PokéFarm

[inskickat test av en polare]

PokéFarm är ett "spel" som handlar om pokémon, det är gratis att bli medlem men sidan är bara på engelska. När man loggar in första gången går man till "Lab" fliken och får välja ett pokémon ägg hos Professor Holly. När man valt vilket ägg man ska ha (klickar på det) så förs det över till ens sida, "Party" fliken på sidan. Därifrån får man klicka på det så att det håller sig varmt. Det är ett klickspel, så man går runt och klickar på andras ägg, eller matar andras pokémon som redan kläckts. Om man ännu inte kläckt fram sin första pokémon kan man inte göra så jättemycket på sidan mer än att klicka runt hos olika medlemmar. Men om man är aktiv kan ens pokémon kläckas på bara några timmar.

När man har sin första pokémon kan man ha sammanlagt 6st ägg/pokémons åt gången på sin sida. Men pokémon går ju ut på att man ska samla så många som möjligt av olika sorter. Så för att kunna göra det kan man lägga undan färdigkläckta pokémon på sina marker. Klickar man på "Farm" och sen på


För att stoppa undan de högerklickar man på bilden på den färdigkläckta pokémonen och väljer vilket fält den ska flytta till. Obs! Fälten är anpassade för olika typer av pokémons så kolla upp innan om pokén gillar miljön på fältet den ska ner i innan den tas dit. Annars kan den bli missnöjd och flytta till sheltret (där vem som helst på sidan kan adoptera den som sin egen).

Sheltret är ett annat ställe där man kan få både ägg och pokémon ifrån, men det senare är ovanligare att hitta där. När man kläckt sin första pokémon får man tillgång till sheltret och där kan man adoptera upp till 6st varje dag. Man kan också föda upp egna pokémons genom att lämna de till "DayCare" där de även ökar i poäng och kan para sig med varandra. Även labbet går att få tag i nya ägg ifrån efter att du kläckt fram den första. Alla pokémon du kläcker fram ser du bilden på i labbet, annars syns bara en anonym bild:
(anonymt ägg som kan innehålla vilken pokemon som helst.

För att få pengar i spelet klickar man runt och tar hand om andras pokémons och/eller skriver i forumet (det kan man bara göra efter att man kläckt fram sin första). Med pengarna kan man köpa saker som kan få ens pokémons att skilja sig från mängden. Man kan också köpa tex "Farmer's log" vilket tillåter dig att ändra din sida.

Kläckta pokémon vill bli matade, det får dem att växa upp och bli större och starkare. Det finns fem olika fodertyper:

= Sur / Sour.  = Kryddig / Spicy.
= Torr / Dry. = Söt / Sweet. = Besk / Bitter.

På alla kläckta pokémons står det vad de föredrar för mat, det är aningen något av dessa fem eller så står det "Eats anything happily" (dvs det kvittar vad man ger den, den älskar det ändå :P).


Tips: Klicka på Party och sen på "View list of interactions received" för att se de som har tagit hand om din/dina ägg/pokémons så du kan återgälda det.

Tips: Scrolla ner hela sidan och tryck på "Super-Lite version" då kommer du till den enkla sidan av PF där det bara att att trycka på andras, går snabbare att mata och fler upptäcker dina pokémons.

Tips: För att ändra din press kan du använda koden [hide=en titel]texten som ska stå[/hide] då får du en rätt kool effekt och din sida ser mer städad och fin ut.

Tips: Det finns en typ av pokémons som är ovanliga i spelet, de kallas shiny, de är ganska svåra att få tag i (dvs man har oddsen mot sig) vilka pokémons man får är ju en slump. Men får man en sådan ska man inte byta bort den i första taget :P

Tips: För att få klick och skötsel av äggen/pokémonsen kan det vara idé att ha de i typ sin blogg eller som signatur i ett forum. Bloggkoder brukar ha html (med < och >) och forum koder är oftast [ och ] koder. PokéFarm har gjort det enkelt för alla att skaffa koderna till sina djur. Klicka på djurets sida och sen på knappen "Display" kopiera någon av koderna som passar ändamålet bäst och klistra in på sidan du ska reklama dina djur på så är det klart.

Exempel:


Man kan också posta deras utveckligsbarometer:

Kommentarer
wilma säger:

Asså jag fattar inte hur man får ett ägg! Jag har försökt att gå till labbet men där finns det inga ägg! :( hjälp!

2010-08-16 | 13:05:04
Silkes säger:

Prova att klicka på Farm och sen på "Show checklist" ... tror det bör stå instruktioner där.. Längst ner i Labbet bör det finnas ägg. Men du kanske behöver döpa din farm först (det gör man på Farm med).

2010-08-17 | 00:36:01
Sweetangel823 på s.se säger:

Tack för att du visade mig denna sidan!!! Det hjälpte jättemycket!!!

2011-04-23 | 15:35:04
Bloggadress: http://sweetnoro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback