Din säkerhet

Internet är ett osäkert ställe att lämna ut för mycket information om sig själv, stallet.se lika så. Vi som arbetar med stallet.se försöker göra vårat bästa för att göra sidan säker, men det kan alltid smyga sig in rötägg här och var som inte visar sin rätta sida förrän det är för sent. Det har förekommit att medlemmar har lämnat ut sina mobilnummer på sidan, exempelvis i chatt och gnägg. Mobilnummer kanske man tror är harmlösa att lämna ut, men ofta finns dessa registrerade på sidor som ger ut ditt namn och hela din adress hem. Att ge ut sitt mobilnummer på stallet.se är lika osäkert som att ge ut det någon annanstans, för du kan aldrig veta helt säkert vem som sitter bakom ett av stallnamnen du chattar med.

Men på dina bilder kan det vara ganska bra att skriva dit sitt namn eller i alla fall någon form av namn som säger att det är du och ingen annan som har fotograferat bilderna. Att skriva sitt stallnamn hjälper ju inte så mycket om du sen skulle sälja ditt stall och då ge gratis reklam åt ditt förra stall utan att själv tjäna något på det. Utan att bryta mot PUL (person uppgïftslagen) allt för mycket kan även detta göras på ett säkert sätt. Exempelvis kan man ta sitt mellannamn som förnamn eller kanske sitt smeknamn. Som efternamn kan man dela upp sitt riktiga efternamn eller ta något som finns inom släkten.



Din säkerhet är viktigast, i verkligheten och på internet. Men det är mycket upp till dig själv att se till att du är säker.



Denna artikel har även skickats till stallet.se, de får redigera den om de vill.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0