Hoof Printz

Okej.... Jag är kär i deras layout... xD Och övrig grafik (så långt som jag hittat nu) har vart jätte söt => Men i övrigt kan jag inte säga så mkt om spelet just nu eftersom de tydligen byggerom lite där xD

Adress: http://www.hoof-printz.com/

Animal Acres

Ett spel med ganska ful grafik, eller i alla fall layout. Man kan ha katter, hundar, hästar, marsvin, chinchillor med mera djur i spelet. Det verkar vara väldigt öde eller så är det bara jag som är vilse... Ehm... Adress:
http://www.animalacres.net

Puppy Pawz

Ett hundspel ganska uppenbart. Man skaffar sig en hund i affären och köper leksaker och annat till den. Man kan så så småningom träna, tävla och avla med sin hund. Spelet verkar vara helt nytt men också ganska bra, eller bra och bra. Det är som väldigt många andra spel.

Adress: http://puppypawz.com/ - Verkar som om spelet är nerlagt eller flyttad till annan okänd adress

Lizard Mania

Redan vid registrering kan man få välja vilket djurslag man ska ha. Man får då två djur; en hona och en hane. Till grunden verkar spelet vara väldigt mycket som pure felinity's systersida smallcritters. Dock verkar spelet vara byggt på ett forum eller liknande. Vilket i värsta fall kan sänka spelets nivå till oigenkännliga grunder. Vid närmare eftertanke är det exakt som smallcritters fast med en annan layout och andra djurslag.

Spelet riktar främst in sig på reptiler och amfibier.. Men jag har även sett insekter, spindlar och till och med fåglar i spelet. Man kan avla, ställa ut, spela spel och mkt mer. Gillar konceptet även om layouten gör en lätt illamående..
Adress: http://www.lizard-mania.com/

Rescreatu

Layouten är fin och stilren, vilket torde säga mkt om spelet. Dock verkar det vara en neopetkopia igen x.x
Så egentligen kan jag inte direkt skriva något om spelet eftersom alla sådana spel är varandra lika. Man går iaf runt i denna väldigt neopetslika värld och hittar ibland ägg som man kan plocka med sig och kläcka i sitt kläckeri. Äggen innehåller lite olika varelser. Kan säkert vara kul.... Om man inte har ngt annat att göra...

Adress: http://www.rescreatu.com/

Chicka Pets

Vid första anblicken ser det ut som en neopetskopia men jag misstänker att så inte är fallet. Djuren man kan adoptera i spelet är söta iaf. Layouten däremot är rörig och ihopslafsad. Skit bra spel om man har jätte tråkigt och vill dutta omkring i något spel helt planlöst.

Adress: http://www.chickapets.com/

Virtual Pets World

Nu är jag dödstrött på att testa spel, men fortsätter ändå.. Detta spelet är totalt värdelöst, fruktansvärt B-. Man får adoptera en hund och vandra omkring i en värld. Grafiken är lika värdelös som resten av spelet. Spelet verkar faktiskt nog inte ha någon poäng. Det verkar inte gå att avla och inte heller att ställa ut eller fightas. Utan bara gå omkring i denna värdelösa värld och.... Ja... Göra ingenting helt enkelt. Värdelöst.

Adress: http://www.virtualpetsworld.com/

Nutrinopets

Ännu en neopetskopia. Layouten är söt och övrig grafik är ganska fin på sina håll. Har inga roliga spel att fördriva tiden med. Och egentligen är spelet helt j*vla värdelöst om jag får säga det själv.

Adress: http://www.nutrinopets.com/

Marapets

Neopet-look a like igen.. Man kan skapa 12 djur per medlem, det finns över 30 olika arter och alla arter finns i tre olika färger. Man får 100 i spelpengar för varje djur man skapar. Man kan gå runt på sidan och hitta avatarer. Perfa spel för den som tycker om att spela flashspel och få ngt för det (ger mkt större utdelning i spelpengar än vad spelen på neopets ger). Grafiken till spelet är däremot inte jätte rolig om man jämför med de senaste neopetskopiorna som jag skrivit om. Ligger väl på ungefär samma nivå som neopets it self. Man kan inte avla men fightas däremot.

