Bråka mig känd?

Jag vet inte, men jag spekulerar i om inte alla bildbråk som håller på just nu är ett sätt att få besökare, mejlare och kanske även vänner. Stallen som deltar i bråket är alla nyskapade och okända. Bilderna känner jag inte igen från någon annanstans men och andra sidan har jag inte letat efter dem heller. Om det nu inte är en sk PR kupp så får dem det att framstå som det i alla fall.

Stall A anklagar Stall B och Stall C för bildstöld via tjat. Stall B och Stall C gör motattacker mot Stall A i tjat. Summan av det blir massa besökare till både A, B och C. Förmodligen även massa mejl, hästboksinlägg och så vidare.

Hade Stall A verkligen brytt sig om att stall B och C hade stulna bilder, och visste vem som fotograferat dem på riktigt, så hade ju Stall A kunnat skvallra på fotografen som skulle kunna mejla supporten och säga att dennes bilder ska bort från sidan.

Stall B och kanske även Stall C hävdar att de har tillstånd. Hade någon anklagat mig för bildstöld när jag hade tillstånd att använda en bild hade jag förmodligen börjat använda EF/ER bilder som jag själv fotograferat i fortsättningen.

Men en sådan PR kupp kan faktiskt fungera. Men det är inget att rekomendera att göra eftersom hela s.s kan bli dötrött på ens stall. Eller så fungerar det motsatt att X antal medlemmar ska trösta en med röster i ST -.- Men det får vi innerligen hoppas på att ingen kommer göra. För i alla fall jag tillhör skaran som tycker att sådana bråk är fruktansvärt jobbiga och onödiga!

Modet på tallini.fi

Tallini.fi är den finska motsvarigheten till stallet.se, man skulle kunna tro att sidorna har ganska lika modetrender sinsemellan. Men där tar man fel. På stallet.se ska det vara foton med text på max 2 ställen. Djurets namn och fotografens namn. Det är det som gäller.

På Tallini.fi är det helt tvärt emot. Bilder med gnistrande, penslar som ligger över/smälter ihop med bilderna är det som är hett och riktigt inne just nu. Krimskrams som jag själv väljer att kalla det. Krimskrams var populärt på stallet.se under paint eran för kanske 3-4år sedan. Tack och lov är det inte populärt längre på stallet.se!

Gamla stalltoppen tillbaka!

Nu är den gamla stalltoppen tillbaka. Nu kanske det äntligen blir de vinnare som faktiskt får de flesta rösterna som vinner. Tidigare har det varit att den som har fått bästa genomsnittsvärdet på sina röster som har fått pokalen. Dessvärre lär detta bidra till fler rösttiggerier.

Jag har aldrig förstått mig på det där med rösttiggerier. Klart att det kan vara kul att vinna. Men det är väl mycket roligare om man vinner för att andra gillar ens stall tillräckligt mycket för att besöka det och rösta på det, frivilligt. Än att man ska övertala andra medlemmar att rösta på ens stall. Det är ju som om Fredrik Reinfeldt skulle gått runt och knackat dörr och frågat om man skulle rösta på honom eller ej. Man kan hålla en kampanj för att försöka vinna men det är en annan sak.

En kampanj är ganska konstsamt, det gäller att nå ut till andra medlemmar. Lättast är genom att skicka tjat som är intressanta nog att klicka på. Det räcker med att de ser ditt stall. Om de gillar det så kommer de förmodligen att rösta på dig. Det är därför viktigt att ha ett snyggt stall.

Har du inte mycket SP så skriv mycket i gnägg (som ju är gratis), kommentera andras stall i deras hästböcker och driv runt på olika stall så att du hamnar i deras senaste besökare-lista.

Det viktigaste i en kampanj är inte att inte yttra orden "rösta på mig", det kan tolkas som röst tigg och det kan man ju bli anmäld för. "Rösta på mig" på ett eller annat sätt kan tvärt om ge dig färre röster än vad du annars hade fått. Kom med smarta idéer, dela med dig av dina tankar (positiva och icke regelbrytande), följ stallet.se's regler och var en förebild för andra. Följ inte trender utan försök skapa egna trender.

RSS 2.0