Tjäna SP på grafik

Stallpengar eller SP som vi mest känner dem är något som de flesta suktar efter att äga. Med stallpengar kan man ju göra saker som andra inte kan. Dvs de som är fattigare än du själv. Att tjäna stallpengar kan dock vara klurigt, speciellt om man är ny på sidan eller har ett nystartat stall. Är man inte gm blir det dessutom svårare.

Om du har tillgång till en kamera och djur att fotografera så har du tur, många på stallet.se har inte den turen. Men du kan då fotografera bilder och sälja till andra medlemmar. Nackdelen är att du förmodligen inte kommer få "credit" för bilderna. Alltså att köparen av bilderna kommer säga att det är hon/han som har fotograferat dem, fast än det faktiskt är du.

Gillar du att rita så kan det vara ett bra altenativ till att fotografera, man blir ju faktiskt bättre på att rita av att rita. Så ju mer du ritar ju mer och bättre lär du dig. Du kanske inte är jätte proffsig på det nu men inom några år kanske du är lika duktig som exempel Artylay och Talent. Det är dock ganska svårt att sälja ER bilder men det är bättre med egenritade bilder i jämförelse med stulna bilder :P.

Ritar du bilder blir du snart även en hejare på att göra stallplaner, som ju ofta är ritade. Gör man riktigt snygga stallplaner kan man få bisarrt höga summor för dina stallplaner, vilket får 1000sp per stallplan att verka lite. Tänk på att försöka göra något unikt när du gör en stallplan. Måste det finnas ett stall? Måste stallet vara verklighetstroget? Och vilken miljö blir bäst att göra stallplanen i? I en skog, eller kanske i öknen eller var för inte under vatten. Bara din egen fantasi sätter gränserna. Stallplans måtten är 350x1050 vilket ger rum åt exakt 300 bitar.

Design är rättså viktigt på stallet.se, det är väl egentligen det enda riktiga stället där man kan visa sin personlighet eller sitt humör. Övning ger färdighet även här. I början kanske man inte designar så jätte fina designer men ju fler man gör desto bättre blir man. Vanliga designer har måtten 339 på bredden, höjden kan man göra som man vill med. Design över inforutan ska bredden vara antingen 350 eller 355, jag gissar på det senare men jag själv har inte provat.

Enkel paintdesign
Här exempel på en simpelt gjord design i paint.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0