HD kvalite på stallplaner!

Just nu på Hej! står det att de har lagt in så att stallplanerna man gör nu blir i HD kvalite dvs mkt bättre. Dock tvivlar jag på att det blir så bra som HD :P Men bättre kvalite har väl inte dödat någon! Eller jo, det dödar stallet.se's bildserver men det är en annan historia. Vidare står det tre altenativ på nya funktioner som de ska göra. Förmodligen kommer alla tre att komma. Även om bara ett och två är det som verkligen hade varit kul!

Nummer ett:

Skapa egna föremål till djuren, designa själv. Till exempel göra sadlar till hästarna, schabrak, svettäcken, benlindor osv. Skapa hö, havre, betfor, vitaminer, morötter. You name it. Föremålen gör djuren bättre i tävlingar. Fast hur det går till med utställningen har jag ingen aning. Utmaningen och hopptävlingen finns ju med... Men det är ju bara för hästar (ännu så länge). Dock kommer nog detta vara en funktion som bara gäller GM. Jag antar att GM ska kunna skapa föremål och att icke GM ska kunna köpa andras föremål.

Nummer två:
Med denna funktion skulle okända stall som är aktiva få en plats i rampljuset. Möjligen även icke gm. Om allt man gör under en vecka, typ skriver i stallet, skriver mejl, skickar tjat, är aktiv i chatten och gnägg, sätter in en ny stallplan eller design, lägger in nya bilder i albumet, avlar eller säljer djur. Sådant får man status poäng för och ju mer status desto mer kändare blir stallet. Det gör ju att de som vill ha kända stall verkligen måste jobba aktivt för att hålla igång sina stall så att de inte faller i glömska.

Nummer tre:
Wooohooo en stalking funktion. Grattis. Det vill i alla fall inte jag ha. Och förmodligen inte de som samlar på vänner heller :P Denna funktion ska iaf ge ifrån sig meddelanden eller liknande varje gång ens vänner lägger till nya bilder, köper en ny häst, anmäler ett djur till utställningen, skickar tjat osv. Kan tänka mig att det blir lite... Eller MYCKET jobbigt om man har typ 1000st vänner.

Vad borde stallet.se fixa?

Tänkte göra en liten lista över saker som vi tycker att stallet.se borde fixa! Några idéer är egna, några kommer från klubbprat i klubben Förslagslådan (id: 894).

1. Gör så att besöksräknarna fungerar som de ska till 100% utan att krångla.
2. Gör så att vänsidorna fungerar som de ska. Så att vännerna inte försvinner från varandra.
(Gör så att man kan stänga av så att man inte får nya vänförfrågningar om man inte vill).
3. Meritlista på djuren vore bäst. Med slutplaceringar i utställningar, hopptävlingar och kanske även resultat (vinster & förluster) i utmaningen. Helst också hur mycket sp som djuren har tjänat in.
4. Möjlighet att ta bort alla stallplansbitar från en stallplan i taget.
5. Borde finnas minicrewar i gnägg som tar bort och flyttar trådar och inlägg som bryter mot reglerna eller inte passar i den kategori som de är postade i.

6. Hyra ut platser i sitt stall till andra, på det sättet få sp och fler snygga hästar i sitt stall. Fast inhyrda hästar ska man förstås inte kunna göra så mycket med mer än kanske träna och utmana med.
7. Alla medlemmar borde ha typ en kunskapsbarometer så kan man bli bättre som medlem. Och ett stall med hög kunskap blir förstås mer värdefullt!
8. Ett multidjur borde finnas. Som istället för ras har olika djurarter. Typ Ko, Gris, Höna. Och sen ska man bara kunna avla "renrasigt" på dessa djur så att det inte blir korsningar mellan gris och ko :P
9. Man borde kunna ställa in direkt vilken färg man vill ha på de inlägg som skickas till hästboken automatiskt.
10. Man borde kunna följa/bevaka ett galleri på ett enkelt sätt

11. När stallet är inloggat med en delägare borde det synas utåt.
12. Man borde kunna ta av utrustning av djuren och sälja vidare eller sätta den på andra djur.
13. Borde finnas en stallplans ikon sida där man kan ladda upp egna stallplansikoner som andra kan få använda.
14. Fotofunktionsredigeraren borde redigera mer saker, typ text.
15. Man borde kunna köpa loss vissa annars gm krav funktioner. Typ köpa 20st betäckningar för 20kr eller så som man kan göra även när man inte är gm.

16. Guldmedlemsskapet borde räknas de dagar man loggar in istället för de dagar från det att man skaffar det tills det går ut.
17. Klubbar och tidningar borde kunna byta ägare.
18. ?
19. ?
20. ?

