K9

K9 på engelska blir Canine som betyder hund. Detta är alltså ett hundspel. Skriv in ditt användarnamn i spelet, välj ett annat namn som inloggningsnamn, skriv i mejl och lösenord och lösenordsfråga som bara du kan svara på. Sen när du reggat dig får du ett mejl med aktiveringskod till din mejl. Du kan logga in på sidan direkt, men inte använda det utan att ha aktiverat din medlem först.

Det är nog ett ganska seriöst hundspel, man kan bara avla 2 gånger i månaden och får i början ha max 8 vuxna hundar i taget. Innan du köper hund, se till att döpa din kennel och skriva dit ett prefix, det är en förkortning på ditt kennelnamn eller vad hundarna kommer heta i uppfödarnamn tex "Smulan's"

För att köpa en hund kan du antingen klicka på "breeding kennel" i menyn och söka efter den ras du vill köpa, finns det ingen valp av den ras du söker kanske någon uppfödare som är medlem på sidan kan ha en till salu. Breeding kennel är spelet som föder upp hundar, köper man därifrån kostar det $750-1000st och är alltid 3 månader gamla. Finns det valpar i breeding kenneln och man vill titta på de kostar det $100 även om man inte vill ha någon av valparna som finns där. Man ser om valpen är bra genom att kolla efter så mycket grönt som möjligt i staplarna som visas på varje valp. Om det inte finns grönt, så kolla efter det närmast grönt (gult). [Tik = Bitch]

Direkt när du köpt en ny hund, om den inte redan är döpt bör du döpa den. Ha inte med uppfödarnamnet i namnet eftersom hunden automatiskt kommer få det namnet, namnet går inte att ändra så var noga med att ta ett som du vill ha för din hund under hela dens liv (hur långt det nu blir). Hundarna åldras en månad per dag (riktig dag alltså). När hunden är 6 månader gammal (i spelet) kan man börja tävla med den. Redan vid 6 månader kan hanhunder bli redo att para tikar. Men hundarna går i alla fall alltid i pension vid 11 års ålder.

När man avlar får man så många valpar som det enligt rasstandarden (som är typ verklighetstrogen och finns på sidan). Man får behålla så många valpar man vill men det kan ju vara bra att bara behålla de bästa. De andra valparna säljs till familjehem som husdjur (försvinner från spelet med andra ord) man får mer pengar för valpar som kommer från en genomsnittlig liten kull än från en stor. Tex chihuahua brukar få kanske 3 valpar som mest irl. Och en schäfer kan få kanske så mycket som 14 valpar i en kull. Då är chihuahua valparna dyrare än schäfer valparna. Man kan också sälja vuxna hundar till familjehem men då får man bara $50 för de. Det är verkligen om man inte får den såld till någon annan medlem i spelet eller inte vill att dens gener ska sprida sig vidare hos andra uppfödare med samma ras.

Förklaringen på det här spelet kan pågå i evigheter. Men om du har spelat showdog.com förut så bör du haja hur spelet är uppbyggt. Detta spel är nog dock roligare än SD.

http://www.k9-game.ca/

Kommentarer
Evelina säger:

Kostar det att spela det ? :D SNälla svara

2010-10-11 | 13:11:46
Ogiltig säger:

Inga av spelen kostar att spela. Hade inte testat sådana spel :P



Men visst de har väl en slags "gm" funktion men inget som man måste och man kan spela spelet även utan att bli "gm".

2010-10-11 | 13:13:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback