Moutonking

Detta spel är det enda någonsin som jag har stött på som har inriktning på får. Ja, du läste rätt xD Får. Detta spel är inget mer än just ett spel och det är ganska trögspelat. Så det är inget för turbobarn som vill att allt ska hända här och nu. När man blir medlem kan man välja mellan två eller tre fårsorter, vit, svart (och angora?). Det lilla lammet döps och sen är spelet igång. Du får en summa pengar att starta med men sen får du klara dig själv. De första månaderna kan vara svårt att få pengarna att gå ihop men det reder sig med tiden.

Du kan tjäna pengar på att låta lammets ull växa och sedan klippa den och sälja, eller så kan du odla hö och sälja på marknaden. Hö som odlas med bekämpningsmedel växer snabbare men du får en mindre skörd, ekologiskt odlat hö ger mer hö som kan säljas för dyrare pengar. Går du ut och går med ditt lamm så kan det hända att du plockar upp någonting på vägen, det brukar mest röra sig om blommor och flugsvampar xD Men dessa går iaf att sälja de med och få in pengar på.

När du får ditt lamm (bör det) väga 10kg, när lammet har nått 20kg går den upp till Level 2, vid 45kg kommer den upp i Level 3, 60kg är Level 4 det där då man kan betäcka sina får! Efter dräktighetstiden föds lammen, tackan går att mjölka i tio dagar och sen kommer lammet, lammet väger då 10kg och är namnlös. Spelet har också genetik som man kan följa sin avel efter.

Svart + Vit = Spräcklig
Svart + Angora = Svartangora (Nougat)
Vit + Angora = Golden
Sen finns två ras/färger till men de måste man ha väldig tur för att lyckas få till. Alla basdjuren kan bära på genen men det är 50% chans att de bär på genen som att de inte gör det.

När lammet går upp i level 2 kan man välja mellan tre olika egenskaper som man vill att ens lamm ska ha, men man får bara välja ett av dem. Studerande lamm, Socialt lamm och Stridslamm. Enklast är nog studerande lamm, sociala är lätta tills de inte klarar kriterierna för level 4 xD Stridslamm måste vara med i strider (inte så farligt som det låter).

Spelet är gjort av fransmän och grundspelet är nog på franska eftersom det ibland kommer upp förklaringar på olika produkter på marknaden till exempel som är på franska. Men det är inget man behöver bry sig om egentligen. Det finns i flera olika språk versioner; engelska, tyska, spanska, italienska och två olika franska språk(?) XD Och det är helt gratis att spela, och precis som de flesta andra spel kan man om man vill köpa uppgradering på spelet. Men det har då jag aldrig gjort och kommer inte heller att göra det x). Egenentligen behöver man bara vara inne en gång om dagen och mata sina djur eller städa ur deras hus och klippa ullen, så eller skörda. Men allt som allt tar det väl 5min om dagen x'D Men trots allt, om man orkar hålla ut och spela det länge blir det kul =>.

Adress: http://www.moutonking.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback