No more GIAN i bloggen

För ägaren till den tidningen har gjort en egen blogg med alla artiklar. Har inte fått tag i adressen till den bloggen än men det kommer!

Stallet.se gör om sig ännu mer

För nu kan vi odla! Många är sura och griniga över den kommande förändringen. Men kommer ni (gamla) medlemmar inte ihåg när vi gick från den första stallet.se versionen till den vi är på nu? Det var först då man kunde göra designer, tävla i stalltoppen och så småningom lägga in egna stallplaner. Det gick inte att avla och det fanns bara rollspel i gnägg (nu finns det inte bara en utan två rollspelsfunktioner). Ärligt talat kan vi inte veta om det här nya kommer vara till det bättre eller sämre ännu. Vi får se hur det blir i framtiden!

Många oroar sig för att deras stall kommer gå i konkurs nur när man måste kämpa lite extra för att hålla i gång sitt stall. Lär er att prioritera stallpengarna bättre! Chansen att vinna eller placera sig i utställningen är 3 på typ 1500 som det är nu. Att lägga sina ihopskrammlade pengar på utställningen är nog inte den bästa idén för chansen att vinna är väldigt liten!

Men nu mer om odlingen! ALLA medlemmar får en bit gratismark att börja odla på. Om de vill köpa mer så går det alldeles utmärkt! Men det kostar mer och mer för varje bit mark man köper. Men det är inget man måste göra!
gratismark

Därefter kollar man sitt foderlager, alla medlemmar får gratisfrön att börja sin odling med! Och om man tar hand om sin odling så får man gratisfrön när man skördar!
gratisfrö
(man får 10kg Gräs/hö frön)

Guldmedlemmar kan köpa de fröna som har stjärnor brevid namnet. Men det kostar mer. Fördelen med de fröna är att det ger högre hälsa till hästarna.

När man skördat så samlas fodret i foderlagret (och gratisfrön i frölagret).
foderlager

Om man inte själv kan ta hand om sin odling kan man ju skaffa en delägare (genom delägarfunktionen!!!) som fixar odlingen åt en. När odlingen vill ha skötsel lyser den rosa traktorn nere i hörnet, precis som vanligt när något händer på sidan!

Så här ser det ut när odlingen vill någonting!
vatten

Sätter man musen på den odlingsrutan kommer denna rutan upp:
vatten2
Tryck på den rosa knappen så vattnas odlingen automatiskt.Odlingsfunktionen är dessutom inte helt klar! Det kommer mera. Men stallet.se har släppt den i förtid så att man ska kunna odla upp ett litet lager foder åt sina hästar så att de inte ska svälta i första början :P

Tack stallet.se

Nu har de gjort en ny liten ändring/funktion där man ändrar presentationen. Det är ganska obetydlig om man har koder sen innan. Men denna grej döljer helt inforutan. Utan kodningar. Bra för alla som saknar koderna.

inforuta

Ändringen är så liten att s.s inte ens brytt sig om att skriva om den på startsidan / Hej! I alla fall inte ännu.

Fuskare

Fuskare i tävlingarna på stallet.se är något som helt klart inte uppskattas av andra medlemmar. Det har framkommit att veckans 1:a i stalltoppen, Iswind har fått pokalen genom att skicka runt "Hej vilket fint stall! Om jag röstar på dig så kan väl du rösta på mig?" mejl. Dvs fusk. Sådant får folk att vilja lyncha det fuskande stallet. Och det tycker jag faktiskt att folk ska få rätt att göra. För fusk är I-N-T-E acceptabelt.

Vad de som fick detta mejl skulle ha gjort var inte att gå in i stallet och rösta på det. Inte heller att avfärda det. Utan vad de borde ha gjort var att anmäla det till supporten. Fast vid närmare eftertanke... Hade det verkligen fungerat? Kanske... Kanske inte... Det lär vi aldrig få veta.

Stalltoppen ska vara rättvis. De stall som kämpar för att få snygga, personliga stall, som är aktiva på sina stall och gärna de som inte gör allt för att bli kända- stall är de som verkligen förtjänar pokal. Man kan få behöva kämpa i flera år. Men vad gör det? Varför stressa? Många stall utan pokal är kändare med de som har pokal. Hur många kommer komma ihåg Iswind om två månader? Förmodligen ingen. Hur många kommer ihåg Look? Murgarden? Askmoln? Moorwood? Rosa_Pollen? Entire? osv. osv. Väldigt väldigt många fler i alla fall.

Ny ritskola

Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop. Eller snarare Talent har det. Som är den som har hand om ritskolan på Ogiltig. Nu har hon i alla fall gjort om hela ritskolan från början och gör den nya på ett bättre sätt än det förra sättet. Och nu är det inte bara om hur man gör själva utkanten av hästen i 20 olika steg för steg bilder. Denna gången går det snabbare och nu får man veta hur man färlägger bilderna bäst.

Det planeras även komma liknande ritskolor för hundar och kanske katter. Då med olika utseenden på kropparna och sen pälsstrukturer var för sig. Så man kan kombinera hur man vill ha det. Resultatet av häst ritar guiden finner du på hästen Strangler (id: 4218786) i stallet Talent.

HD kvalite på stallplaner!

Just nu på Hej! står det att de har lagt in så att stallplanerna man gör nu blir i HD kvalite dvs mkt bättre. Dock tvivlar jag på att det blir så bra som HD :P Men bättre kvalite har väl inte dödat någon! Eller jo, det dödar stallet.se's bildserver men det är en annan historia. Vidare står det tre altenativ på nya funktioner som de ska göra. Förmodligen kommer alla tre att komma. Även om bara ett och två är det som verkligen hade varit kul!

Nummer ett:

Skapa egna föremål till djuren, designa själv. Till exempel göra sadlar till hästarna, schabrak, svettäcken, benlindor osv. Skapa hö, havre, betfor, vitaminer, morötter. You name it. Föremålen gör djuren bättre i tävlingar. Fast hur det går till med utställningen har jag ingen aning. Utmaningen och hopptävlingen finns ju med... Men det är ju bara för hästar (ännu så länge). Dock kommer nog detta vara en funktion som bara gäller GM. Jag antar att GM ska kunna skapa föremål och att icke GM ska kunna köpa andras föremål.

Nummer två:
Med denna funktion skulle okända stall som är aktiva få en plats i rampljuset. Möjligen även icke gm. Om allt man gör under en vecka, typ skriver i stallet, skriver mejl, skickar tjat, är aktiv i chatten och gnägg, sätter in en ny stallplan eller design, lägger in nya bilder i albumet, avlar eller säljer djur. Sådant får man status poäng för och ju mer status desto mer kändare blir stallet. Det gör ju att de som vill ha kända stall verkligen måste jobba aktivt för att hålla igång sina stall så att de inte faller i glömska.

Nummer tre:
Wooohooo en stalking funktion. Grattis. Det vill i alla fall inte jag ha. Och förmodligen inte de som samlar på vänner heller :P Denna funktion ska iaf ge ifrån sig meddelanden eller liknande varje gång ens vänner lägger till nya bilder, köper en ny häst, anmäler ett djur till utställningen, skickar tjat osv. Kan tänka mig att det blir lite... Eller MYCKET jobbigt om man har typ 1000st vänner.

Vad borde stallet.se fixa?

Tänkte göra en liten lista över saker som vi tycker att stallet.se borde fixa! Några idéer är egna, några kommer från klubbprat i klubben Förslagslådan (id: 894).

1. Gör så att besöksräknarna fungerar som de ska till 100% utan att krångla.
2. Gör så att vänsidorna fungerar som de ska. Så att vännerna inte försvinner från varandra.
(Gör så att man kan stänga av så att man inte får nya vänförfrågningar om man inte vill).
3. Meritlista på djuren vore bäst. Med slutplaceringar i utställningar, hopptävlingar och kanske även resultat (vinster & förluster) i utmaningen. Helst också hur mycket sp som djuren har tjänat in.
4. Möjlighet att ta bort alla stallplansbitar från en stallplan i taget.
5. Borde finnas minicrewar i gnägg som tar bort och flyttar trådar och inlägg som bryter mot reglerna eller inte passar i den kategori som de är postade i.

6. Hyra ut platser i sitt stall till andra, på det sättet få sp och fler snygga hästar i sitt stall. Fast inhyrda hästar ska man förstås inte kunna göra så mycket med mer än kanske träna och utmana med.
7. Alla medlemmar borde ha typ en kunskapsbarometer så kan man bli bättre som medlem. Och ett stall med hög kunskap blir förstås mer värdefullt!
8. Ett multidjur borde finnas. Som istället för ras har olika djurarter. Typ Ko, Gris, Höna. Och sen ska man bara kunna avla "renrasigt" på dessa djur så att det inte blir korsningar mellan gris och ko :P
9. Man borde kunna ställa in direkt vilken färg man vill ha på de inlägg som skickas till hästboken automatiskt.
10. Man borde kunna följa/bevaka ett galleri på ett enkelt sätt

11. När stallet är inloggat med en delägare borde det synas utåt.
12. Man borde kunna ta av utrustning av djuren och sälja vidare eller sätta den på andra djur.
13. Borde finnas en stallplans ikon sida där man kan ladda upp egna stallplansikoner som andra kan få använda.
14. Fotofunktionsredigeraren borde redigera mer saker, typ text.
15. Man borde kunna köpa loss vissa annars gm krav funktioner. Typ köpa 20st betäckningar för 20kr eller så som man kan göra även när man inte är gm.

16. Guldmedlemsskapet borde räknas de dagar man loggar in istället för de dagar från det att man skaffar det tills det går ut.
17. Klubbar och tidningar borde kunna byta ägare.
18. ?
19. ?
20. ?

Stallnamn med å ä och ö

Har varit något nästan tabubelagt på s.s eftersom man egentligen inte ska kunna skapa stall med sådana tecken i namnen. Men då och då kommer någon på ett sätt att få sådana tecken i namnen. Målet med det är (förmodligen) att ha ett stallnamn som är super unikt, som kanske är så bra att man blir känd. Eller i allafall får massa mejl om det varje vecka så länge man har stallet. Fast om det skapas (som det verkar ha gjort nu) flera hundra, kanske tusen nya stall med konstiga tecken, alltså inte bara å, ä och ö utan även andra symboler i sig så blir det inte alls lika unikt längre. Så idén med det hela går åt skogen. Dessutom är det inte namnet i sig som är det man blir känd på.

Att varje vecka nedlusas med mejl om hur stallnamnet skapades är kanske kul första veckan och kanske andra med. Men sen, vecka ut och vecka in, månad för månad kanske till och med år efter år kommer det nya lika tråkiga innehållslösa och 100% giriga mejl om hur man skapar sådana stallnamn. För att inte tala om när man ska logga in på stallet. Okej om man bara har å, ä, ö i stallnamnet. Men andra tecken och symboler?

Det hela är en bugg, för man ska egentligen inte kunna skapa stall med sådana namn. Utnyttjar man en bugg kan man få sitt stall raderat (eller värre). Det är kanske inte så kul, speciellt inte om man redan hunnit köpa gm. Eller har köpt stallet för flera hundra stallpengar!

Ny regel att följa!

Vad får man inte skriva om i tidningar?
Då vi har noll tolerans mot våld och sex i övrigt trodde vi att det var en självklarhet att man inte fick skriva om det i sina tidningar heller. Det står i medlemsavtalet om våld osv. Men vi skriver en kort påminnelse här med. I era tidningar får ni alltså inte skriva om *sexuella upplevelser (noveller eller annat) Allt sådant är förbjudet. *våldtäkter (ganska självklart faktiskt att man inte ska skriva om det, finns de som blivit våldtagna och mår mycket dåligt över det och ska inte behöva bli påminda genom att läsa tidningar på s.s *rån eller andra våldshandlingar är lika förbjudet som det ovanför. Är samma där. Inte kul för de som råkat ut för en misshandel att behöva uppleva det igen i text på s.sÄntligen! Finns det en regel på s.s som förbjuder snusktidningar. Det är verkligen på tiden. Själv loggar jag INTE in på stallet.se för att läsa om hur folk blir våldtagna till höger och vänster. Hur många som blir misshandlade eller bestulna. Hur många som tar droger eller taffsar på allt som rör sig. För mig är stallet.se en hästsida, med djur och människor som tycker om djur av olika slag. Som gillar att designa fram saker i photoshop och andra program.

Dessutom drar snusk till sig snuskiga typer - no shit sherlock! Snusk + Barn = Pedofiler?! Från en hästsida med gulliga bilder på föl och rosa fantasilandskap till pedofili? Det ger s.s ganska dåligt rykte. Folk borde tänka på det mer än den uppmärksamhet de kanske får av att skriva sånt i tidningar, klubbar och i gnägg.

Ni som håller på med sådana tidningar och skriver sådant på s.s, kanske dags att sluta? Ingen orkar med sånt längre. Det tjänar inget till att framställa sig som ett offer eller tjäna stallpengar på sitt eget/andras (eventuella) lidande.

Ni vanliga som aldrig haft en sån tidning eller ens övervägt att skaffa, ser ni något som handlar om:
*Våldtäkter
*Misshandel
*Droger
*Sprit
*Sex

Anmäl det till supporten!

Fotofunktionen

Har helt glömt bort att uppdatera. Som säkert de flesta redan har sett har stallet.se fått en fotofunktion. Många är arga, som vanligt när det kommer något nytt, funktionen kallas för bilddagboken kopia. Dessutom har det blivit en ny startsida på stallet.se. Men egentligen har det inte ändrats så mycket, tycker inte jag.

Att startsidan gjordes om är ju nästan bara bra, den förra var så barnslig, nu vågar man gå in på s.s när man är i skolan (om man nu fortfarande går i skolan). Det verkar som om själva "stajjlet" har ändrats hos de som hade ett av s.s's stajjl. Jag som inte har haft ett s.s stajjl på evigheter har inte märkt något alls. Så mitt tips till allmänheten, gå till Stajl sidan och ändra tillbaka till det ni hade innan eller välj ett av de andra som är rätt snygga :P

I fotofunktionen kan man proppa in hur många bilder man vill. Och just nu verkar det som om det inte finns några regler. Fast vanliga stallet.se regler bör gälla fortfarande. Är man guldmedlem kan man kolla på bilderna i uppförstorat läge. Inom 2-3 veckor kommer de flesta att ha vant sig vid det nya och då är det ingen som bryr sig om den :P

Ogiltig uppdateras

IGEN! Och äntligen kanske man ska säga. Det finns planer på uppdateringar som ska göras men som inte är gjorda ännu. Däremot för alla photoshop freak där ute så finns det fler beskrivningar nu. En där man lär sig göra bilder med rundade hörn. Och tre stycken med hur man animerar! Dessutom har Ogiltig bytt om från vårkläder till sommarkläder. Det är fortfarande blommor som gäller men en annan sorts blommor.

Avatarer till Ogiltig

Ett steg i en riktning som är oidentifierbar för någon räkning alls är avatarer till Ogiltig. *Onödigt omständig*. Hursom. Alla är inte klara än men lägger ut de som är det här tillsvidare. Bilderna är fotograferade/gjorda och animerade av de som pysslar med Ogiltig. Spara ner bilden som en vanlig bild och ladda upp på det stället där den ska vara avatar :P

50x50:


80x80:


100x100:

Bruntarna för våra idéer!

Vi har sett att mycket av de önskemål som kommer in handlar om att Stallet.se ska bli en bättre sida för alla som gillar att fotografera, vilket vi självklart håller med om med tanke på hur duktiga ni är på att ta fina bilder.

Vi kommer nu börja arbeta med att ta fram en rolig fotofunktion där en stor grej kommer vara bland annat möjligheten till mer högupplösta bilder!

Vi vill att du drömmer fritt och tänker till på vad för funktionalitet du skulle vilja ha i en sån här funktion.

Skicka dina tips till foto@stallet.se - var med och påverka Stallet.se's utveckling!


Nu borde "bruntarna" (dvs Hasse och Petter som skapade och sköter om stallet.se, även om de inte äger sidan till 100% längre) ha någonting att arbeta med.

Förmodligen kommer det krävas gm av medlemmarna som ska använda det nya :P Någon lön för mödan ska väl H/P få? Jag oroas dock över sidans hastighet. Ju mer bråte som klämms in på grafikservern ju långsammare kommer stallet.se att bli.

Har du kommit på en bra funktion?

Nu har du chansen att vara med och påverka! Vad tycker du ska finnas i framtiden på Stallet.se?

