Kapibados

Detta spel finns ännu bara på tyska (och franska), men kommer nog att komma på engelska så småningom. Och om det blir populärt då, kan det kanske komma på svenska med. Kapibados är som Molehill Empire fast det utspelar sig på barbados (i västindien).

Första gången man loggar in får man en snabb guide om hur man sköter spelet. Om man spelat Molehill eller My Free Farm förut så bör ni hajja hur man ska göra i spelet. Man får alltså en odlingsruta på en "åker" men 2/3 av åkern är full med sten, djur och ogräs. Så ju mer pengar man tjänar desto mer kan man rensa bort av det som finns på åkern och bereda plats för odlingar som man kan tjäna pengar på.

Ju mer man odlar och säljer desto mer level får man och ju mer man levlar desto mer frön kan man köpa. Man kan sälja sina grödor både till öbor/turister som kommer förbi fältet från ens sida. Men se upp så att de inte vill ha massa varor för inga pengar alls, bättre att satsa på de som vill ha få varor men som betalar desto mer för dem.  Man kan också ta sin motorbåt och åka till den stora ön och sälja grödorna på marknadsplatsen. Men välj ett pris som är någon siffra lägre än det som redan säljs där, så får du sålt grödan snabbt.

Spelet är ju som sagt på tyska men det är också ett väldigt bra sätt att lära sig ett nytt språk på. Har själv spelat My Free Farm på tyska ganska länge och genom det kan jag massor av grönsaksnamn på tyska i alla fall :P Kapibados har inte så mycket grönsaker. Däremot en del annat smått och gott som tex Sockerrör, Aloe Vera och Chili. Om man klickar på den gula apan som sitter på ens stängsel (vid båten) så plockar den alla gördor åt en när de är klara att skörda.

http://www.kapibados.de

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback