Digi-Petz

Ytterligare en NP look a like. Konstig grafik, halvkonstiga spel, halvsöta djur. Det kunde dock ha varit värre, mycket värre. Spelet är tydligen i version nummer 3, vilket borde betyda att de faktiskt har medlemmar som är hyfsat aktiva. Bara det att de inte är aktiva just nu eftersom jag är helt ensam på hela sidan. Fast sidan verkar allt som allt inte ha mer än lite över 9600 och i spelvärlden är det medlemsantalet ganska lågt, speciellt för ett spel som har funnits med så pass länge att det finns tre versioner av det...

http://www.digi-petz.com

Cyopets

Älskar sidans layout, skitsöt. Dock signalerar hela sidan att det är en NeoPets kopia vilket inte uppskattas för det mesta. Spelen i spelet är värdelösa, det roligaste av dem är sudoko och de flesta (som inte är besatta av sudoko) vet hur kul det är på en skala. Man måste dessutom ha 5000 spelpengar för att få införskaffa ett djur. När man börjar spela har man bara 1000 så det skulle ta ganska lång tid att samla ihop tillräckligt mycket pengar för att skaffa ett djur om man var intresserad av att spela spelet aktivt.

http://www.cyopets.com

[Spel man inte förstår sig på alls]

Tänkte att det kanske var hög tid att göra en kategori (som ska uppdateras) för spel som man inte förstår sig på. Spel som ändå bara kommer få en mening skrivet om sig om ens det. Spel som oftast inte är värda att kallas spel ens.

http://www.monstersgonewild.com - Kan någon berätta för mig varför den sidan öht existerar? och vad som är poängen med den?

Mystable

Detta är ännu ett hästspel, som jag faktiskt har spelat till och från utan att skriva någonting om det här. Det finns någon form av genetik i spelet, men jag tror att det hela nedärvs efter vad föräldrarna har för färg inte vad som är logiskt (dominant/icke dominant). Man kan få tag i gratis(?) hästar genom att fånga in dem själva. Spelet är generöst för man får sjukt mycket pengar några gånger i veckan. Pengar som egentligen inte behövs. Hästarna har tråkiga bilder men man kan ändra bilderna om man så önskar. Man tränar hästarna genom att i tid och otid klicka sig igenom en massa länkar när man gör det så tränas hästen och man får själv poäng som spelare. Det negativa med spelet är att man måste sköta om hästarna varje dag. Ge dem mat, vatten, borsta och mocka ut boxen. Något som tar en hyffsat lång tid om man har ett större antal hästar. Spelet känns lite B och det kan vara lite svårt att orientera sig igenom men jag antar att spelet är helt okej, och är spelbart.

http://www.mystable.co.uk

Equine-Ranch

Känns som ett av de spelen som gör allt för att spelarna ska uppgradera sina accounter så att de (spelet) får mer pengar och spelaren får fler fördelar. I det här fallet får icke betalande medlemmar bara köpa blandrashästar, idiotiskt. Förmodligen finns det heller inga korsningshästar i spelet eftersom att de flesta i alla spel bara avlar på renrasiga djur. Det positiva med spelet är att alla hästar har en bild som visar vilken färg som hästen har. Spelet har även genetik inblandat och sådant gillar vi ju. Fast förmodligen måste man vara betalande medlem för att få spela spelet. Sådana spel är heeelt meningslösa enligt mig. De förtjänar att inte ha några spelare alls!

http://equine-ranch.com/

GoEventing/GoWestern

Ett hästspel som mest påminner om de nu förhistoriska internetstallen som fanns för snart 10år sedan. Ganska hemtrevligt fast jag tycker att sidan känns ganska matt. Och förmodligen finns det inte så väldigt många medlemmar. Dock väldigt dåligt på grafikfronten, inte så snygg och tilldragande som vissa sidor kan vara. Sidan är dessutom uppdelad i två olika sidor om jag har förstått hela saken rätt. Det är olika sidor men ändå samma (förmodligen/förhoppningsvis).

http://www.goeventing.com
http://www.gowestern.co.uk/

Gurupets

Tråksida, neopets wannabe fast tusen miljoner gånger så basic grafikmässigt. Ser ut som något som en unge har gjort i paint på en kvart - typ fast kanske lite bättre. Däremot är spelen välgjorda. Nästan skrämmande bra i jämföresle med resten av spelet. Ehrm.. Verkar inte som om man kan ha några djur där.

EPIC FAIL  http://gurupets.com/

Evodragon

Det är typ som en tidig version av neopets. Med mer basic spel, har inte kollat på hur djuren ser ut ännu. Misstänker väl att det kan röra sig om drakar - allt i hopa men det återstår att se.... Mycket riktigt, bilderna är faktiskt rätt bra men lite få är det allt. Antar att man får träna upp sin lilla drake och sen fightas med den precis som på neopets. Spelet har inget unikt som inte neopets redan har. Och sådant är ju aningen enformigt...

http://www.evodragon.net

Mystablemates

Ett häst RPG, jag som hatar RPG's men whatever. Man börjar spelet med sjukt lite pengar (vilket är ovanligt för hästspel) antar att man får tjäna ihop sina pengar själv. Man får ta ett jobb, gå på jobbinterjuv som är lekande lätt (om det ändå vore så lätt i verkligheten). Antar att man blir tvungen att logga in där varje dag om man vill få några stålar. Oerhört inaktiv sida. Den som väljer att spela det här spelet får ha som uppgift att försöka göra sidan aktiv. Men det kommer nog ingen vilja göra...

http://www.mystablemates.co.uk

Katchooie

Ärligt talat förstår jag inte varför man gör ett sådant här "spel". Den verkar inte ha någon poäng alls. Man bor i en hydda på en ö och spelar ett av deras tre spel för att få mer pengar i spelet. Pengar som man förmodligen inte kan göra någonting med. Dock finns det ett forum - alltid något. Sidan är välgjord men saknar fullständigt poäng. Verkar vara en sådan sida som man blir medlem på för att se vad det är och när man vet vad det är loggar man aldrig någonsin in där igen - aldrig.

http://www.katchooie.com/

Creatureworld

Liknar neopets, lite spel, lite djur men inte mycket mer än så, tyvärr. Booooooring.

http://www.creatureworld.net

Canis-Equus

Samma spel idé som Horseland att ha hästar och hundar på samma sida. Spelet är helt okey, fast färgerna skär in lite i ögonen. Man kan föda upp, tävla och avla i spelet precis som i så många andra spel. Det enda som jag stör mig lite på är att, i alla fall för mig, när jag klickat på en länk blir länken microskopisk i storlek. Men det är kanske inte så mycket att bry sig om i längden. Helt okey spel i alla fall.

http://www.canis-equus.com

Aquaticsecrets

Är det första fisk spelet som kommer in min väg. Förmodligen är det inte mycket att hoppas på, men det finns alltid utrymme att bli överraskad. Man kan köpa sig ett akvarium och förstås fylla det med fiskar. Som man förmodligen kan föda upp fler av och sälja till andra medlemmar. Utbudet av fiskar som andra säljer är inte stort. Men det beror nog på att spelet nog inte har allt för många aktiva medlemmar. Spelet ger inte mycket pengar att starta med och det gör förmodligen spelandet mer till en utmaning samt ett ganska fort tröttnande för spelaren. I alla fall om man inte får pengar genom spelet ex. en gång i veckan. Spelen som finns inuti spelen kostar nämligen pengar att spela. Och visserligen kan man säkert tjäna på att spela dem också men förlorar man så förlorar man och får man bara 300 när man börjar spela och var fisk kostar minst 100 så är det väldigt liten marginal. Note: Man får visst 100 i veckan eller liknande i banken - alltid något.

http://aquaticsecrets.com


Cenopets

= Underligt. Det ser INTE ut som en spelsida. Registreringen är säkert säker men det går kanske inte jätte fort att regestrera sig och det är aningen krångligt. Djuren ser ut som neopets djur fast bättre. Och sen finns det inte mycket mer att skriva om spelet för ungefär där tar det slut. Detta är ett sant bottennapp, fast sen kanske spelet bara håller på att byggas upp? Who knows, det kanske blir bättre sen. (Eller ännu hellre så läggs det ner helt).

http://www.cenopets.com

Dragon-Dynasty

Jag känner på mig att det här är ett rollspelsaktigt spel, jag kan ha fel. Men är det ett sådant spel kommer jag överge det snabbare än snabbast för rollspel är inte min grej. Det handlar i alla fall om drakar, så långt förstår även jag utan att behöva snoka runt i spelet. Sloganen till spelet är "A Mythical game" eller något liknande. Och det måste man väl säga att det verkligen är. Spelet går märkbart ut på att drakar ska vara involverade men efter mycket runtklickningar har jag inte hittat en endaste liten drakskit.

När man väl börjar hitta lite om drakar så är det inte mer än några bilder. Och de enda drakarna som är till salu för en rimlig summa är döda, förmodligen sedan länge. Nu efter typ 20 minuter börjar jag komma underfund med hur man gör för att få tag i en drake. District Map > någon av affärerna och sen när man har sitt drakägg går man till inventory och värmer upp ägget tills det kläcks. Mycket förvirrande spel.

http://www.dragon-dynasty.com - verkar inte finnas kvar

Chibipaws

Märkligt sett, kanske till det goda/trygga men ändå ack så underliga sett att välkomna nya medlemmar på. En solklar NP kopia om man bara ser till utseendet. Förmodligen samma sak om man tittar på innehållet också. Och ja det är väldigt mycket som är det samma som på NeoPets. Djuren ser likadana ut, i alla fall nästan. Man kan gå på upptäcktsfärd i en värld i form av en jordglob och man hittar små avatarer överallt. Kort sagt detta är en NP kopia. På spelsidan finns dock inte lika mycket spel som på neopets vilket förmodligen är tur  - att de inte lagt ner hela sin själ i ett spel som förmodligen aldrig kommer bli populärt.


http://www.chibipaws.com

Simdog

Verkar vara en sida för barn mest. Men hittills gillar jag sidan. Den är enkel och lättnavigerad. Kanske inte så spelaktig utan mer som om det skulle varit en sida som sålde hundmat eller något.  En hund kan man få från omplaceringshemmet för en billig summa. Men vad jag finner intressant i spelet är att man kan skapa en handler (en person som visar hunden åt en på utställning). Det finns många hundspel på nätet som har handlers men inte som man får skapa själv och defenetivt inte där man får ställa in själv vad handlern gör med hunden. Folk som ställer ut hundar på riktigt borde ha fördel i det där spelet. Även om det kanske inte är världens mest intressanta spel att spendera tid i. Fast jag kan nog se mig själv spela det här spelet. Det är väldigt mycket roligare att spela än Showdog.com.


http://www.simdog.net/

One-Stride

Första spelet någonsin, tror jag som har en så personlig feeling vad beträffar layouten (och första intrycket ÄR viktigt). Gillar den väldigt mycket bara av att titta på utsidan. Jag tror att spelet kommer vara ungefär som horseland, det känns som om det är fd horseland spelare som har gjort spelet. Ska bli intressant att se vad de har gjort bättre än orginalet.

Det har lite känsla av Howrse i det, eftersom de har några "frågesporter" om hästar. Några av frågesporterna förbättrar hästarna i spelet så det ger lite motivation att lyckas. Det finns inte så många olika raser att välja bland men det är nog bara till det bättre. Spel med allt för många raser och allt för få medlemmar är ofta spel som inte är så roliga att spela. Tycker nog att spelet är lite rörigt men tror att det kan vara rättså kul att spela faktiskt.

http://www.one-stride.net

Hajinc / Hunt & Jump Inc

Jag känner igen det här spelet väldigt mycket, jag måste ha provat det någon gång i det försflutna utan att ha skrivit något här. Dvs det är orka-stämplat redan nu.

Ett hästspel, som säkert är som många andra. Förmodligen med inriktning på hoppning. Man väljer en plats där spelaren bor, som verkar vara typ tre öar i sydostasien. Det finns inte många olika raser att välja på, de är ungefär lika många som platserna man kan bo på. Tydligen har hästarna även gener vilket ger spelet ett plus. Men jag vet inte hur det fungerar. Spelet i sig känns inte så hemtrevligt vilket nog får de flesta att backa från att spela det eller ens överväga att testa det. Det har en stel känsla och den som har gjort layouten till sidan måste bara vara färgblind. Jag vet inte riktigt vad jag mer ska testa i spelet. Verkar som om det mesta redan är gjort på sådär max 5 minuter...

http://hajinc.com

Equintium

Jag är osäker på om jag har testat detta spelet innan, har inte hittat något inlägg som överrenstämmer med namnet på sidan men jag var redan medlem där så who knows?

Utåt sett ser det inte ut som ett spel, i alla fall inte hästspel, så mycket i alla fall. Det påminner, om man bortser från layouten som något random hundspel. Hästarna har, om man inte har ställt in någon bild själv, en färdiggjord hyffsat snygg hästbild. Det påminner också lite om ett spel som fanns tidigare vid namn Ludus Equ... någonting men lyckligtvis inte tillräckligt mycket för det spelet var skrämmande ibland...
I stort sett påminner den väldigt mycket om andra sidor och det finns inget sådär speciellt som gör sidan unik. Den är okey om man är less på andra spel.

http://www.equintium.com