Fotografera mera

Till stallet.se är det super om man själv kan fotografera bilderna som man ska använda på sina djur eller på de djur man säljer. Det viktigaste här är först och främst ha en kamera av något slag. Mobilkamera fungerar bra det med, fast bilderna brukar inte riktigt hålla måttet. Bättre i sådana fall att ha en digitalkamera av något slag. Här följer några tips på vart du kan fotografera djur om du själv inte äger djurslaget i fråga eller känner någon annan som gör det som du kan fråga.

Fotografera hästar:
Om du bor ute på landet så är detta oftast lättare att göra då det kan finnas fler hästar i närområdet. Kanske har du en ridskola i närheten? Vet du vart deras hagar är? I sådana fall, varför inte ta en tur dit? Ridskolor brukar inte tycka det är störande när folk fotograferar deras hästar. De håller nog inte så stor koll på om eleverna på ridskolan fotograferar hästarna så någon utifrån borde inte göra så stor skillnad. Kolla upp när det är hästtävlingar, utställningar eller andra häst-events i närområdet och åk dit! Ett otippat ställe att få hästbilder på är ute på stan. Poliser rider ibland runt och patrulerar gatorna på polishästar.

Fotografera hundar:
Bor du i stan har du här en väldig tur i jämförelse med de som bor på landet. I stan finns det ju hundratals fler hundar än vad det gör på landet. Dessutom hundar av olika ras/raser. Det går att smygfotografera bilder som oftast inte brukar bli så bra. Men det är alla tider bättre att fråga hundägaren om det är okej först. Då kan du få till bilder som du själv kan bestämma över lite mer än annars. På landet har kanske grannen en hund som du säkert kan få fotografera om du frågar. Liksom för hästar ta reda på när det är hundtävlingar i närheten av där du bor. Gör ett besök på en brukshundklubb om inte annat.

Fotografera katter:
Bor du i stan har du också här en viss fördel, fast samma fördel gäller på landet också. Väldigt många har lösa katter som får gå ut. När det inte finns någon ägare att fråga om lov och katten befinner sig på allmän plats är det bara att fotografera så det ryker. Har du föräldrar som är trädgårdsfantaster är detta en källa för katter och hundar och andra djur i många fall. Ofta har plantskolor och dylikt katter som springer runt, ibland som sagt andra djur också. Att kolla upp när det är en kattutställning i närheten skadar ju inte heller.

Fotografera kaniner:
Det lättaste stället att fotografera kaniner på om man själv inte har kaniner eller känner någon som har är djuraffärer. Det är inte i alla djuraffärer man får fotografera djuren så fråga först. Även här kan du kolla upp när det är en kaninhoppningstävling eller en kaninutställning i närheten av där du bor.

Fotografera alla möjliga djur:
Det enda som går att säga på denna kategori är egentligen... Djurparker!

Ogiltig uppdateras

Ca 5 minuter sedan raderades mer än hälften av alla sidor som har utgjort Ogiltig's innehåll. Men lugn, senast söndag har vi den nya uppdateringen här (hoppas vi). Det förra blogginlägget blev till slut accepterat av stallet.se och ligger just nu inlagt på deras första sida (Hej!). Sådant gör mig glad. Men Ogiltig kommer få en mer utförlig beskrivning på detta.

Idén till en uppdatering har varit uppe i flera månader (läs år). Men det var först nu när sjukdom och annat förhindrade oss från att hålla på som vanligt i vardagen. Vilket gav massa tid till Ogiltig. Det började med att jag skrev en tankekarta. "Ogiltig" i mitten med en ring runt. Sen ord på saker som skulle med i den nya uppdateringen, även dessa med ringar runt och spröt/sträck/linjer tillbaka till "Ogiltig". Exempelvis "Photoshop", "Grafik", "Fotografi", "Länkar". Utifrån dessa blev det nya bubblor runtom.

När en sida i tankekartan har blivit gjord strycks den över och nästa kan påbörjas. Kan redan nu avslöja att det inte kommer stå ett piss om GIMP. Men misströsta inte, på samma sida som gimp finns beskrivningar på andra program och det är nästan samma sak i alla program så det bör fungera för gimpanvändare med. Det är verkligen SKITTRÅKIGT att göra sådana där. Det är som att ha 5 matteprov och 5 tyska/spanska/franska prov att göra på raken.

Över hela taget blir uppdateringen skitbra, tror och hoppas jag som har gjort mest på sidan (och som även skriver detta). De andra tre som arbetat med sidan hoppas förstås det med. Hade varit roligt förresten om ryktet om sidan kunde spridas lite mer. Speciellt när det nya kommer. Det gör det roligare för oss som arbetar med sidan att fortsätta och göra nya saker att lägga in!

RSS 2.0