Howrse - på svenska

I samband med att Howrse har kommit ut på svenska (eller typ "nordiska" för det är svenska + norska/danska dvs väldigt dåligt överatt). Tänkte jag i alla fall att det kanske kunde vara bra att skriva en ny recenssion på spelet. För den första recenssionen som gjordes var typ 1år efter att jag slutade spela howrse för första gången :P

Den nya sidans länk är http://se.howrse.com


När man registrerar sig skapar man antingen en häst eller en ponny. På utsidan väljer man även vad den ska heta och vilket kön den ska vara. Nästa steg är att välja färg som den ska ha. Testa olika raser (på både häst och ponny) för att hitta din färg, men tänk på att hästarna man får där är föl så de kommer växa upp till riktiga hästar sen. Direkt när du loggat in får du sköta om ditt föl. Längre upp på fölets sida är det en liten vit apa med en röd tröja på sig. Den har en liten guide med belöningar man som nyreggad medlem kan göra. När fölet blivit 6 månader gammal måste man ha den inackorderad i en annan medlems stall (om man inte äger ett stall själv).

Sen är det dags att börja mata hästen själv varje dag. När man trycker på höbalen (kommer upp istället för "di" som fölet har) när hästen är gammal nog att äta hö. Står det tex 0/2kg. Det betyder att hästen ska äta 2kg hö om dagen och att den ännu inte fått något hö att äta. Du kan välja att mata hästen direkt med 2kg hö men det är inte så bra för då får hästen stå inne i stallet hela dagen. Om du istället bara ger lite hö och sen har hästen på bete några timmar av dagen (i inackorderingsstallet) så är det mycket bättre för hästen. Men kolla så att tiden i hagen ger lika mycket hö/mat som hästen ska få i sig. Är det för mycket blir hästen lat och fet och det är inte alls bra.

När hästen är 8 månader gammal kan man börja leka med den upp tills den är gammal nog att sättas i träning på riktigt. Att leka med hästen gör ju att många timmar av dess dag försvinner (men det är bara bra). Lek med hästen så lång tid som möjligt men se till att energi nivån inte blir under 20% då kan hästen bli sjuk när den åldras nästa gång. Kan vara bra att inte mata hästen förrän efter leken är gjord. För maten ger ju energi. Följ apans guide till hästen är dags att åldras till 10 månader. Hans nästa uppgift är att man ska åldra hästen till 20 månader. Gör det inte direkt utan sköt om hästen varje månad.

Vid 1år och 6månader växer fölet upp och blir på riktigt en riktig häst istället för föl (bilden ändras). Men fortfarande är det några månader kvar (självklart i spelet) innan hästen kan sättas igång och tränas. När hästen är 1år och 8månader försvinner leken. Man kan rida hästen i skogen men tydligen räknas inte det som träning :P Spelet har en hjälpsida där det står enkla tips om hur man spelar, kanske lite trist att läsa den bara... I slutet av apans guide får man en gratishäst som redan är vuxen och redo att sättas igång.

Om man är medlem och är inloggad varje dag får man så småningom massa gratisgrejer som annars kostar pengar. Pass är något som man använder för att förbättra hästarna. Man kan utrusta hästarna med extra saker som tex förlänger deras liv eller gör så att hästen förvandlas till en enhörning. Men sådana saker "köper" man med pass. Man kan köpa pass med sms men också få gratis av sidan om man är aktiv och gör uppdragen som man får på "mitt kontor" (validera när du har gjort klart ett uppdrag).

Man kan starta ett eget ridcenter. Alla medlemmar får det gratis. Ridcentret har en stallkassa på 25000 som man får köpa saker till ridcentret för. Alltså boxar (spiltor), ängar (som används både till hagar och odlingsmark). För pengarna måste man även anställa personal som sköter om stallet (det sköts om automatiskt om man har personal i stallet). Ridcentrets rank går upp ju bättre det är. Och ju bättre det är desto fler vill stalla upp sina hästar hos dig. Och då får du också mer pengar i slutänden. För att stalla upp sin egen häst i sitt egna ridcenter är det kanske bäst (om stallet är fullt redan) att köpa en ny box och reservera den till sig själv. Du stallar upp dina egna hästar gratis i ditt egna ridcenter. Klicka på "Registrera din häst" eller vad det står och sen skriver du in ditt egna användarnamn som ägare till ridcentret du ska stalla upp hästen på. Sen är det bara att stalla upp hästen gratis hos dig själv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback