Chicken Smoothie

Det här spelet är egentligen inget spel, det är mer som ett forum med tillbehör... Varje månad kommer det ut uppemot 80st nya djur som man får adoptera, man kan adoptera även om man inte är medlem. Men är man inte medlem får man vara utan vissa saker som medlemarna får ta del av. Djuren är i de flesta fallen djurungar, som under månadenslopp växer upp antingen direkt till vuxna eller till ungdjur och sen till vuxna. I början är djuren ofta identiska, men sen när de växer upp lite mer kan det utvecklas till vanligen 3-4 olika sorter (färg variationer osv). Det finns olika nivåer av vanlighet och ovanlighet bland djuren.

Very Common - väldigt vanliga djur, inte så önskvärda hos samlare och inte heller när man byter djur med andra.
Common - vanliga djur, de är lite mer värdefulla än very common djuren
Uncommon - ovanligare djur, de kan vara rätt värdefulla, speciellt om de kommer från 2008-2009
Rare - ovanliga djur, ett sådant djur är värt riktigt mycket...
Very rare - har man ett sådant djur byter man det inte i första taget, det kanske bara finns ett hundratal av det djurslaget på sidan.

CS djuren behöver inte matas eller skötas om på något annat sätt. Man behöver inte heller klicka på de för att de ska överleva. Men man kan sätta de i sin forumsignatur eller på ens medlemssida på något spel (om spelets regler tillåter det). Ibland kan man få gratis saker till djuren, man kan då utsmycka djuren så att de blir finare till forumsignaturen eller liknande.

I nästan varje "månadskull" brukar det finnas några som kallas PPS - det är djur som aldrig blir vuxna. Utan de stannar i växt där de är. Exempel:


Den här valpen växte upp och blev:

- en PPS och...


och
som växte upp och blev dessa två:
och

Spelet har mest hundar, katter och hästar samt råttor. Men det brukar också komma bevingade hundar/vargar, sagohästar och andra djur. Mer sällan blir det typ kaniner, marsvin, åsnor, fåglar. En sak som kan finnas ute är drakägg, får man ett drakägg kommer andra medlemmar vara efter en som iglar om att få byta draken mot i princip vad som helst :P För drakarna är riktigt ovanliga oftast.

Vill man byta djur är det lättast att gå till forumet och scrolla ner till "CS Trades", varje månad startas en ny tråd där man byter månadens djur med varandra. Egentligen är det bra att vänta tills djuren har växt upp lite. Men det är hur lätt som helst att "råka" byta till sig ovanligare saker, eftersom man inte ser hur ovanliga något djur är förrän alla/de flesta av det djuret har hunnit växa upp. Vill man byta mot andra djur från tidigare kan man givetvis göra det också. Men vissa medlemmar kan bli tjuriga om man inte följer deras regler som de skriver i sitt trade grejs.

Hittar du i forumet någon du vill byta djur med men inte vet hur, kolla vid deras avatar (bild vid inlägget) och längst ner i länk listan: Trade with me. Klicka på "Add more pets" på bådas, välj vad du vill ha av medlemmen och vad du erbjuder i utbyte. När du är klar, tryck på antingen "Send trade" eller "Send suggestion" - klickar du på det senare måste den du vill byta med godkänna bytet och skicka tillbaka så du kan skicka tillbaka en "send trade" som den i sin tur får godkänna innan :P kruxigt.

På sin egen sida får man, om man vill, skapa olika rum och sortera sina djur i dessa. Jag föreslår att du skaffar dig ett Trade room annars är risken stor att ingen kommer vilja byta djur med dig även dom du själv skriver att du vill det i forumet.

http://www.chickensmoothie.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback