Ny trend på gång?

Veckans stalltopp erbjöd ett rikt utbud på ovanligheter. Vinnarna var mycket väl värdiga sina pokaler. Och det har nog påverkat de senaste stallet.se trenderna. 2:an i stalltoppen, Lordfirefox med en ovanligt snygg stallplan gjord i endast vanliga Paint. Även 3:an i stalltoppen, Nozzie har en stallplan gjord med bara paint. Hur inpirerande är inte det på en skala för de alla som saknar photoshop?! Vem har bestämt att paint design och stallplaner MÅSTE innebära fulhet? Det är inte programmet som avgör hur bra en bild ska bli.

Exempel:
Två personer med olika ekomomiska förutsättningar, en fattig och en rik till exempel vill börja producera handsydda väskor alá Gucci och sälja för dyra pengar till modehus runt om i världen. Den rika personen köper världens mest avancerade symaskin med prislapp på typ 25000kr, även om hon/han inte har en susning om hur man syr. Hon/han har ju en dyr överdrivet lyxig symaskin så det ska nog gå bra ändå tänker den. Medan den fattiga kan sy, riktig bra till och med. Hon/han har dock bara råd till en billig symaskin köpt för 600kr på Coop.

Givetvis kommer den som faktiskt KAN sy att kunna producera betydligt mycket snyggare och prisvärda handsydda väskor som det är fullt möjligt att hon/han kan sälja för dyra pengar. Personen verkligen kan och vet vad den gör, även om verktyget som personen använder är billigt och omodernt.
Personen som inte kan sy och mycket möjligt har skaffat en allt för avancerad symaskin som personen inte kan använda (för att den är för avancerad) kommer förmodligen ge upp innan första väskan ens är färdigsydd. Personen kommer antagligen aldrig eller väldigt långt fram i tiden kunna sälja sina väskor för några pengar alls.

Däremot kan den som arbetade med den billiga symaskinen mycket väl kunna lära sig mer om vad hon/han håller på med och i och med att personen tjänar på sitt handarbete kan den köpa en bättre maskin om personen vill köpa det :P


Summan av kardemumman är helt enkelt att...
Bara för att man har photoshop betyder det inte att man kan skapa underverk. Det krävs att man kan, vågar och provar sig fram för att uppnå bäst resultat. Skaffar man photoshop utan att kunna ett piss om hur man använder det slutar man förmodligen som den rike personen i exemplet. För photoshop är ju ett ganska avancerat program som proffsen använder sig av.

Om du prövar dig fram och lär dig göra saker i andra program än photoshop har du större chans att kunna lära dig photoshop snabbt.

Första pris vinnaren Gameboy har ett sött litet minispel med karaktären Jens-Omar. Detta öppnar portarna för folks kreativitet. "Kan Gameboy göra ett spel, kan väl jag göra ett med?" Och visst kan man det, fast man bör satsa på att göra något eget så att det inte blir för härmande :P Ingen gillar ju att folk härmas allt för mycket. Jens-Omar är en ritad påhittad figur.

Trenden med ritade djur verkar ha blossat upp på bara några veckor. Jag själv tycker att det är MYCKET bättre med ritade bilder framför google bilder. Ritade bilder som man gör själv blir kanske inte så snygga i början men what ever, övning ger färdighet :P Och det är något som Giltig tagit upp i tidigare inlägg. Och kommer säkert fortsätta att ta upp med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0