Fotografera mera

Till stallet.se är det super om man själv kan fotografera bilderna som man ska använda på sina djur eller på de djur man säljer. Det viktigaste här är först och främst ha en kamera av något slag. Mobilkamera fungerar bra det med, fast bilderna brukar inte riktigt hålla måttet. Bättre i sådana fall att ha en digitalkamera av något slag. Här följer några tips på vart du kan fotografera djur om du själv inte äger djurslaget i fråga eller känner någon annan som gör det som du kan fråga.

Fotografera hästar:
Om du bor ute på landet så är detta oftast lättare att göra då det kan finnas fler hästar i närområdet. Kanske har du en ridskola i närheten? Vet du vart deras hagar är? I sådana fall, varför inte ta en tur dit? Ridskolor brukar inte tycka det är störande när folk fotograferar deras hästar. De håller nog inte så stor koll på om eleverna på ridskolan fotograferar hästarna så någon utifrån borde inte göra så stor skillnad. Kolla upp när det är hästtävlingar, utställningar eller andra häst-events i närområdet och åk dit! Ett otippat ställe att få hästbilder på är ute på stan. Poliser rider ibland runt och patrulerar gatorna på polishästar.

Fotografera hundar:
Bor du i stan har du här en väldig tur i jämförelse med de som bor på landet. I stan finns det ju hundratals fler hundar än vad det gör på landet. Dessutom hundar av olika ras/raser. Det går att smygfotografera bilder som oftast inte brukar bli så bra. Men det är alla tider bättre att fråga hundägaren om det är okej först. Då kan du få till bilder som du själv kan bestämma över lite mer än annars. På landet har kanske grannen en hund som du säkert kan få fotografera om du frågar. Liksom för hästar ta reda på när det är hundtävlingar i närheten av där du bor. Gör ett besök på en brukshundklubb om inte annat.

Fotografera katter:
Bor du i stan har du också här en viss fördel, fast samma fördel gäller på landet också. Väldigt många har lösa katter som får gå ut. När det inte finns någon ägare att fråga om lov och katten befinner sig på allmän plats är det bara att fotografera så det ryker. Har du föräldrar som är trädgårdsfantaster är detta en källa för katter och hundar och andra djur i många fall. Ofta har plantskolor och dylikt katter som springer runt, ibland som sagt andra djur också. Att kolla upp när det är en kattutställning i närheten skadar ju inte heller.

Fotografera kaniner:
Det lättaste stället att fotografera kaniner på om man själv inte har kaniner eller känner någon som har är djuraffärer. Det är inte i alla djuraffärer man får fotografera djuren så fråga först. Även här kan du kolla upp när det är en kaninhoppningstävling eller en kaninutställning i närheten av där du bor.

Fotografera alla möjliga djur:
Det enda som går att säga på denna kategori är egentligen... Djurparker!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0