Farmerama

Ett spel som många andra, hittade det genom facebook. Påminner om farmville/country story/osv osv. Och verkar vara en snyggare rip-off på Molehillempire och Myfreefarm. Spelet finns i svensk version och man får rätt mycket hjälp av sidans typ mascot. Fördelen med detta spel är att det finns fler djur man kan ha, till och med hästar om man kommer långt fram i spelet. Man behöver inte ladda ner det eller något sådant och liksom alla andra spel här är det gratis att spela (om man inte vill köpa till fördelar). Klicka på den lilla vit/gråa musikonen om du behöver hjälp med någonting i spelet. Den ger också uppdrag som man ska försöka klara av.

http://www.farmerama.com

Puzzle Pirates

Notera: Detta är ett spel man laddar ner för att spela på datorn när man är online.


Puzzle Pirates är typ ett MMRPG, som handlar om pirater. Gillar man tetris och liknande spel så gillar man ganska garanterat Puzzle Pirates. Man skapar sig en gubbe (högst tre per ocean). Så går man runt i en värd och arbetar på olika fartyg där man gör olika saker (spelar olika spel) ju bättre man är desto mer pengar får man. Spelen delas in i tre olika kategorier: Sådana man gör på havet, Sådana man gör på öarna och Sådana man gör antingen för skojs skull eller när man jobbar på sjörövarskepp. Havs och skoj spelen kan man spela när som helst men ö-spelen kan man bara spela en dag i taget. Så här nedan kommer spelen + beskrivningar:

Havsspel:

Rigging:
Man drar i de olika färgade plupparna till den lysande stora bruna i kanten (den flyttar på sig). När man lyckas få bort några färgade pluppar samlas de i den bruna rutan nedan och när den är full så får man en flerfärgad plupp som fungerar som vilken färg som helst.


Bilge Pumping:
Man parar ihop rätt färg med rätt "kompisar". Man kan göra det genom att klicka med musen på de som ska flytta ihop sig. Eller med piltangenterna och mellanslaget.


Carpentry:
Man tar tag i bitar med musen och vrider och vänder på de (om man behöver) med z och x för att få de att ta bort det svarta hålen i båten.


Sailing:
Saker som faller från himlen igen, man ska matcha de till de ytorna som är utmärkta i rätt färg. Styr med piltangenterna och få klossarna att falla snabbare med mellanslaget.


Ö-spel:

Shipwrightery:
Man ska dra figurerna i den undre rutan till den stora om det finns någon där som matchar de i den stora rutan. Spelet är öppet på lördagar.

Skojspel/sjörövarspel:

Roumble:
Man styr med höger och vänster musklick, målet är att skjuta bort rätt färg med rätt smocka.


Swordfight!
Som tetris fast ändå inte :P Färgerna som faller från ovan går att para ihop, om fyra eller mer hamnar brevid varandra som en fyrkant eller rektangel blir det en hård stor form. Svärden tar bort sin färg. Man ska givetvis försöka ha så lite som möjligt på sitt "bräde". Man kan se sin motståndares bräde så man vet hur de är i förhållande till en själv. (Tips: Det bästa är att låta bitarna falla långsamt då kommer motståndaren förhoppningsvis hinna dö innan du gör det).Det finns några fler spel än dessa men de här är nog de roligaste och så... Man kan även chatta med andra där (på engelska) kan vara rätt trevligt, har hittills aldrig stött på något snusk what so ever i det här spelet. Och jo, en sak till. Om man behöver hjälp eller typ tips hur man blir bättre på spelen så tipsar jag om att studera utlagda filmer över spelandet som finns på youtube det kan bli en "aha" - upplevelse :P (och jo har skrivit om detta spel innan kom jag på men det var för länge sen och utan bilder sååå xD)

http://www.puzzlepirates.com

Alacritysim

Nystartart helt färskt hundspel. Med just nu bara ett fåtal raser men och andra sidan rätt bra raser. Alla hundar har bild på sig med den rätta färgen de har. Man kan träna hundarna sammanlagt 20 gånger per dag, så det är bra om man inte har så många hundar. Man kan träna, tävla och givetvis också avla på hundarna. Grafiken i spelet är bra, bättre än själva designen i övrigt (fast det kan ha att göra med att det är så nytt ännu så länge).


http://www.alacritysim.com