Vad gäller i gnägg och varför

Gnägg är ett forum. Forum diskuterar man saker i. När man diskuterar frågar en person (TS=Trådskaparen) en fråga eller ett påstående. Och andra svarar med sina erfarenheter eller svar på frågan som TS ställde.

Exempel:
TS: Jag har hört att man inte ska ge vitlök till hästar för att det kan förstöra deras tarmflora!
Svar: Ojdå då måste jag sluta ge min häst det
Svar: Men det är bra mot förkyldning
Svar: Kan vara bra ibland om man inte ger det jämt

Gnägg är alltså till att diskutera saker i. Och gnägg kan vara riktigt roligt ibland. Men man tjänar ingenting på att skriva där.

Innan kunde du träna hästar genom att skriva mycket i gnägg. Men på grund av alla som skickade kedjebrev om att man skulle få 100sp om man skickade runt den texten så tog de bort så att hästar inte tränas alls. Så du kan skriva tusen miljoner inlägg i gnägg utan att hästen tränas så mycket som 1 egenskapspoäng.

Gn äggär en del av stallet.se, på stallet.se är det Supporten som är kungar. Eller mer kanske poliser. Det finns delar av supporten som ser till att vi medlemmar sköter oss i ex. gnägg eller chatten. Och så finns det en support som sitter i "högkvarteret" och tar emot alla anmälningar.

Utan supporten, skulle inte stallet.se fungera och många fler skulle sluta, det skulle bli så mkt spam och stulna bilder, sexstall, tjuvar osv. att sidan skulle tvingas att stänga. Och det vill man ju inte, eller hur?

Det finns regler för hur gnägg ska användas. Bryter man mot dessa regler riskerar man att bli avstängd 7 dagar från gnägg. Är det ett större/hemskare regelbrott kan man bli raderad. Och är det något riktigt, riktigt hemskt kan man bli IP-bannad.

Blir man IP-bannad från stallet.se kommer man inte in alls, inte ens på första sidan tills IP-blocken är borta.

I Gnägg får man inte skriva om sex, eftersom det finns småbarn här som inte vet vad det är eller tar illa vid sig vid det. Skriver man om sex i gnägg kan man dessutom få sitt stall raderat eftersom de inte alltid kan avgöra om man är här bara för att prata sex eller om man är här för att man gillar hästar.

I gnägg får man inte heller be om röster till utställningen eller stalltoppen. För att alla ska ha lika stor rätt att få vinna eller placera sig utan att någon fuskar sig till sin placering. Ber man om röster kan man bli avstängd i en vecka samt förlora alla sina röster och börja om på noll, eller så kan djuret man tigger röster åt åka ut ur utställningen.

Man får inte heller upprepa eller skriva samma meddelande i fler kategorier i gnägg eftersom det kallas att spamma. När man spammar upprepar man samma inlägg om och om igen. Det är ju inte så kul att läsa, tycker inte jag i alla fall ;P Man får inte heller spamma i chatten. Båda grejerna kan göra att man blir spärrad 7 dagar.

Är man otrevlig mot andra medlemmar kan man också i värsta fall bli av med sitt stall. För egentligen är de riktiga lagarna jätte stränga på det där.

Exempel i verkligheten i skolan
Jag säger då till någon: "Jag hatar dig ditt j-vla as, hoppas du dör!"

Nu har jag HOTAT en annan människa, bara att säga att personen ska dö eller borde göra det är att hota någon och det, bara det enkla lilla hotet är straffbart.

Jag har hört att folk skickar liknande mejl till supporten. Inte konstigt om de blir raderade från stallet.se om de skickar sådant. Det skulle ju faktiskt gå att polisanmäla dem i verkligheten för det!

ATT SKRIVA BARA MED STORA BOKSTÄVER betyder på Internet att man skriker. Och att lyssna på folk som skriker är ju inte så roligt :P Så därför är det inte tillåtet att skriva på det sättet på Stallet.se och man kan faktiskt bli spärrad 7 dagar för det.

En sista sak om gnägg är att man inte får posta adresser till hemsidor där. Det gäller bloggar också. Varför vet jag inte riktigt men så är det och det går att bli spärrad på grund av det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0