Skicka in dina bästa tips på nya funktioner och förändringar till:
nytt@stallet.se

Tack för dina tips!Vem vill INTE vara med och påverka? Det kan självklart inte bli allt vad vi önskar (de kommer få in tusentals förslag). Men de kommer nog göra uppdateringarna så att alla på stallet.se blir nöjda och gladare. Vet inte vad jag själv ska skicka in för förslag av alla de som jag har x)

Vad föreslog du?

Brunte mejlar om bilder

Copyright


Vi vet att ni medlemmar tycker att vi tjatar om det här med Copyright, men det tråkiga är att vi måste tjata om det. För det är så många som inte förstår skillnaden på ”Mitt” och ”Ditt” och som inte kan föreställa sig varför man inte skulle få ta en annan persons bild om den ligger uppe på internet. Därför måste vi förklara det här igen.

Om du fotograferar en bild är det du som har skapat den och det är du som äger den. Du, och bara du, har rätt att använda bilden. Om en annan person vill använda bilden så måste du ge ditt tillstånd. Du måste säga ”Ja, du får använda min bild”, eller något liknande. Om en person inte frågar om lov, utan bara tar bilden, så är det stöld.

Det här med Copyright är inget som vi på Stallet.se har hittat på. Det är Svensk Lag och folk har dömts till höga böter och till och med fängelse för att ha stulit bilder och dylikt.

Hur vet man då om man får använda en bild eller inte? Det är ganska enkelt. Står det att den får användas av andra personer, då får den användas. Om det inte står att den får användas av andra personer [eller om det inte står något alls], då får den inte användas. Alltså finns det inget som säger att man måste skriva ”Copyright” eller något på den, även om det underlättar. Vill du använda en bild som du hittar på en hemsida så måste det stå tydligt på hemsidan att du får använda den, annars får du inte det. Du kan alltid skicka ett e-mail till personen som äger sidan och fråga snällt om du får använda dem, och om du får det så ta reda på vilka krav bildägaren har för att du ska få låna bilden.
Det underlättar vid bildgodkännande osv. om man skriver på sina bilder att man har tillstånd och från vem. Om detta står behöver man inte heller bli felaktigt anmäld om man har tillstånd. Sen är det inte heller OK att oavsett om du fått tillstånd att låna bilder, skriva att du fotat eller har copyright, på de bilderna.

Och för att lösa det här problemet med Google, Altavista och andra liknande sidor så förklarar vi en gång till att de inte är bildhemsidor. Sidor som Google och Altavista är något som kalla ”Sökmotorer”. Det innebär att du kan söka på ett ord och få upp hemsidor och bilder som matchar det ordet. Det betyder inte att du får ta bilderna, för vad de här hemsidorna gör är att de visar bilder som finns på andra hemsidor. Klickar du på bilden så kommer du till hemsidan där den finns och det är där du måste kolla om det är okej att låna bilden. [Google och liknande är som ett bibliotek, hemsidorna som kommer upp när man söker på saker är böcker osv. Ofta att man klipper ut en bild ur en biblioteksbok och publicerar den i sitt eget namn?!].

Självklart finns det hemsidor med gratisbilder [fotoakuten.se, morguefiles.com mfl]. Det brukar oftast finnas regler på sådana hemsidor som talar om hur du får använda bilderna. En bild som du får använda t.ex på Stallet.se kallas för ”Icke-kommersiell” [non-comercial] och det är en bild som du får använda om du inte tänker tjäna riktiga pengar på den. En bild som du lånar såhär måste du också skriva hemsidans adress på så att alla vet vart den kommer ifrån. Det är inte pinsamt att ha en bild från en gratissida, det är ett smart knep om du inte har tillgång till egna hästar att fotografera.

Så för att sammanfatta det här så är det inte okej att ta en bild från en hemsida om du inte har fått lov från hemsidans ägare eller det står tydligt på hemsidan att man får låna bilderna. Allt annat är ett brott mot Svensk Lag och kan resultera i böter eller fängelse. Är du under 16 år är det dina föräldrar som får betala eller hamna i fängelse.

OBS! Det är inte heller OK att kopiera bilder från andra medlemmar på stallet.se, man måste även här fråga om lov innan man lånar bilder.

Vi har ett bildgalleri här på stallet.se där får ni låna bilder och använda fritt här på sidan. Bilderna i galleriet är fotade av medlemmar på sidan.

Giltig's egna kommentarer finns mellan [ och ].

RSS 2.0