv. De flesta som får sina stall stulna har haft för lätta lösenord. Det enda som går att göra är att ha ett svårare lösenord. Ett svårt lösen ska innehålla både bokstäver och siffror. Och det ska vara minst 6 tecken långt. Ge aldrig ut lösenordet även om någon lockar med att du får 50000sp gratis (tänk: Vad tjänar det andra stallet på att ge bort 50000sp gratis?). Supporten tar inte tillbaka stulna stall i de fall där orginalägaren har haft ett för lätt lösenord eller blivit lurad.

Aja baja x)

Listan för vad som inte är tillåtet på stallet.se kan göras lång men detta är en liten "guide":
 • De som skriver om sex riskerar att bli raderade helt och hållet. Man får inte svära eller vara riktigt elak mot andra medlemmar. De som skapar hatstall blir raderade och kan riskera att bli av med sina riktiga stall med. (Supporten ser IP nummer).
 • Tigga röster till utställda djur, man får tacka för röster så länge inte länken till djuret skrivs i samma meddelande. Man får inte länka utställda djur alls för då räknas det automatiskt som rösttiggeri och då åker djuret ut ur utställningen det gör också att du blir spärrad ur exempelvis tjat i 7 dagar. Man bör inte heller tigga röster åt andras djur (för man vet aldrig vad konsikvensen av ens tiggeri kan bli).
 • Skriva en länk till en annan sida är inte tillåtet. Att exempelvis skriva sin bloggadress i tjat kan leda till 7 dagars avstägning från tjat. Samma sak gäller med mailadresser, men just det är nog mest för att skydda medlemmarna, för man vet aldrig vem det är som addar en!
 • Att bara skriva med stora bokstäver är inte tillåtet eftersom det på internet tolkas som att du skriker. Skrikande människor är inte så trevliga, tycker inte jag i alla fall.
 • Spam är när man upprepar samma meddelande om och om igen. På stallet.se är det inte så kul att läsa samma sak om och om igen. Så därför är det inte tillåtet att upprepa sig. 
 • Röst tiggeri för stalltoppen, för dig själv och andra. Anmälda rösttiggare får sina röster raderade så att stallen hamnar på poängen 0 igen.
 • Att sälja stallet.se saker för IRL pengar kan få dig avstängd från HELA stallet.se i 7 dagar, fortsätter du att försöka sälja saker för IRL pengar kan du få ditt stall raderat och kanske även bli IP bannad.
 • Kedjebrev och träningsbrev är ett slags standardbrev, den enda på stallet.se som får skicka sådana är Brunte. När Brunte gör det är det viktig information som du får. Exempel på kedjebrev är:
  • Vill du ha din häst fulltränad så lyd detta. Det är inte fusk, jag lovar att det funkar.
   Gör så här: 1. Kopiera denna texten. 2. Skicka den i 13 mejl. 3. Skicka den i 13
   hästböcker. 4. Sätt in den i din dagbok. 5. Skicka den i 10 gnägg. När du gjort
   detta ska du sadla av och se hur mycket du har tränat i värdar.
   Du kommer att häpna när du ser hur bra tränad din häst har blivit

Köp GM säkert

Under veckan kom en ny funktion som gör att du kan köpa GM på ett säkert sätt. På sidan Hej! ser du en lista över de högsta priserna någon betalar för ett gm. Systemet är säkert, köparen skriver hur mycket han eller hon betalar. Så här skriver stallet.se själva om hur köpet går till:
Vill du sälja guldmedlemskap till stallet? Du kommer då få skicka ett SMS med en unik kod för att genomföra försäljningen. När stallet fått sitt guldmedlemskap så får du stallpengarna som betalning automatiskt!

Men inte bara det är nytt på GM fronten. Nu kan du också bli guldmedlem för ett billigare pris och du tjänar mer på det! Man får 15dagars gm för 15kr, prenumerationen ökar på i tre månader.
Första "numret": 15 dagars gm och 50sp för 15kr
Andra "numret": 15 dagars gm, 75sp och 1 spotlight för 15kr
Tredje "numret": 15 dagars gm, 100sp och 2 spotlights för 15kr

Tänk då på att ett spotligt är värt 10kr och meddelandet går ut till alla på stallet.se :P

Mycket nytt

Den senaste veckan har två stycken nyheter som kan komma att påverka stallet.se mycket hoppat fram. För att börja baklänges finns det numera ett GM-torg. För att göra GM försäljningen säkrare än vad den har varit innan. GM torget går att hitta under Köp & Sälj > Torget.

Den första nya funktionen som kom är något riktigt kul som alla, även icke GM kan använda! Nu kan du sätta dit egna ikoner på djuren på stallplanen. Och dessa ikoner kan vara animerade (alltså att de rör på sig). Bilderna ska vara i samma storlek som vanliga stallplansbitar, det vill säga 35pixlar på bredden och 35pixlar på höjden.

För att lägga in egna ikoner på djuren gör följande: Mitt stall > Gå till mitt stall > Placera ut hästar / husdjur
Kryssa för att du ska sätta in en Personlig ikon för då öppnas rutan där man kan ladda upp bilden.
Glöm inte att spara!


Vad om något, kommer läggas till stallet.se härnäst?

RSS 2.0