Adress: http://www.marapets.com/

Alienaa

Man börjar med att skapa sin figur, vilket är en alien som man får bestämma kön och färg på. Spelet verkar bara gå ut på att man ska fightas mot andra spelare. Vilket iaf jag inte tycker är jätte roligt... Så jag överger nu sidan totalt xD

Adress: http://alienaa.com

Kiropets

Även detta spel är en neopets "kopia" vilket även här säger jävligt mkt om spelet, tyvärr. Men det är väl så det ska vara antar jag. Djuren i Kiropets är dock mycket, mycket snyggare och sötare än de i neopets. Layouten är också snygg. Man kan träna sina djur och fights med dem. Finns massor sådana här spel ute på nätet. Grafiken är nästan alltid underbar men konceptet är alltid, alltid det samma. Trist!

Adress: http://www.kiropets.com/

Petnebula

Layouten är skaplig, kanske ngt skarp. Djurens utseenden är fina dock finns det inte så många arter att välja bland (9st). Spelet påminner om Neopets och det säger ganska mkt bara det. Fast.... Djuren är mkt finare i detta spel än vad de är på Neopets. Liksom neopets kan man inte avla. Däremot fighta mot andra djur i spelet. Spel inom spelet finns men jag vet inte om man tjänar ngra cash på att spela dessa (det borde man göra).

Adress: http://www.petnebula.com/

PsyPets

Är ett spel där djuren är fantasifigurer och ngra vanliga djur. Hur som helst är de små och "kluddiga" nästan som clipart bilder. Fast det är väl lite charmigt. En gnutta "manga" finns i spelet också.. Av vad jag har förstått så kan man avla i detta spelet. Allt som krävs är att man har ett djur av honkön så springer det runt ute och blir parad. Antagligen går det att korsa arter mellan varandra för att få fram andra arter.

Trots att spelet är väldigt B- så gillar jag det. Kanske stannar där xD Det känns väldigt trivsamt och inte jätte stressigt som på många andra sidor/spel.

Adress: http://www.psypets.net/

Wajas

Wajas är ett djurspel som vilket som helst. Dock inte riktigt. Man kan inte skapa egna djur utan man måste vara aktiv och trevlig mot folk så kan de ge bort djur åt en. Kräver nog ganska stora engelska kunskaper. Men är säkert ett trevligt spel om man bara orkar engagera sig i det. Djuren är hund/kattlika. Sidans grafik är däremot kärlek rakt igenom.

Adress: http://www.wajas.com/

Creature Breeder

Fantasyaktigt djurspel. Man registrerar sig (mkt enkel registrering), och kastas in i spelet direkt. Man får ett ägg... Och ungefär där är jag nu. Grafiken och layouten är dock underbar <3 Tror inte spelet fungerar om man inte kan visa flashgrafik....  Man får iaf en gräsplätt som man ska inreda efter bästa förmåga. Dock vet jag inte hur man skaffar sig pengar. Men det kanske man får automatiskt. Ägget kläcks efter en/flera dagar och djuret blir vuxen på ca 5 dagar.

Spelet går inte ut på något särskillt vad jag kan se xD Men det kan vara kul ngra sekunder per dag kan jag tänka mig. Inget som man blir direkt ... Livstidsupptagen med direkt x'''D

Adress: http://www.creaturebreeder.com


Houndism

Ännu ett hundspel, detta verkar dock vara väldigt bra. Lite förvirrande i början men artar sig. Man skaffar en hund, vaccinerar och tränar den. Ställer ut och avlar. Grafiken är söt vilket ger pluspoäng. Och för de som spelade Sledzz när det spelet ännu fanns kan nog komma att trivas i detta spel eftersom det är ganska lika varandra i sättet. Absolut ett spel att spela vidare!

Adress: http://houndism.com

Barbie Girls

Detta är ett flash(?) spel som verkar vara ungefär som habbo att man får en "gubbe" att styra runt i en värld. "Gubbarna" har alldeles för stora huvuden och kläderna man kan välja bland är inte direkt jätte fina. När man har designat sin "gubbe" får man designa dennes rum. När man är klar med det kan man spela spel och hålla på med sådant. Spelet är typ tråkigt...

