Horsegalaxy

http://www.horsegalaxy.com

Detta är ett nyttspel om hästar, det verkar ungefär lika nytt som spelet under (fast detta är nog några månader äldre). Men HG är klart fulare i layouten så de flesta lär väl vända i dörren på detta spel x) Men för att vara så nytt så har de förvånansvärt mycket folk inloggade i spelet nu när jag själv blev med. Spelet ÄR en (ful) klon av gamla Horseland.com, skulle inte förvåna mig alls om de snott HL's koder rakt av.

Man får 25000 i spelpengar när man skapar sitt stall, men går man till banken som är direkt länkad till ens sida så kan man hämta ut veckans lön (paycheck) varpå man får så mycket som 250000 i spelpengar xD  Köpa häst kan man göra i Store, en häst kostar 15000 att skapa och då får man välja ras som man själv behagar, verkar finnas i stort sett alla raser som också finns i verkligheten att välja på. Man kan också gå till Search och söka efter hästar som är till salu (men var noga med för enkelhetens skull att kryssa i "Find only horses that are NOT for bid only?" för då får du bara upp hästar du kan köpa direkt utan att lägga ett bud och vänta på att säljaren ska logga in).
När du köpt din(a) hästar måste du ställa upp de i ett stall. För att få ha ett eget stall att ställa de i måste man bli "gm" men lugn, man kan hitta andra medlemmar att stalla upp hästen hos. Om du är på hästen sida så scrollar du bara neråt, en bit ner står det Choose New Stable [skrivruta] OR [en lista med stall som finns], välj något av stallen i listan och tryck på knappen med Change stable! När hästen är inne i stallet scrollar du ner igen till samma ställe fast en bit upp och trycker på länken "Pay Board Fee".

När du fixat uppstallning av hästen är det en bra idé att se så den är frisk och se över hovarna. På hästen sida brevid bilden finns följande rader (OM du just köpt hästen från store, har du köpt från annan medlem kan det vara gjort redan för den här veckan):
Vet: Due now. (Vet Horse)
Farrier: Due now. (Bring Horse to the Farrier)
Det inom parantes är länkar som du ska klicka på, det är inte gratis men och andra sidan kostar det inte alls mycket heller och är ett måste om du ska kunna använda hästen till tävling (vilket i sin tur är ett måste om du vill avla).

För att avla måste hästen ha fått minst 10000 poäng. Poängen får du genom att tävla hästen på Shows. Du själv är det som avgör om och hur snabbt hästen ska få sina 10000 poäng. Klicka på shows, och sen på knappen Search! En lång lista med shower kommer upp då, satsa på tävlingar som är Public (de kan antingen vara det eller också Club). Klicka på en show och då kommer du till en sida där alla showens klasser finns med det bör vara runt 100 klasser (om det är som i Horseland). Klicka på en klass och sen på Enter horse! när du anmält din häst till klassen är det fördelaktigt om du trycker på "Next class" och gör samma sak igen. Ju fler klasser du anmäler hästen till ju snabbare kommer den få sina 10000 poäng. Fölet kommer dessutom bli bättre ju bättre föräldrarna är. Fölen ärver 8% av sina egnskaper från mamman och 7% av pappan. Ston kan bara få ett föl i veckan, då och då kan de gå tomma men på samma gång kan de också få tvillingar.

För att återgå till själva hästen/arna. Du kan själv ge hästen en bild för bilden som är automatisk är allt annat än snygg. Hästarna får inte poäng av att ha snygga bilder dessvärre (det trodde jag när jag spelade horseland xD). Rasen går inte att ändra efter att hästen är skapad men du kan ändra färg på den (och namn, höjd osv). För att få upp en bild på hästen måste du ladda upp bilden på tex tinypic.com (kräver ingen registrering) eller photobucket.com (kräver registrering). Men skriv på bilden vem fotografen är. Det ska givetvis vara en du har tillstånd att använda bilder från. Är du själv fotografen (på riktigt) så skriv det på bilden med för säkerhetsskull.
Man kan göra snygga designer till detta spel, kodningen är lättare än på s.s, okänt om man kan ha med CSS koder (det som man nu kodar med på s.s). Vill man inte spela spelet är det här ett sånt spel som fungerar utmärkt till att hämta ispiration till designer från. Klubbarna och andra medlemmars sidor brukar vara riktigt snygga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback