Brunte: Bildstöld

Skapade en ny kategori i bloggen med brunte's meddelanden. På s.s försvinner de ju direkt. Så detta kan ju bli ett litet arkiv!

Bilder på stallet.se

Det här ämnet har det skrivits massa om, men det behövs.
Det är inte kul då vi får mail & telefonsamtal från arga, besvikna, ledsna bildägare.
De kontaktar oss då medlemmar på sidan kopierat deras bilder och laddar upp på stallet.se utan att ens frågat om lov först. Det är STÖLD man får inte ta en bild från Internet bara för den är fin och syns på tex. google. Ni måste alltid fråga den som äger bilden om lov. Säger den nej är det strängt förbjudet at kopiera den. Era föräldrar kan få betala stora summor i böter till bildägare om ni ”lånar” deras bilder utan att ha tillstånd.


Tänk även på att bara för ni frågat så kan ni inte fritt använda bilderna. Ni måste vänta på svar och kontrollera vad bildägaren har för krav för användandet. T.ex. deras hemsida måste stå på bilden, ni får inte skriva något på bilden eller andra saker som bildägaren kan bestämma.
Snälla respektera deras krav. Jag tror inte ni skulle uppskatta att någon tar saker från er. Är exakt samma sak med att få bilder kopierade.
Det är någon som äger bilderna och de blir klart besvikna då man tar av dom utan lov.


Det är inte heller okej att ta bilder, stallplaner, ikoner, designer eller annat av andra medlemmar på sidan. Det är samma där. Någon äger bilden och man får inte bara ta dom utan att fråga om lov.Tänk nu på detta och ha en skön sommar med mycket glass, sol och bad

Kommentarer
Postat av: Kottizen

Nyheterna försvinner inte direkt på stallet.se, de ligger kvar ._.

http://stallet.se/rightnow/hello/article.aspx?ArticleId=23 t ex

2009-05-27 @ 06:30:22
URL: http://www.pola.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0