Stallnamn med å ä och ö

Har varit något nästan tabubelagt på s.s eftersom man egentligen inte ska kunna skapa stall med sådana tecken i namnen. Men då och då kommer någon på ett sätt att få sådana tecken i namnen. Målet med det är (förmodligen) att ha ett stallnamn som är super unikt, som kanske är så bra att man blir känd. Eller i allafall får massa mejl om det varje vecka så länge man har stallet. Fast om det skapas (som det verkar ha gjort nu) flera hundra, kanske tusen nya stall med konstiga tecken, alltså inte bara å, ä och ö utan även andra symboler i sig så blir det inte alls lika unikt längre. Så idén med det hela går åt skogen. Dessutom är det inte namnet i sig som är det man blir känd på.

Att varje vecka nedlusas med mejl om hur stallnamnet skapades är kanske kul första veckan och kanske andra med. Men sen, vecka ut och vecka in, månad för månad kanske till och med år efter år kommer det nya lika tråkiga innehållslösa och 100% giriga mejl om hur man skapar sådana stallnamn. För att inte tala om när man ska logga in på stallet. Okej om man bara har å, ä, ö i stallnamnet. Men andra tecken och symboler?

Det hela är en bugg, för man ska egentligen inte kunna skapa stall med sådana namn. Utnyttjar man en bugg kan man få sitt stall raderat (eller värre). Det är kanske inte så kul, speciellt inte om man redan hunnit köpa gm. Eller har köpt stallet för flera hundra stallpengar!

Ny regel att följa!

Vad får man inte skriva om i tidningar?
Då vi har noll tolerans mot våld och sex i övrigt trodde vi att det var en självklarhet att man inte fick skriva om det i sina tidningar heller. Det står i medlemsavtalet om våld osv. Men vi skriver en kort påminnelse här med. I era tidningar får ni alltså inte skriva om *sexuella upplevelser (noveller eller annat) Allt sådant är förbjudet. *våldtäkter (ganska självklart faktiskt att man inte ska skriva om det, finns de som blivit våldtagna och mår mycket dåligt över det och ska inte behöva bli påminda genom att läsa tidningar på s.s *rån eller andra våldshandlingar är lika förbjudet som det ovanför. Är samma där. Inte kul för de som råkat ut för en misshandel att behöva uppleva det igen i text på s.sÄntligen! Finns det en regel på s.s som förbjuder snusktidningar. Det är verkligen på tiden. Själv loggar jag INTE in på stallet.se för att läsa om hur folk blir våldtagna till höger och vänster. Hur många som blir misshandlade eller bestulna. Hur många som tar droger eller taffsar på allt som rör sig. För mig är stallet.se en hästsida, med djur och människor som tycker om djur av olika slag. Som gillar att designa fram saker i photoshop och andra program.

Dessutom drar snusk till sig snuskiga typer - no shit sherlock! Snusk + Barn = Pedofiler?! Från en hästsida med gulliga bilder på föl och rosa fantasilandskap till pedofili? Det ger s.s ganska dåligt rykte. Folk borde tänka på det mer än den uppmärksamhet de kanske får av att skriva sånt i tidningar, klubbar och i gnägg.

Ni som håller på med sådana tidningar och skriver sådant på s.s, kanske dags att sluta? Ingen orkar med sånt längre. Det tjänar inget till att framställa sig som ett offer eller tjäna stallpengar på sitt eget/andras (eventuella) lidande.

Ni vanliga som aldrig haft en sån tidning eller ens övervägt att skaffa, ser ni något som handlar om:
*Våldtäkter
*Misshandel
*Droger
*Sprit
*Sex

Anmäl det till supporten!

Fotofunktionen

Har helt glömt bort att uppdatera. Som säkert de flesta redan har sett har stallet.se fått en fotofunktion. Många är arga, som vanligt när det kommer något nytt, funktionen kallas för bilddagboken kopia. Dessutom har det blivit en ny startsida på stallet.se. Men egentligen har det inte ändrats så mycket, tycker inte jag.

Att startsidan gjordes om är ju nästan bara bra, den förra var så barnslig, nu vågar man gå in på s.s när man är i skolan (om man nu fortfarande går i skolan). Det verkar som om själva "stajjlet" har ändrats hos de som hade ett av s.s's stajjl. Jag som inte har haft ett s.s stajjl på evigheter har inte märkt något alls. Så mitt tips till allmänheten, gå till Stajl sidan och ändra tillbaka till det ni hade innan eller välj ett av de andra som är rätt snygga :P

I fotofunktionen kan man proppa in hur många bilder man vill. Och just nu verkar det som om det inte finns några regler. Fast vanliga stallet.se regler bör gälla fortfarande. Är man guldmedlem kan man kolla på bilderna i uppförstorat läge. Inom 2-3 veckor kommer de flesta att ha vant sig vid det nya och då är det ingen som bryr sig om den :P

RSS 2.0