Adress: http://www.barbiegirls.com/

Pure Felinity

Favoriten bland kattspel för egen del. Man avlar på befintliga raser eller avlar fram nya egna. Man tar hand om de katter man har och ställer ut dem. Det finns även bilder som är färdigritade i spelet. Spelet har riktig kattgenetik och det kan vara en riktig utmaning att få till den ras man vill ha om man nu väljer att göra en egen ras. Det är också ett tidskrävande arbete att få till sin ras. Men det är kul. Hade jag gett betyg till sidorna jag bloggar om skulle detta spel få fem av fem möjliga!

Adress: http://purefelinity.com/

Kitten Tracks

Utsidan på detta spel är jätte fin. Men insidan är ... skit i princip. Men det verkar ganska nytt spelet så det kanske blir bättre med tiden....

Man köper sina katter i store (eller hos feline friendship om man vart medlem i minst 5 dagar). I store kan man även köpa saker till sina katter så som mat, halsband, leksaker mm. Trycker man sen fram Inventory kan man använda alla sakerna på sina katter. Man kan tjäna pengar genom att spela spel med mera. Man kan givetvis också avla och ställa ut sina katter.

Adress: http://www.kittentracks.com

Black Star Kennels

Ett av många hundspel som finns. Det går mest ut på att föda upp hundar man kan även ställa ut och tävla med hundarna. Dock är spelet ganska komplext och svårt att hitta rätt om hur det fungerar.  För de som gillar att föda upp saker är detta spelet perfekt x)

Adress: http://www.bskgame.com/

Furry Paws

Detta är ett ganska sött spel. Åtminstone grafiken är söt. Man kan köpa hundar och ta hand om dessa och avla fram nya som man kan sälja. Eller ta hand om andras hundar som de inte vill ha kvar. Det är som egentligen vilket annat spel som helst. Men det är skapligt kul.

[Med reservation för fel] Adress: http://www.furry-paws.com/

Showdog

Detta spel går ut på att man ska föda upp rashundar för utställning. Dock är det (eller var när jag var medlem där senast) en betalsida som dessutom är utländsk (engelskspråkig). Man kan köpa andras hundar och ställa ut dessa och sälja däremot. Det kan vara ganska kul om man lyckas få dem till champions och sen säljer hundarna mycket dyrare än man köpte dem för. Man kan förbättra/försämra hundarna genom att ta hand om dem på olika sätt. Det är lite strategispel men inget man kan sitta med i flera timmar..

Adress: http://www.showdog.com/

Obs! Det finns även ett kattspel, hästspel och ett kospel i samma anda. Adresserna dit är: http://www.showcats.com/ och http://www.trophyhorse.com/ och http://www.showcattle.com/

Zetapets

Ett spel som verkar vara inriktat på småttingar, typ åldrar mellan 8-14år (vilket är avsevärt yngre än vad jag är). Det påminner till första anblick av Neopets. Så antagligen är det en billig kopia av det spelet. Dock är spelet på engelska..

Man kan skapa ett nytt djur i en lista med alla djurarter i spelet. Där kan man bestämma ett namn på sitt djur, kön och färg. Samt skriva något om det. Sen får svara på lite frågor om vad ens djur hade gjort i somliga situationer (vilket förmodligen blir djurets personlighet). För att tjäna pengar i spelet kan man sätta in pengar på banken, värdet på pengarna ökar med 7% per vecka/dag (läste inte så noggrant xD). Man kan också spela spel för att få ihop lite mer pengar.

Adress: http://zetapets.com/

PonyValley

Detta spel är en direktkopia av PonyIsland. Vet dock inte om man blir utslängd ifrån den efter en månads medlemskap som man blir på PonyIsland. Spelet finns i fler språkversioner än engelska, även tyska, franska, spanska och italienska finns tillgängliga. Layouten och ponnyerna ser annorlundare ut om man jämför med PonyIsland.

När man blir medlem får man skapa sin första ponny. Man får välja vilka raser och färger föräldrarna har och när man sparar så läggs allting ihop och blir din nya ponny. Man kan välja mellan olika raser på föräldrarna och fölen blir då alltså blandraser mellan dessa.

Man måste mata och ta hand om sin ponny varje dag för att den ska växa och inte dö.
Adress: http://en.poneyvallee.com/