Hammerfest

För mig som arkadspels nörd är detta ett svinroligt spel (av det lilla jag sett hittills). Det är i klass med puzzlepirates samma stil på spelet. Man kan till och med, om man vill, köra en demo av spelet där man ska ta sig igenom x - antal banor och samtidigt lära sig hantera kontrollerna i spelet. Vad "vapnen" gör mot fienden och så vidare. Det är dessutom troligtvis det enda spelet hittills som inte kräver att man skriver in sin mail vid registrering.

Man styr den lilla förhäxade snögubben Igor genom en bana där man ska förgöra motståndare och samla poäng. Man ska också samla på bokstäver (vilket förgör alla motståndare som finns i den aktuella banan). När man har slutfört en bana hoppar man ner i avgrunden och påbörjar nästa bana. Det finns uppemot 100 banor, 150 föremål som Igor kan plocka upp och 15 olika motståndare. Efter att han har förgjort en motståndare får han någon form av belöning.

Problemet med spelet är att det är väldigt begrensat så vida man inte tipsar sina vänner om sidan och får bonuspoäng när de spelar. Dock helt klart ett spel för de som gillar exempelvis Mario.

Adress: http://www.hfest.net

Millsberry

Verkar vara ett seriösare RPG spel, när man registrerar sig får man skapa sin egen spelare. När det är gjort får man bestämma utseende på sin karaktär. Och efter det karaktärens personlighet. Sen är det bara att börja gå runt och utforska Millsberry's spelvärld. Jag själv spelade spelet för några år sedan, bara under någon timme, men tyckte att det var kul då. Och det tycker jag nog fortfarande. Det är inte lika mainstream som många av de andra spelen. Mainstream är tråkigt. Plus i spelet är att mycket av grafiken är i flash. Påminner LITE om neopets i vissa avseenden men inte så mycket som andra spel.

Adress: http://www.millsberry.com


Misticpets

Jag är urless på alla dessa neopetskopior som finns över, över, över allt. Men denna kopian har iaf hyffsad snygg layout och övrig grafik (vilket inte ens neopet har). Faktum är att allting på sidan är som neopets fast i ny lite lätt omvänd förpackning. Om man spelar neopets men är trött på grafiken så kan man hoppa över till Misticpets utan att märka skillnaden i spelen.. Jag förstår inte hur man kan leva med sig själv när man har kopierat så här märkbart rakt av. Idiotiskt och så enormt tråkigt (neopets wannabe's är ohyggligt tråkiga - its a fact!).

Adress: http://misticpets.com/