Vill du äga ett storstall?

Storstall är ungefär det samma som ett kändisstall. Ett storstall säljer mycket djur, får mycket besökare och är allmänt omtyckt. Alla stall har potenisal att bli både storstall och kändisstall. Det är bara ägaren som får se till att det blir som så.

1. Trivs i ditt stall
Ett stall som ska bli storstall måste ägaren trivas i och med. Gillar man inte namnet så blir det svårare att orka med stallet i längden. Stallnamnet har kravet på sig att det ska vara enkelt att skriva och för andra att komma ihåg. Man brukar dock säga att stall med _ och siffror inte hör till dessa namn som har lätt att bli storstall. Untantaget är väl Rozza_ med flera. Det finns fler storstall/kändisstall utan dessa "faktorer" än det finns stor/kändisstall med.

2. Bygg upp ditt stall
När man skapar ett stall har det 0 besökare, det gäller för alla stall, även de som idag har tusentals besökare och pokaler och annat som du kanske är avundsjuk på. För att få besökare måste man synas, synas gör man bäst om man skriver tjat. Det kostar 11sp men det kanske är värt den summan om du får 100st besökare på det. Man kan också synas genom Spotligt, men ett spotlight kostar typ 10kr. Med den nya gm prenumerationen får du gratis spotligt som gör att du kan synas gratis i allas mejlkorgar!

3. Stanna i ditt stall
Stall som byter ägare en gång i månaden (eller mer) har aldrig någon chans att bli stora. Det är personen bakom ett stall som gör att stallet blir stort. Inte stallet självt. När du har ett känt stall får du frågan om du säljer ditt stall, nästan varje dag (jobbigt!). Många tror att man kan köpa sig framgång och lycka. Det kan man väl också om man är lättroad. Men igen, det är personen bakom stallet som gör stallet stort/känt. Detta är också varför det är så viktigt att vara nöjd med sitt stall som helhet.

4. Ditt stall = Ditt varumärke
Ditt stall ska inte bara vara ett stall, det ska vara ett varumärke. Coca Cola är ett varumärke, Nokia är ett varu märke. Askmoln är ett varumärke. Murgarden var ett varumärke (bytte ägare). Ett varumärke som du själv har byggt upp från grunden. Din produkt som du säljer är antingen grafik och / eller djur/hästar. Man behöver inte ha uppfödning. Det räcker med försäljningsstall. Entire (samma ägare som Copa) blev känd, fick pokal och kanske 32000 besökare på bara några månader med sitt försäljningsstall!

5. Håll koll på dina pengar
Du behöver inte avslöja hur mycket pengar du har för andra, det lockar bara andra att stjäla ditt stall. Ett bra sätt är att inte heller bjuda på dyra saker, ex. rosetter då visar du ju indirekt hur mycket stallpengar du har. Rosetter är egentligen ganska onödigt för ett kändisskap. Visst, man blir känd om ens djur/bilder vinner men inte så mycket mer än så. Man blir inte känd av att ha inköpta rosetter i sitt stall. Håll koll på dina pengar så att de aldrig tar slut. Tänk pengarna som om de vore riktiga pengar, 100sp = 10kr. Om du har 3000sp har du med andra ord 300kr.

6. Gör en bankbok
Skriv upp dina inköp/utgifter och skriv upp dina inkomster. Exempel:
Köp av djur: 382sp
Köp av hästar: 150sp
Summa: 532sp

Sålda djur: 230sp
Sålda hästar: 99sp
Summa: 329sp

Sen räknar du på hur mycket du förlorat / vunnit på att föda upp/köpa/sälja, exempelt går back (förlorar sp):
Utgifter: 532sp
-minus-
Inkomster: 329sp
-lika med-
Förlorad inkomst: 203sp

7. Snyggt stall
Ett stall som går frammåt är ett stall som ser snyggt ut. Snygga stall ger popularitet. MÄNGDER av animationer som inte passar ihop ger inget bra första intryck, även om stallägaren kanske tycker att det är häftigt betyder det inte att andra gör det. Gärna ska man göra så att stallplanen och designen passar ihop, samma färgtoner eller sådär. En sommarstallplan med vintrig design är kanske inte att rekomendera. Designer som är skapade till en viss högtid och sitter kvar långt efter att högtiden är slut - stort minus även om designen i sig är skitläcker.

8. Dina bilder ger mer personlighet
För att nå framgång på stallet.se måste ens stall hålla god kvalité på alla sätt och vis. Att köra med tillståndsbilder kan fungera bra i början. Men det är inget att rekomendera.Tillståndsbilder är ju bilder som finns på nätet, bilder som finns på nätet kan alla ha tillgång till. Stort minus. Finns dock stall som lyckats med detta, Why och Cire är stall som använder tillstånds bilder och får sina hästar sålda för bra många tusen sp. Det är väl dock att önska att man skriver vartifrån bilderna kommer ifrån i hänsyn till fotografen, i alla fall skriva att man inte fotograferat bilderna själv (annars blir det ju falsk marknadsföring!). EF stall lyckas oftast bättre. Copa, Askmoln, Brigg, Rozza med flera med flera kör med EF bilder, aldrig tillståndbilder och alla vet ju hur framgångsrika de stallen är eller har varit.

9. Du och bara du i ett stall
Det är ditt stall, ditt varumärke, ditt och ingen annans. Skaffa inte delägare. Och ska du ändå ha en delägare, fråga inte runt på stallet.se, risken är stor att du blir lurad på ett eller annat sätt. Din tillsatta delägare som fotar ef bilder kanske bara snor bilder från hemsidor - det är inget som du kan veta förrän det är för sent! Ska du ha delägare ska du ha någon du känner i verkligheten, någon som du har träffat i verkligheten och kan kalla vän, i verkligheten. Både Askmoln och Copa är två i ett. Men båda stallens ägare känner varandra i verkligheten. Du kan säkert klara av att bygga upp och driva ditt stall helt själv utan andras inblandning. Det är mycket roligare än att göra något tillsammans med en annan.

10. Tro inte på allt du läser!
Det gäller förstås alltid annars också. Allt på internet är inte sant. Tro inte på något och lite aldrig på någon du inte känner bra i verkligheten. Många medlemmar på s.s är ute efter att lura andra medlemmar. Att lura sig fram på stallet.se är ett bra sätt att aldrig nå framgång. Tvivlar på att så många av de riktigt stora stallen någonsin har lurat någon på stallet.se så varför ska då andra göra det? Använd bara stallet.se's funktioner när du säljer och köper saker, om någon ska sätta in en design i ditt stall eller så, lägg till medlemmen som delägare på nivå 3 osv. Köp inte saker för gm och köp bara gm med gm torget.

11. Ditt stall - ditt ansvar
Detta gäller även om du inte vill ha ett storstall, ditt stall ska hållas säkert. Det kan bara göras av dig själv. De flesta som får sina stall stulna har haft för lätta lösenord. Det enda som går att göra är att ha ett svårare lösenord. Ett svårt lösen ska innehålla både bokstäver och siffror. Och det ska vara minst 6 tecken långt. Ge aldrig ut lösenordet även om någon lockar med att du får 50000sp gratis (tänk: Vad tjänar det andra stallet på att ge bort 50000sp gratis?). Supporten tar inte tillbaka stulna stall i de fall där orginalägaren har haft ett för lätt lösenord eller blivit lurad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0